Darısı Perşembe’ye!

Perşembenin gelişi bu kez Salı akşamından belli oldu. TOP 16 F Grubu’nu 2. sırada bitiren ve E Grubu’nun 3.’sü son şampiyon Maccabi Electra ile eşleşen Kanarya misafirlere İstanbul’un bütün güzelliklerini ilk maçtan yaşattı.

Haberin Devamı

Perşembe günü de aynı salonda ki maç için İsrail ekibine ‘geç bunları anam babam geç bunları’ mesajı verdi.

Nikos Zisis, Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica, Andrew Goudelock, Oguz Savaş beşiyle başlayan Kanarya karşısında 8-0’lık şokla başladı Maccabi. İlk sayımızı 4 dakikada atabildik.

Allah’tan Jan Vesely’in oyuna girmesiyle çabuk toparlayıp oyunda kalmayı becerdik. Ancak onların evlerinde oynuyormuş gibi attıklarını sokmalarına karşın biz çok dağınıktık.

Çeyrek 22-16 aleyhimize bitti. İlk yarıda oyunda kaldığı 19 sayıya ulaşan Jeremy Pargo’yu bir türlü durduramadık.

SÖZ SAVUNMANIN

Ligin en iyi 4 numarası Nemanja Bjelica yavaş yavaş devreye girerek momentumu çevirmeye çalışan Fenerli oldu. Devin Smith’in atışlarına bu kez Melih Mahmutoğlu’yla yanıt verdik.

Haberin Devamı

Vessely smaçlarına başlayınca kendimize geldik. Luka Zoric de girince katkı verdi. Savunma yumuşaklığımız yüzünden kolay sayı yemesek, yüksek tempolarına kendimizi kaptırmasak 22-20 önde bitirdiğimiz 2. çeyrekte odaya maçı kırmış giderdik.

2. yarıya istediğimiz gibi başlayamayınca bu kez Ohayon’la skoru koşturdular.

Vessely’le arayı kapamaya çalışırken acemice çok top kaybettik. Tecrübeli Amerikalı oyunculardan kurulu Maccabi katiyen geri adım atmazken beklediğimiz motivasyon Joric’den geldi.

Onunla pota altını kullanmaya başlayınca farkı erittirerek ilk kez ileri geçip 59-58 önde girdik son 10 dakikaya.

Faul hakkımız erken dolunca 8.5 dakika serbest atış çizgisine gitme imkanı sağladılar ama ‘son dakikaların efendisi Kanarya’ attı, rebountları topladı ve yorgunluktan ayaklarını sürüyerek tükenen Maccabi’yi kelimenin tam anlamıyla denize döktü.

Yazarın Tüm Yazıları