Şeker hastalığında destekleyici tedavi

Diabetes mellitus... Halk arasında bilinen adı ile “şeker hastalığı...”

Haberin Devamı


Şeker hastalığında destekleyici tedavi

Çağımızın yaygın görülen ve giderek artan hastalıklarından biri.
Kısaca “diyabet” de dediğimiz bu hastalık bulaşıcı değil, ama ölümcül!
İki tip diyabet var:
* Tip 1 diyabet: Daha nadir görülür, genç yaştaki insanları etkiler.
* Tip 2 diyabet: Daha yaygındır, ileri yaşlardaki insanları etkiler.
* * *
“COVID-19 nedeni ile kaybedilen hastalar arasında diyabetlilerin ilk sıralarda gelmesi” bu hastalığı daha da dikkat çekici/önemli hale getiriyor.
Bu yüzden ben de bu hafta siz okurlarımız için hem Tip 1 hem de Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan destekleyici tedavi yöntemlerinden birini yazmak istedim.
Yöntemin adı, “ozon tedavisi...”
İşin çok fazla teknik kısımlarına girmeden merak edilen yanlarını Angora Klinik’ten Dr. Nuray Evrin’e sordum... Şunları anlattı:

Şeker hastalığında destekleyici tedavi

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLEYİCİ ETKİSİ VAR

* Ozon tedavisi, hücrelere oksijen taşınmasını ve dokular tarafından kullanımını arttırır. Diyabeti olan hastalarımızda uzun dönem komplikasyonlar, dolaşımın bozulması ve uç organ oksijenlenmesinde azalmaya bağlı ortaya çıkar. Ozon tedavisi ile dolaşım düzenlenmesi sağlanır. Bir miktar kan sulandırıcı etkinliği vardır, yani dokulara oksijenin daha rahat ulaştırılmasına yardımcı olur. Kanı inceltir. Kan yapımını tetikler. Böylece mitokondrileri uyarır. Hastanın enerji seviyesi artar ve hücreleri yenilenir. Hastalarımızın tabiri ile adeta doping etkisi yapar.
* Ozon tedavisinin, kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.
* Ozon tedavisi, nitrik oksit üretimini arttırır. Nitrik oksit üretimin artmasıyla da dolaşım düzenlenir. Böylece diyabetik hastalarımızın çoğuna eşlik eden hipertansiyon kontrolü kolaylaşır.
* Ozon tedavisi, antioksidan enzimleri ve detoksifikasyonu uyararak vücudun kendini yenilemesine yardımcı olur.
* Ozon tedavisi, patojenlere karşı etkilidir. Diyabet hastaları enfeksiyonlara daha duyarlı olurlar ve tekrarlayan antibiyotik kullanımlarına bağlı olarak ilerleyen süreçte dirençli etkenlere de maruz kalırlar. Bu enfeksiyon dönemlerinde de ozon tedavisi etkin bir tamamlayıcı yöntemdir.
* Ozon tedavisi, seanslar şeklinde ilerler. Hastaya, şikâyetlerine ve diğer uygulanan tedavilere göre değişmekle beraber başlangıçta haftada iki olacak şekilde tedaviye başlanır. Sonra gerekirse haftada bire düşebilir. Sıklıkla 12 seans yeterlidir.

Yazarın Tüm Yazıları