Bir maçtan fazlası... 

KADINLAR Euroleague’in liginin derbisinin tarafları F.Bahçe ve G.Saray olunca o maç daima bir maçtan fazladır; ama dün akşamki yılın kader belirleyici maçıydı.

Haberin Devamı

Salona grup 1.cisi gelen F.Bahçe, baştan oyuna hızlı girerek, Lavender’in özel gayretiyle (10’da 9 saha içi isabeti) 9 sayılık bir üstünlükle geçti. Aslan’ın kozu Nevriye’nin 5de 0’la sayısız geçtiği ilk yarıda Galatasaray’ı oyunda tutup odaya makul bir şekilde gitmelerini sağlayan oyuncular Işıl, Kizer ve Loyd oldu.

 

NEVRiYE’SiZ OLMAZ


2. yarıda Galatasaray rakibini zorlayacak çözümleri Keizer’la üretmeye çalışırken; Levander başarıda devamlılığını sürdürdü. Ev sahibi belki de arayı kapayacaktı; ama gecenin en cool kadını Quigley kritik sayılarıyla müsaade etmedi: 52-47. Fenerbahçe’nin önde girdiği son çeyrekte Galatasaray bir yandan içeri dalışlarla sayı kovalarken, öte yandan sertleştirdiği savunmasıyla Kanarya’yı panikletip acele atışlara zorladı. Bu gayretleriyle çok top kaptılar ama kıymetini bilemediler.

Haberin Devamı


Atamayana atarlar kuralını akıllı uygulayan Fenerbahçe, sakin kalmayı başararak Coleman ve Birsel’in sayılarıyla farkı koruyarak Galatasaray’ı grup dördüncülüğüne, Ekitenburg’la eşleşmeye mahkûm ederek turnuvanın ilerisi için çok maç kazandılar.

Yazarın Tüm Yazıları