Cilt lekeleri güzelliğinizi gölgelemesin

Tatil sürecinde bol bol güneşlenmek, havuza ve denize girerek tüm yılın yorgunluğunu atmak hepimize iyi gelir. Ancak bu süreçte en önemli organımız olan cildimiz, biz farkında olmasak da güneşin zararlı ışınlarından olumsuz etkileniyor.

Haberin Devamı

Zararlı ışınlar, cilt yaşlanmasını hızlandırmakla kalmayıp, alın, yanak ve dudak bölgesinde lekelere de neden olarak güzelliğinizi gölgeleyebiliyor. Bu nedenle yaz aylarında leke önleyici ve giderici yağlar kullanmanın yanı sıra lekelere iyi gelen besinleri tüketmek de büyük önem taşıyor.

11-15 ARASI DİKKAT!

Cildimiz, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının ve havuz suyunun içinde bulunan kimyasalların etkisiyle oldukça fazla zarar görebiliyor. Özellikle güneşin en etkili olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında güneş koruma kremi kullanmadan güneşlenmek, hem güneş yanığını hem de cilt lekelerini beraberinde getiriyor. Bu nedenle cilt sağlığımızı korumak için yaz aylarında önlem almak daha sonra oluşabilecek leke oluşumu ve cilt yaşlanma belirtilerinin hızlanması gibi olumsuzlukları da önlemenize yardımcı olacaktır. Özellikle cildinize uygun seçilen bir güneş koruma kreminin vazgeçilmezlerimiz arasında olduğunu unutmamız şart. Bunun yanı sıra cildinizi korumak için doğal ve bitkisel yöntemlerden de destek alabileceğinizi hatırlatmak istiyorum. Bunlar arasında özellikle lekelere iyi gelen bitkisel yağları kullanmak ve tabi ki hem bağışıklık sisteminizi güçlendiren hem de lekelere iyi gelen besinleri tüketmek, cilt sağlığınızı korumanız anlamında sizlere fayda sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Cilt lekeleri güzelliğinizi gölgelemesin

YAZIN CİLDİMİZİ NASIL KORUMALIYIZ?

Yazın güneş ışınlarının yanı sıra havuz sularındaki kimyasallar da cildimize zarar verir. Bu nedenle yaz döneminde cilt bakımı yaparken ‘peeling’ler ve derin soyma işlemlerini asla önermiyoruz. Çünkü bu tarz cilt bakımı işlemleri, güneşe maruziyet nedeniyle ciltte kalıcı lekelerin oluşmasına neden olabilir. Maalesef ki cildimiz sadece güneş ışınlarından değil, yaşam tarzımızdan ve çevresel faktörlerde de olumsuz etkileniyor. Bu nedenle cildimizi her mevsim korumamız gerekiyor. Ben, her zaman sağlıklı, parlak ve bakımlı bir cilde sahip olmanın 4 altın kuralı olduğunu söylerim. Bunlar;

-Cildin iyi temizlenmesi

-Cildin arındırılması

-Cildin nemlendirilmesi

-Cildin güneşten korunması

Haberin Devamı

Bu 4 aşamaya dikkat edildiğinde sağlıklı bir cilde sahip olmamanız mümkün değil. Tabii, bu aşamaları gerçekleştirirken de doğru ürünleri kullanmanız ve doğru işlemleri yapmanız çok önemli. Günümüzde cilt bakımı için kullanılan birçok ürün ve cihaz bulunuyor. Ancak bunların yanı sıra özellikle yaz aylarında cildinizi korumak için uygulayabileceğimiz bitkisel yöntemler olduğunu ve güneş lekeleriyle mücadele eden bazı besinleri unutmamak gerekiyor.

Cilt lekeleri güzelliğinizi gölgelemesin

CİLT LEKELERİYLE SAVAŞAN BESİNLER

Sağlıklı ve dengeli beslenmek, kaliteli bir yaşam sürmenin anahtarıdır. Sağlıklı beslenerek, birçok hastalığa yakalanma riskimizi azaltabildiğimiz gibi bazı besinleri tüketerek de cilt lekeleriyle doğal bir şekilde mücadale edebilmemiz mümkün. Bu besinler arasında ise şunları sayabiliriz:
KİVİ: İçeriğinde bolca C vitamini bulunan kivi, hücre yenilemesine de yardımcı olur.
SOMON: Cildin elastikiyetini artırır.
FINDIK: İyi bir antioksidan kaynağıdır ve bolca E vitamini içerir.
ISPANAK-HAVUÇ: A vitamini açısından zengin olan ıspanak ile havuç, cildin kolajen sentezini ve su tutma kapasitesini artırır.
DOMATES: İçeriğinde bulunan likopen, güneşin zararlı ışınlarından korunmanıza yardımcı olur.
KIRMIZI-MOR MEYVELER: Çilek, ahududu, böğürtlen gibi kırmızı meyveler, çok iyi birer antioksidandır ve cilt sağlığına çok iyi gelir.
MUZ: Enerji vermesinin yanında anti-aging etkisi yaratır.
YEŞİL ÇAY: Cilt tonunuzun eşitlenmesine yardımcı olur.
SU: Yaz aylarında daha fazla su kaybettiğimiz için günlük 2 buçuk litre su tüketmeye özen gösterin. Çünkü su, sağlıklı bir cildin vazgeçilmezidir.

Haberin Devamı

Cilt lekeleri güzelliğinizi gölgelemesin

Cilt lekeleri güzelliğinizi gölgelemesin

 BU YAĞLAR İLE CANLI CİLTLER

Bitkisel yağların cilt sağlığımıza ne kadar iyi geldiğini bilseydiniz, onlardan asla vazgeçemezdiniz. Bu nedenle ben de bugün cildimizde muhteşem etkiler yaratan bu yağların bazılarının isimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
BERGAMOT YAĞI: Yara izlerini gidermede oldukça sık kullanılır.
LİMON YAĞI: Güneş lekelerine karşı etkilidir.
GÜL YAĞI: Cildin canlanmasına yardımcı olur ve egzama ile sedef önleyici olarak kullanılır.
PAPATYA YAĞI: Cildin sıkılaşmasına destek sağlar ve akne izlerini gidermede faydalıdır.
AVOKADO YAĞI: Cilt yenilenmesine destek olur.
KANTARON YAĞI: Özellikle yanık izlerinin giderilmesinde etkilidir.
KARİTE YAĞI: Yaşlanma karşıtıdır ve kolajen sentezine destek olur.

Haberin Devamı

SOLARYUMDAN UZAK DURUN!

Güneşin cildimiz üzerindeki zararlarından bahsederken, solaryumun verdiği hasarları da unutmamak gerekiyor. Tüm yıl bronz kalmaya çalışanlar tarafından oldukça sık kullanılan solaryum, cildin erken kırışmasına, ciltte leke oluşumuna ve hatta cilt kanserine yol açabiliyor. Çünkü solaryum cihazları, yapay UV ışınları kullanan lambalardan oluşur ve UVA ışının zararlı etkilerine sahiptir. Bu nedenle lütfen solaryumdan uzak durum.

Yazarın Tüm Yazıları