Klasik makyaja modern dokunuşlar

Makyaj yapmayı seviyor ve yenilikleri takip ediyorsanız o zaman bugün benimle birlikte sonbahar ve kışa damga vuracak güzellik trendlerine bir göz gezdirmenizi öneririm. Çünkü bu sezon klasikleşen görünümlere modern dokunuşların yapıldığı ve geçmişten de ilham alınan makyajların zamanı.

Haberin Devamı

Klasik makyaja modern dokunuşlar

Kadınlar için makyaj yapmak aslında günlük bir ritüeldir. Özellikle daha canlı, enerjik ve güzel görünmek için yapılan bir makyaj, kendimizi daha iyi hissetmemizi de sağlar. Aslında her kadının kendine özgü bir makyaj stili vardır ve yüzüne yakışan şekilde hazırlığını yapar. Ancak her ne kadar alışmış olduğunuz bir makyaj tarzınız olsa da yeni sezon güzellik trendlerinden faydalanarak, çok daha çekici ve farklı bir stil yaratabileceğinizi hatırlatmak isterim. Çünkü bu sezon klasik makyajlara yapılan modern dokunuşlar, çok daha tarz olmanıza yardımcı olacak nitelikte.

Klasik makyaja modern dokunuşlar

Haberin Devamı

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ KAŞLAR

Klasik makyaja modern dokunuşlar

Güzellik uygulamaları denildiği zaman tabii ki kaşların ayrı bir önemi vardır. Düzgün ve orantılı yapılan bir kaş, yüzünüzün güzelliğini de öne çıkarır. Bu sezon öncelikle doğal kaş görünümlerinin yeniden moda olduğunu söylemeliyim. Kaşlarınızı isterseniz ince isterseniz de doğal kalınlığında kullanabilirsiniz. Bu yılki trendimizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kaşlarınızın orta derecede geniş kalması. Eğer kaşlarınızın orantısız olduğunu düşünenlerdenseniz ve modern teknikler yardımıyla kaşlarınızı yaptırmayı düşünüyorsanız, o zaman mutlaka güvenilir merkezlere ve bu işin ehli olan kişilere işleminizi yaptırmanızı öneririm. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilir ve sonucunda da mutsuz olabilirsiniz.

IŞILTILI MAKYAJLA AĞARTILMIŞ KAŞLAR

Bu yıl doğal kaş görünümlerinin yanında podyumlarda ağartılmış kaşları da oldukça sık gördük. Özellikle dünyaca ünlü mankenlerin ağartılmış kaş görünümüyle boy göstermeleri ilgiyi daha da artırmışa benziyor. Ancak ağartılmış kaşlara bu sezon, ışıltılı makyajlar eşlik ediyor. Klasik görünüme modern dokunuşların yapıldığı kaşlar, bu yıl gerçekten tarzınıza tarz katacak trendler arasında. Tabii uzun zamandır popülerliğini kaybetmeyen grafik eyeliner görünümlerinin de sonbahar/kış sezonunda yeniden öne çıktığını hatırlatalım. Bu sezonda gözlerinize dilediğiniz renkte eyeliner çekerek, birbirinden farklı tekniklerle özgün bir görünüm yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

CANLI RENKLERDEN İLHAM ALAN KİRPİKLER

Klasik makyaja modern dokunuşlar

Bakışlarımızın daha çekici hale gelmesinde önemli bir rol oynayan kirpiklerimiz de bu sezon renkleniyor. Podyumlarda sıkça karşılaştığımız canlı renklerden ilham alan kirpikler, özellikle gece stilinde ön planda olacak gibi görünüyor. Soğuk kış günlerine sıcak bir bakış getiren renkli ve çarpıcı kirpikler, tarzınızın gösteriş dozunu yükseltecek gibi görünüyor.

KARANLIK DUDAKLAR

Klasik makyaja modern dokunuşlar

Bu yıl moda dünyasında gotik esintilere sıkça rastladık. Güzellik trendlerini de etkisi altına bu rüzgârla birlikte gotik dudaklar, yeniden hayatımıza giriyor. Aslında sezonun en cüretkâr trendinin de bu olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Çünkü dudaklar, derin, karanlık ve dramatik tonların etkisine giriyor. Özellikle koyu bordo ve siyah en dikkat çekici renkler. Eğer farklı bir tarz denemek istiyorsanız siz de cildinizi bembeyaz bırakarak, gotik dudaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Özellikle monokrom siyah bir görünümle uyumlu olan gotik dudaklar, kesinlikle bir şansı hak ediyor.

Haberin Devamı

DUMANLI GÖZ MAKYAJINA IŞILTILI DOKUNUŞ

Klasik makyaja modern dokunuşlar

‘Geçmişten bugüne sürekli trend olan ve aslında modası hiç geçmeyen bir makyaj hangisidir’ diye sorsalar, kesinlikle cevabım; dumanlı göz makyajı olurdu. Çünkü buğulu bakışlar elde edilmesine olanak sağlayan bu makyaj, her daim popülaritesini sürdürüyor. Özellikle gece davetlerinde tercih edilen dumanlı göz makyajı, giydiğiniz elbiseyle doğru orantılı olarak sizlere gizemli ve çekici bir hava katabiliyor. Diğer adıyla ‘Smokey eyes’ olan bu makyaj, ancak yeni sezonda biraz daha iddialı diyebiliriz. Çünkü dumanlı göz makyajı görünümleri, 2023-24 sonbahar/kış sezonunda gümüş ve altın parıltılarla güncellenerek, yeni güzellik trendleri arasına girdi.

Yazarın Tüm Yazıları