Wildcard ekolü

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu’nun Münih’te gerçekleştirmiş olduğu toplantı sonrasında 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası’nın grup ve final turunun Türkiye’de oynanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Şampiyonanın bir grup bölümü ve finalleri Türkiye’de, İstanbul’da yapılacak.

Para, para, para; demiş Napolyon. Bizde akçeli işlerden en iyi Hidayet anlıyor. Federasyon CEO'şu olur olmaz bastırdı paramızı kaptı ev sahipliğini. Yüksek maliyeti nedeniyle kimselerin talip olmadığı ev sahipliğini aslında ucuza kapattı.

Öyle ya neden uğraşasın ki Avrupa Şampiyonaları'nda ilk sekize girmeye, sahada maç ve turnuva kazanmaya. Para geçer hükmün.

12 Devadam devri yerini Wildcard devlerine bıraktı.

Bastır parayı bul karoyu
Kurumsal hafızaya baktığımızda son çeyrek asırdır saha başarîsinin yerini parasal marifetlerin aldığını görüyoruz. Saha başarılarının hiç gereği kalmadı mühim olan zengin temsil.

FİBA Genel Sekreteri İsviçreli banker Patrick Bauman’a milyon avrolar indirdin mi istediğin turnuvayı satın alıyorsun.

Avrupa FİBA Başkanı Turgay Demirel FIBA'nın tüm finansmanını bizim cebimizden yapıyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, “Türkiye Basketbol Federasyonu için uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak, saha üzerinde yaşanan heyecanın çok daha ötesindedir. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, hem ülke basketbolu hem de Avrupa basketboluna yatırım yapmak için çok önemli bir fırsat teşkil etmektedir” derken çok doğru söylemiş…

Sahada yaşanacak heyecanımız kalmadı.

 

Yazarın Tüm Yazıları