Uçun ama sağlıklı kalın

İster tatil için ister iş için seyahat edin. Gittiğiniz yerde spor yapıyor musunuz? Yediğiniz-içtiğinize dikkat ediyor musunuz?

Haberin Devamı

Gittiğiniz yerde formunuzu korumak, zamanınız kalırsa spor yapmak istiyorsunuz. Uçmadan önce kısa bir hazırlık yapmakta fayda var. Düzenli spor yapıyorsanız veya salonlara gidiyorsanız, otel seçiminizde buna dikkat edin. 

Kalacağınız otelin web sitesinden salonu, spor aletlerini ve açık olduğu saatleri öğrenebilirsiniz. Aynı durum otellerdeki havuz için de önemli. Uçuşun yorgunluğunu atmanın en iyi yolu yüzmek. Yoğun geçen bir günün ardından yüzmek sizi dinlendirecektir.


Otelinizde spor salonu veya havuz yoksa üzülmeyin. Çevredeki yürüyüş-koşu parkurlarını veya yoga yapıyorsanız özel merkezleri internetten araştırıp bulabilirsiniz.
Son yıllarda giderek popüler olan bisiklet kiralayarak hem o kenti dolaşmanız hem de spor yapabilmek mümkün. Tabii ki bavulunuzu hazırlarken spor malzemelerinizi de yanınıza almayı unutmayın.

Haberin Devamı


Düzenli spor yapmıyorsanız, kendinize yüklenmemek için yürüyüşü tercih edebilirsiniz. Unutmayın, gideceğiniz yeri en iyi yürüyerek tanıyabilirsiniz.
Akıllı telefona indireceğiniz yürüyüş uygulamaları ile adımlarınızı saymanız sizi motive edecektir. Buna zamanınız yoksa kısa mesafelerde taksi kullanmamaya çalışın.

 


Havalimanında spor yapın

 


Aktarma için saatlerce beklerken spor yapmaya ne dersiniz? Bu trend giderek dünyadaki farklı noktalardaki havalimanlarında yayılıyor. Bazı first veya business class yolcuları için açılan özel salonlarda bu hizmet ücretsiz olarak veriliyor. Ancak tüm yolculara açık olan salonlar da var.


Örneğin, Dubai Havalimanı’nda geliş katındaki spor salonunun saati 13 dolar. Singapur Changi’de arındırılmış salonda yer alan oteldeki içindeki salonun saatlik ücreti duş dahil 20 dolar. Zürih veya Münih’te havalimanına hemen komşu otellerdeki salonların da uçak yolcuları arasında sürekli müdavimleri var.


Uçuş saatini oturarak beklemek istemiyorsanız, terminal içinde yürüyüş yapın. Sonrasında uçakta temiz bir uyku sizi dinlendirecektir. Uçaktan indikten sonra kan dolaşımını tekrar eski haline getirmek için hareket edin. Yürüyen merdivenlerden-bantlardan uzak durun.

 

Haberin Devamı


Bunlara dikkat edin!

 

Susuz kalmayın: Terminalde koşturuyorsunuz. Uçarken kabin havası nedeniyle su kaybediyorsunuz. Spor yaparken terlemeyle su kaybınızın hızlı olacağını unutmayın. Bu nedenle bol bol su için. Güvenlik noktalarından geçerken sıvılara dikkat!


İyi uyuyun: Saat farkının çok olduğu yerlere gittiğinizde jetlag etkisini azaltmak için uykunuz çok önemli. Uçmadan önce veya uçakta kahve-çay tüketimini azaltın. İndiğinizde gittiğiniz yerin saatiyle yaşamaya çalışın. Uyumaya yakın ağır yemeklerden, içkilerden uzak durun. Unutmayın; dinlenmezseniz, iştah hormonunuz harekete geçecek ve daha fazla yemek yemek isteyeceksiniz.


Kontrollü yiyip için: İş seyahatlerinin yoğunluğuna eklenen uzun iş yemekleri, çok fazla kalori almanıza neden olabilir. Küçük porsiyonlarla yemek yemeye çalışın. Sebze ağırlıklı yemekleri tercih edin. Salata-meyve gibi seçimler hem zinde kalmanızı hem de hafif yemenizi sağlayacaktır. Tatillerde ise ölçüyü kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları