Evinde yener: 2-1

ATAŞEHİR’de, Euroleague’de 21 maçtır, annemizin liginde de 16 maçtır yenilgi yüzü görmeyen F.Bahçe, Anadolu Efes maçına versatil/çok değişik pozisyonlarda oynayabilen yaratıcı oyuncusu Datome’yi ilk beşte başlatarak çok akıllı bir seçim yaptı.

Haberin Devamı

Top getirenlere karşılıklı yapılan tam saha baskılı savunmalarla kıran kırana geçilen ilk çeyrekte Vessely pota altında Duston'ın üzerine yüklenerek hem sayı buldu, hem de rakibini faul problemine soktu.

Ama onlarda Tyus’la pota altı etkinliğini sürdürerek oyundan kopmadılar. F.Bahçe’nin dışa iten baskılı savunması nedeniyle Efes dışarıdan ısırmakta ısrar ederken ev sahibi çembere giderek araya skor farkı koymaya başladı.

DATOME DETONE ETTİ
Sıcak temaslardan gereksiz oluşan gerilimde F.Bahçe’nin işini kolaylaştırdı. Oyuna dönen Dunston, Efes’i sırtladı ama kora korda yüzen gezen topları daha net değerlendiren Kanarya odaya 10 sayı farkla gitti.

Skorer gardları Heurtel ve Granger maç boyu suskun kalan misafirler genelde etkili oldukları 3. çeyrekte F.Bahçe hatalarından buldukları topları olumlu kullanarak 12-0’lık seriyle farkı eritip son 10’a 57-57 girdiler.

Datome beklendiği gibi mücadele sazını alıp üçlükleri saydırmaya asistleri yapmaya başlayınca Fener maç sonunda coşkuyu yakalayıp Efes etkinliğini sonlandırdı.

Yazarın Tüm Yazıları