Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

Hem fiziksel hem de zihinsel anlamda rahatlama hissi sağlayarak, günün stresini ve sıkıntısını atmanıza yardımcı olan aromaterapi uygulamaları, belki de enerjimizi yükseltmenin en kolay yollarından biri.

Haberin Devamı

Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

Kokuların sihirli dünyasının kapılarını bizlere açan bu uygulama, aslında yüzyıllardır birçok toplumda ruh, beden ve zihin dengesini sağlayabilmek için kullanılıyor. Siz de son yıllarda çok popüler olan ve masaj uygulamalarında kullanılan aromaterapi yağlarını, enerjinizi yükselten oda kokularına dönüştürebilir, evinizde huzurlu bir atmosfer yaratabilirsiniz.

GÜNLÜK SORUNLARLA MÜCADELE

Çağımızın en ciddi sağlık sorunlarından biri haline gelen stres, maalesef ki günlük hayatımızın da bir parçası haline geldi. Gün içerisinde hepimiz birçok ruhsal ve fiziksel sorunla mücadele etmek durumunda kalabiliyoruz. Ancak iyi haber şu ki, günün stresini ve yorgunluğunu, kokuların muhteşem rahatlatıcı gücünü kullanarak, evlerimizde atabiliriz. Birçok toplumda yüzyıllardır kullanılan aromaterapi uygulamalarıyla evinizde spa ortamı yaratabilir, ruh, beden ve zihin dengenizi yeniden düzenleyebilirsiniz. Bitkilerin çiçek, kabuk, kök, sap, tohum, çekirdek ve yaprak gibi bölümlerinden çeşitli yöntemlerle elde edilen güzel kokulu yağlar aracılığıyla siz de enerjinizi yeniden kazanabilirsiniz. Ayrıca evlerinizde dört mevsim baharı yaşamanın en basit yollarından biri de yine aromaterapidir.

Haberin Devamı

Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

HER EVİN KENDİNE AİT BİR ENERJİSİ VARDIR

Aslında her evin kendine ait bir enerjisi vardır. Evlerimizin enerjisini kullandığınız renkler, objeler ve aydınlatma seçimi gibi faktörler de belirler. Bu enerjiye sevdiğiniz kokuları da eklediğiniz zaman, eviniz sizin için nefes aldığınız, olumsuzluklardan arındığınız ve ruh halinizi dengelediğiniz bir mabede dönüşebilir. Çünkü kokuların inanılmaz rahatlatıcı bir gücü vardır. Ancak bunu yaparken parafin ve sentetik esanslarla üretilmiş koku, tütsü, mum ile ağır kimyasallar içeren oda spreylerinden uzak durmalı ve doğal ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Mesela bal mumu ile hazırlanan ve uçucu yağlarla aromalandırılan doğal mumları tercih edebilirsiniz. Uçucu yağları da eczanelerden ya da güvendiğiniz aktarlardan almaya özen gösterin. Ayrıca üzerinde etiketi olmayan hiçbir ürünü satın almayın. Çünkü bu tarz ürünlerin içerisinde hangi kimyasalların kullanıldığı belli değildir ve sağlığınıza zarar verebilir.

Haberin Devamı

Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

AROMATERAPİ YAĞLARI NASIL KULLANILMALIDIR?

Evlerinizde sürekli baharın o mis gibi kokusunu hissetmek için buhurdanlık olarak da bilinen difüzör kullanabilirsiniz. Difüzörde biraz su ile birkaç damla sevdiğiniz bir uçucu yağı karıştırın ve sonrasında da kendinizi güzel kokunun size verdiği huzura teslim edin. Ancak uçucu yağların birçoğu cilde temas ettiği zaman tahriş edebilir. Bu nedenle karışımı hazırlarken dikkatli olmanız hatta kokuları ve yağları doğru kullanabilmeniz için aromaterapi uzmanlarından destek almanız çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü her uçucu yağın bir özelliği vardır ve hepsinin yarattığı his farklıdır.

ENERJİNİZİ YÜKSELTECEK AROMA TERAPİ ÖNERİLERİ

Haberin Devamı

Evinizde çalışırken, kitap okurken, müzik dinlerken ya da dinlenirken, aromaterapiyi rutininize dahil etmeniz emin olun ki, yaşam kalitenizin de artmasına yardımcı olacaktır. Evinizde huzurlu hissetmek, rahatlamak ve enerjinizi yükseltmek içinse kullanabileceğiniz birçok koku bulunuyor. Bunlar arasında benim en sevdiğim kokuları sizlerle paylaşmak istedim. Eğer daha önce hiç aromaterapi uygulaması yapmadıysanız, bence şimdi tam da başlamanın zamanı. Neden mi? Çünkü emin olun, pişman olmayacaksınız.

Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

LAVANTA YAĞI: Aromaterapide sıkça kullanılan lavanta yağı, zihinsel rahatlık verdiği için kızgınlık ve öfke gibi olumsuz duyguları bastırmaya yardımcı olur. Yatak odalarınızda hatta çocuklarınızın odalarında da bu yağı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü lavanta kokusu, ortama huzur verir ve enerji dengesini düzenler. Ayrıca vücudunuzda sakinlik ve gevşeme hissi yarattığı için huzurlu bir uyku uyumanıza da yardımcı olur.

Haberin Devamı

Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

LİMON ÖZÜ YAĞI: Stresli, kaygılı ve depresif hissettiğiniz zaman ise limon özü yağını kullanabilirsiniz. Çünkü limon özü yağı, ortama ferahlık verdiği için kendinizi iyi hissetmeniz de kaçınılmaz olur. Turunçgillerden yapılan yağlar, bu özellikleri nedeniyle aromaterapide sıkça tercih edilir. Limon özü yağı ayrıca konsantrasyon açıcı ve hafızayı güçlendirici yağlardan biridir. Çocuklarınızın ders çalıştığı ortamda da bu kokuyu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aromaterapi ile ‘evinizin enerjisini’ yükseltin

OKALİPTUS YAĞI: Daha çok kış aylarında tercih edilen okaliptus yağı, mentol kokusu özelliği nedeniyle evlerde sıkça kullanılır. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliği vardır. Günlük yaşantınızda aromaterapi olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz bu yağ, zihni açar ve daha iyi düşünmenize de yardımcı olur.

Yazarın Tüm Yazıları