Yazdan neler kaldı?

Müzik dünyası nasıl bir yaz geçirdi diye baktığımızda çıkan tablo bence biraz karışık. Bol şarkı piyasaya çıktı ama hit oldular mı? Yer gök eskiden olduğu gibi yıkıldı mı? Elbet başarılı olan, radyolarda sıkça çalıp listelerde iyi bir grafik çizen şarkılar oldu ama bayrağı göğüsleyen tek bir şarkı bana kalırsa çıkmadı.

Haberin Devamı

Önceki yazılarımdan birinde bahsettiğim gibi geniş kitleleri peşinden sürükleyen, her yaş grubundan seveni olan, sokağın nabzını 7’den 70’e tutan şarkı eski yıllardaki gibi kolay çıkmıyor. Bu yaz popüler olan şarkıların belirli zümrelerce alıcısı vardı ama ortak paydada insanları buluşturan ve sokağa çıkıp sorduğunuzda herkesin tereddüt etmeden bildiği bir şarkı sizce var mıydı? 

Bu yaz yine cover yapılan şarkılar ve proje albümler listelerde boy gösterdi. Ticari açıdan her zaman kitleyi yakalaması daha kolay olan bu çalışmalar 2022 yazında radyolarda bolca çaldı. Eskiden alternatif olarak adlandırılan grupların şarkıları yavaş yavaş pop müzik dinleyicisinin dikkatini çekti. 

Konserler açısından oldukça hareketli olan 2022 yazı, pandemide mesleğinden uzakta kalan müzik sektörü için arayı kapatmak adına tempolu geçti. Şarkıcıların hemen hemen hiç boş günü yoktu desek yeridir. 

Haberin Devamı

Bu yaz en dikkat çeken şey kadın şarkıcılarımızın kıyafetleri oldu. Şarkılar ve konserlerden çok sahne kıyafetlerini konuştuk. Neden bu kıyafetler bu kadar büyük mevzu oldu orasını hiç anlamadım. Belki magazin en çok etkileşimi buradan alacağını düşünüp bu konudaki haberlere ağırlık vermeyi tercih ettiğinden gündemde bu tartışmaları gördük. 

Geriye dönüp baktığımızda garip bir yaz yaşandı bana kalırsa. Duygular biraz karışık. Ne oldu ne bitti her şey bulanık. Herkes kendine uygun sevip beğendiği şarkıyı seçip köşesine çekildi. Kazananlar ve kaybedenlerle bir yaz sezonu geride kaldı.  

Nihan Çelik’ten ‘Denedim Ya’ 

Müzik dünyasında yeni bir isim olan Nihan Çelik’ten sizlere geçen yazılarımda bahsetmiştim. İlk çalışması ‘Yıldız’ ile hem dans edip hem de şarkı söyleyen biri olarak müzikseverlerin karşısına çıkan Nihan, ardından çıkardığı şarkılar ve Serdar Ortaç düeti ‘Fırtına’ ile üretime devam etti. 

Nihan şimdi yeni şarkısı ‘Denedim Ya’ ile dansa davet ediyor. Sözü ve müziği Hakan Kılınç, düzenlemesi İlkay Sencan’a ait olan şarkıda Nihan’ın batı esintili vokali dikkat çekiyor. 

Ağırlıklı olarak yabancı şarkılar dinlediği seçtiği müzik türü ve vokal tarzından belli olan Nihan’ın ilerleyen zamanlarda kendini daha çok göstereceğini düşünüyorum. O her ne kadar yeni çıkanları görmezden geliyorlar diyerek serzenişte bulunsa da üretimi devam ettikçe tanınırlığının daha çok olacağına inanıyorum. 

Haberin Devamı

Yeniden Britney 

Son albümünü 2016 yılında piyasaya çıkaran Britney Spears, 6 yıl aranın ardından Elton John ile düet yaptığı 'Hold Me Closer' şarkısı ile tekrar sahalara döndü. 

Elton John, Britney’e inandığını, herkes ona sırtını dönüp artık şarkı söyleyemez dediğinde Britney’deki ışığı gördüğünü ve çok etkilendiğini söylemiş.

Şarkıda uzun yıllar sonra Britney’in vokalini güçlü bir şekilde duymak dinleyenlere iyi gelmiş. Daha olgun, yaşadığı zorlukların üstesinden gelmiş güçlü bir vokal duyulduğunu söyleyenlerin sayısı çok. 

Şarkı dinlendikçe güzelleşiyor. Britney’in yakında Madonna ile bir düet yapacağı iddia ediliyor. En son ‘Me Against The Music’ şarkısı için bir araya gelen kraliçe ve prenses bakalım söylendiği gibi tekrar bir işe imza atacaklar mı?

Yazarın Tüm Yazıları