Hay Hay

Hadise’nin merakla beklenen yeni şarkısı ‘Hay Hay’ müzikseverlerin beğenisini kazanıp listelerde kısa sürede güzel bir dinlenme ve izlenme sayısına ulaştı.

Haberin Devamı

Hadise, söz, müzik ve aranjesi Ersay Üner’e ait olan şarkının ruhuna öyle güzel girmiş ki, bir dinleyici olarak parça esnasında anlatılan hikayenin tam ortasına düşüp, duygu yoğunluğu içinde kayboluyorsunuz. 

‘Hayatında her anlamda sürekli mücadele içinde olan, zaman zaman düşen ve kalkan, her başlangıcın bitişinden sonra yenilmiş hissetse de tekrar ayağa kalkıp yoluna devam eden, yürüyen ve sonra koşan kadınların hikayesi…’ notuyla paylaşılan şarkı bence Hadise’nin müzikal kataloğunda ilerleyen zamanlarda değeri katlanarak artacak imza bir iş olmuş. 

Ersay Üner ile kimyalarının gayet güzel tuttuğuna inandığım Hadise, umarım ilerleyen zamanlarda bu müzikal işbirliğinin devamını getirir. Müzik konusunda kendini geliştirmeyi seven, sınırlarını zorlayan ve tek bir türe bağlı kalmadan farklı şeyler deneyen Hadise’nin bu azmine ve çalışkanlığına yıldızlı bir 10 puan. 

Haberin Devamı

Gönder Gelsin 

Hande Ünsal, yaz aylarında eller havaya eşlik edilecek şarkılara gayet güzel bir örnek

teşkil eden tempolu parçası ‘Gönder Gelsin’i geçtiğimiz günlerde çıkarttı. 

Müzik kariyerinin başından beri ağırlıklı olarak kendi söz ve bestelerini dinleyici ile paylaşan Hande, bu sefer bir Murat Güneş söz ve bestesi ile karşımızda. Şarkının düzenlemesi ise her zamanki gibi Serkan Balkan imzası taşıyor. 

Yediği darbelerden, hayal kırıklıklarından sonra yara alsa bile yılmayanların marşı olmaya gelmiş olan ‘Gönder Gelsin’, sırtındaki bıçakları satmaya kalksa yeni bir ev alacakları şu hayatta daha fazla ne şaşırtabilir ki diyor. 

‘Gönder Gelsin’, Hande’nin şarkılarında çizdiği güçlü kadın figürüne yine çok uyan, dimdik ayakta durmayı her şart ve koşulda başarmanın gerekliliğinin altını çizen, giderini yapan, enerjisi yüksek bir şarkı olmuş. 

Platonik 

İlk olarak geçtiğimiz sene Hande Yener’in ‘Carpe Diem’ albümünün şarkılarını dinlediğimiz gün yapım aşamasına şahit olduğum ve o günden beri nakaratı kafamın içinde mütemadiyen dönen Berksan’ın ‘Platonik’ isimli şarkısı nihayet çıktı. 

Sözü ve müziği Berksan’a, düzenlemesi ise Misha’ya ait olan şarkı, soundu ile püfür püfür yaz havası estiriyor. Platonik aşkların durumunu gayet güzel özetleyen şarkı, gönlünce sevdiğini söyleyemeyen, aşkını uzaktan içine atarak yaşayanların hislerine tercüman sözleriyle dikkat çekiyor. 

Zor 

Haberin Devamı

Nev'in ilk albümü ‘Her Şeye Rağmen’in çıkış şarkısı olan  ' Zor ', geçtiğimiz cuma günü dinleyicisi ile buluşmasının 19. yılında orijinal halinin yeni düzenlemesi ile dijital ortamda yayınlandı. 

Yıllar sonra şarkıyı bir başka keyifli kılan bu çalışmada Nev’e saksafonda, 19 yıl öncesinde olduğu gibi yine Toygun Sözen eşlik etmiş. ‘ Zor ' şarkısının tüm vokal ve enstrüman kayıtları ise Nev'in Bodrum'daki stüdyosunda yapılmış. Nev’i özlemiştik umarım yakın zamanda yeni şarkılarını bizlerle paylaşır. 

Hem dans hem efkar 

Geçtiğimiz haftaki yazımda Demet Akalın’ın yeni çıkacak şarkısı ‘Bi Daha Bi Daha’dan bahsetmiştim. Söz ve müziği Sinan Akçıl, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu ve Nurettin Çolak imzası taşıyan şarkı dün dinleyicisi ile buluştu. 

Haberin Devamı

Sosyal medyada ‘Ve şimdi yaz geldi!’ mesajları ile paylaşılan şarkının sürprizleri bitmiyor. Bu yaz tek şarkıyla hem dans ettirip hem de efkara davetiye çıkarmayı hedefleyen Akalın, ‘Bi Daha Bi Daha’nın slow versiyonunu arayı fazla açmadan 10 gün içinde çıkarmayı planlıyor. Slow versiyonunun etkisinin bir başka olacağını düşündüğüm şarkı, dinleyene derin bir of çektirecek cinsten.

Yazarın Tüm Yazıları