Senin Hastan

İrem Derici’nin ‘Senin Hastan’ isimli iki yeni şarkıdan oluşan çalışması geçtiğimiz günlerde çıktı. Her iki şarkı elime doğdu desem yalan olmaz.

Haberin Devamı

 

Sevgili Ayla Çelik ile geçen sene ‘Daha Bi Aşık’ albümünün röportajı için buluştuğumuz günün sonunda laflarken bana ‘ Senin Hastan’ı dinletmişti. Parçayı duyar duymaz aklıma yeni şarkı arayışı içinde olan İrem geldi. Şarkıyı kafamda onun sesinden duyuyordum. İrem’e “Hemen Ayla’yı ara. Elindeki şarkı tam sana göre.” dedim. İrem şarkıyı dinler dinlemez vuruldu. Sözleri Ayla Çelik ve Hakkı Yalçın’a, müziği Ayla Çelik ve Serdar Aslan’a ait olan şarkının ateş eden düzenlemesi ise Onur Özdemir’e ait. ‘Senin Hastan’ parçasının aynı zamanda Mustafa Ceceli’ye ait ve daha çok club müzik sevenler için bir versiyonu da mevcut.

 

Gelelim ‘ Güz Dönümü’ isimli diğer yeni şarkıya. Şarkının söz yazarı, bestecisi ve aranjörü Onur Özdemir ile gerçekleştirdiğimiz müzikal sohbetlerimizde Onur’un yeni yaptığı şarkıları gerek oluşum aşamasında gerekse fırından çıkar çıkmaz ilk dinleyen şanslı kesimden biriyim.

 

Haberin Devamı

Yeni şarkıların dinlendiği, fikirlerinin havada uçuştuğu bir gün Onur bana ‘Güz Dönümü’nün demosunu dinlettiğinde yine İrem’in vokalini duydum ve şarkıyı dinlemesini istedim. İrem o zamanlar aynı sitede oturduğu için ışık hızıyla Onur’un evine gidip pilot okumasını gerçekleştirdi. Şarkının yapım aşamasında demlenen çaylarımız , eğlencesi bol sohbetlerimizle ‘Güz Dönümü’nün videosunun bile hayallerini kurmuştuk. Onur ile İrem’i bir hafta stüdyoya kapatsanız ortaya çok ilginç şarkılar çıkar. İkisinin bir araya gelince stüdyodaki hallerini görmeniz lazım.

 

Pop sularından ayrılmadan yenilikleri dozunda kucaklayıp sunan aranjeler ile dinlerken keyif veren şarkıları barındıran yeni İrem Derici çalışmasının video kliplerinin başarısını es geçmemek lazım. İlk olarak ‘Senin Hastan’a Murat Joker yönetmenliğinde çekilen video klip, şarkının ateşini fazlasıyla hissettirirken Görkem Öden’in stylingi ile ortaya alev alev bir İrem Derici çıkarıyor. Bir sonraki şarkı ‘Güz Dönümü’ için ilginç bir video klip geleceğinin teminatını şimdiden verebilirim.

 

Haberin Devamı

Şu sıralar Covid-19 ile mücadele içinde olan İrem’e acil şifalar diliyorum. Bu savaştan ‘Senin Hastan’ şarkısındaki gibi tertemiz, sapasağlam çıkacağına ve ardına bakmadan eskisinden daha güçlü devam edeceğine inancım sonsuz.

 

 

Aşk Ne Güzel Şey

Keyifli kolektif çalışmaların her daim destekçisiyim. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz günlerde çıktı. Erkin Arslan’ın Buray ve Evrencan Gündüz ile birlikte seslendirdiği yeni şarkısı ‘’Aşk Ne Güzel Şey’’ iyi enerjiye eskisinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda verdiği mesajla ilaç gibi geldi.

 

Besteci ve söz yazarı kimliğinin yanında başarılı bir piyanist olan  Erkin Arslan, bu projesinde Buray ve Evrencan Gündüz ile birlikte şu sıralar belki ihmal ettiğimiz aşk’ın güzelliğine, gücüne, fazla kurcalamadan kayıtsız şartsız teslimiyetin güzelliğine tekrar dikkat çekiyor.

 

Haberin Devamı

‘Aşk Ne Güzel Şey’ şarkısı için bir araya gelen bu üçlünün uyumu şarkıyı dinlerken fark ediliyor. Sözü, müziği ve düzenlemesi Erkin Arslan’a ait olan şarkının mix’i Sarp Özdemiroğlu, mastering’i ise Çağlar Türkmen imzası taşıyor. Şarkıya Ertuğrul S. Doğan yönetmenliğinde çekilen klip çalışması ise gayet keyifli olmuş.

 

Son olarak bu güzel şarkının sözleri arasında yer alan ‘ Bi sarılsak belki hemen geçer’in gazına gelip siz siz olun şu aralar sosyal mesafeye dikkat edin diyerek kamu spotu yapayım.

 

 

Suçlu Kim

Yiğit Atilla’nın solo müzik kariyerinin üçüncü single çalışması “Suçlu Kim” Sony Music etiketiyle geçtiğimiz günlerde çıktı. Üretime son hız devam eden Yiğit’in bundan önce çıkardığı iki şarkıdan hareketle sürdürdüğü çeşidi bol, renkli müzikal yolculuğu ‘Suçlu Kim’ ile devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Dünyada şu sıralar oldukça popüler olan, özellikle yurtdışında çoğu şarkıcının yeni albümlerindeki parçalarda yer verdiği 80’lerin pop aranjelerinin esintilerini barındıran ‘ Suçlu Kim’ dinlerken ya arabayla uzun yol, ya da sahilde sağlam bir yürüyüş esnasında dinlenecek enerjide bir şarkı olmuş.

 

Sözü ve müziği Yiğit Atilla’ya, düzenlemesi Cenker Şimşir’e ait olan şarkının mixi Utku Ünsal’a, masteringi ise Emre Kıral’a ait. Yiğit’in daha önceki çıkardığı şarkılarda olduğu gibi ‘Suçlu Kim’de aynı şekilde işin görseline önem vermesine kocaman bir alkış. Yaptığı işin paket halinde sunumunun iyi olması için her aşamasında özenli davranan Yiğit’in şarkısına Can Özen tarafından çekilen video klip ve İklim Atilla’ya ait olan kapak tasarımı gayet farklı ve güzel olmuş.

 

 

Bize Kaldı

Haberin Devamı

Geçen hafta yeni başlayacak bir Youtube projesinin haberini aldığımda çok sevinmiştim. İşinin ehli insanların içinde yer aldıkları işleri izlemek, dünyadan bir haber isimlerin içinde cirit attığı yapımları izlemekten takdir edersiniz ki her zaman daha keyifli oluyor.

 

İki başarılı makyaj sanatçısı Seçkin Süngüç ve Fezi Altun Youtube’da izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız ‘ Bize Kaldı’ isimli programlarının fitilini geçtiğiniz hafta sonu ateşledi.

 

Her bölüm ünlü bir konuğun ağırlandığı ve makyaj yapıldığı programda, eğlenceli, filtresiz sohbetlere tanık olacaksınız. Seçkin ve Fezi’nin iyi dost olmaları ve eğlenceli yapıları programın yağ gibi akmasının en birinci nedeni.

 

Ağırlıklı olarak tanıdık arkadaşlarından oluşan bir konuk listesi olduğundan izlerken katılan kişinin kendini rahat ifade edebildiği , samimi sohbetlere sahne olacak ‘Bize Kaldı ‘nın ilk konuğu İrem Derici oldu. İrem zaten bu programın başlamasına neden olan isim. Detaylar ilk bölümde mevcut. ‘Bize Kaldı’ya katılacak diğer konukların isimlerini bildiğimden sizi çok eğlenceli bölümlerin beklediğinin garantisini verebilirim.

 

Çer çöp içeriklerin havada uçuştuğu sosyal medya ortamında işinin erbabı insanların imzası altında yapılan böyle programların çoğalması ümidiyle Seçkin ve Fezi’ye buradan hayırlı olsun diyorum.

 

 

Haftanın tavsiyesi

Geçtiğimiz hafta çıkan yeni şarkılar arasında yeni bir isim dikkatimi çekti. Cevher Aksoy’a ait olan “ Keşke “ isimli şarkıyı dinler dinlemez bu yeni ismin kim olduğunu biraz araştırdım. Cevher genç yaşına müzikal açıdan sağlam tecrübeler sığdırmış eğitimli bir isim. Söz yazarı ve besteci kimliğinin yanı sıra Ajda Pekkan ve Selami Şahin gibi isimlerin sahne üzerinde vokalistliğini yaparak sahne tozu denilen olayın hakkını fazlasıyla veren Cevher şimdi kendi kanatları ile uçuyor.

 

Söz ve müziği Cevher'in kendi imzasını taşıyan ‘ Keşke’ isimli şarkının düzenlemesinde 2 ünlü aranjör Ozan Çolakoğlu ve Nurettin Çolak’ın isimlerini görüyoruz. İçinde bulunduğumuz pop dünyası her daim yeni ve donanımlı insanlara ihtiyaç duyar. Cevher yeni dönemin gelecek vadeden isimlerinden ve ileride adını daha çok duyacağız gibi gözüküyor.

Yazarın Tüm Yazıları