Pale Waves’ten Aşk Mektubu Gibi Albüm

İngiliz grup Pale Waves geçtiğimiz hafta ikinci albümleri ‘Who Am I?’ı yayımladılar. Geçtiğimiz şubat ayında grup Halsey ile çıktıkları turnede, Almanya konserine giderlerken çok ciddi bir trafik kazası atlatmışlardı. Şans eseri grup üyeleri herhangi bir ciddi yaralanma yaşamadan bu kazadan kurtuldular ancak turne devamındaki konserlerin bir kısmını da iptal etmişlerdi.

Haberin Devamı

Mart ayında dünyada artan Covid-19 vakaları sonrasında turnelerinin tümden iptal olması, aynı dönemde üzerinde çalıştıkları ikinci albümün stüdyo çalışmalarını da etkilemiş. Grubun bir kısmı Los Angles’ta kalırken, bir kısmı evlerine Manchester’a dönmüş. Grubun vokali Barton Gracie ilk albümleri ‘My Mind Makes Noises’u yazarken daha çok 80’ler temasından beslendiklerini, yeni albümün ise daha çok 90’lar rock ve punk havasına yakın olduğunu belirtmiş. Özellikle bu albüme Alanis Morissette’nin şarkılarının ve şarkıcı kimliğinin büyük ilham olduğunu belirten Barton Gracie, tıpkı onun albümleri gibi etkileyici bir iş yapmak istediklerini belirtmiş.

Albümden yayınlanan ilk single ‘Change’i ‘Who Am I?’ın en iddialı şarkılarından biri olan ‘She is My Religion’ ikinci single olarak takip etmişti. Geçtiğimiz Ocak ayında ‘Easy’ albümden çıkan üçüncü single olurken, albümün yayınlanmasına kısa bir süre kala son single olarak ‘You Don’t Own Me’ çıkmıştı. Grubu SXSW’da 3 sene önce canlı izlediğimden beri enerjileri, performansları aklımdan çıkmıyor. İlk albümlerindeki yakaladıkları başarı, ‘Who Am I?’ ile katlanarak artacağına inanıyorum. Özellikle ilk albümde duygularını ve hayata bakışını daha dolaylı aktardığını söyleyen Barton Gracie, yeni şarkılarda çok daha samimi bir dille kendisini anlatmış.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Change, Easy, Who Am I?, Fall To Pieces, You Don’t Own Me

Oscar’ımı Verdim Gitti: She’s My Religion

Ruhu besleyen besteler: Hania Rani

19 Şubat’ta PSM Online’da Hania Rani dinleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Genç sanatçı ile bu özel konser öncesi bir araya geldik. Yeni dönemde online konserlerin hayatımıza girmesiyle, bu durumun etkinlik sektörüne yansımasını sorduğumda, daha önceleri kimi dinleyicinin konserlere mesafeler sebebiyle katılamamasının bu sayede ortadan kalktığına sevindiğini belirtti. Covid’in hayatımıza kattığı bu yeni durum, tüm bu zor koşullar bittiğinde de hayatımızda kalacağını düşündüğünü belirtirken, hayatın özellikle de eğlence sektörünün bu değişimi net bir şekilde işleyişine katacağını düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Hania Rani, 7 yaşında piyano çalarak başladığı bu yolculukta ailesinin her zaman desteğini yanında hissetmiş. Her ne kadar ailesi müzik okulundaki bu hevesinin geçici olacağını düşünse de, o hayatının en temeline yerleşmiş bir tutkuyu çok küçük yaştan keşfetmiş. 

Pandemi başladığı dönemde ilk albümü ‘Esja’nın turnesinde olduğu için bu ani değişimi çok yakından tecrübe ettiğini belirten sanatçı, turne bitince evde müzik yapmaya devam ettiğini belirtti. Bu anlamda çalışma yöntemi açısından çok büyük bir farklılık yaşamadığını söyleyen Hania, kendisini yeni müziklerine o kadar kaptırmış ki, nerdeyse dış dünyaya ve tüm kötü haberlere kendini kapatmış. Yeni bir şarkı yazarken genelde ilk başlarda zorlandığını söyleyen Hania, pandemi döneminin bu anlamda kendisine tam tersi bir etki yaratarak daha çok konsantrasyon sağladığını söylüyor. Pandemi sebebiyle konserleri olmadığı için, bölünmeden yeni şarkıları üzerinde çalışan sanatçı geçtiğimiz sene Mayıs ayında ‘Home’ adlı ikinci albümünü yayımladı.

Haberin Devamı

Her ne kadar şimdilik hayatımızda online konserler olsa da, son 1 yıldır kültür sanat ve eğlence sektörünün ekonomik anlamda büyük yara aldığını belirten sanatçı, bu dönemi bir anlamda savaş dönemlerine benzetiyor. Zamanla bu zor dönemin geçeceğini, insanların yavaş yavaş eskiden olduğu gibi dışarıda ve etkinliklerde yer alacağını umduğunu belirtirken, geçen bu zor dönemde ekonomik olarak zarar gören tüm emekçilerin iki katı kazanmasını diliyor. 

19 Şubat’ta PSM Online’daki konserinde bizi nelerin beklediğini sorduğumda kendisi de çok heyecanlı olduğunu itiraf etti. Polonya’nın en büyük konser mekanlarından birinde yapılan bu konser için kendisinin yanı sıra bas ve baterinin de kendisine eşlik edeceğini ekledi. ‘Home’ albümünü birlikte kaydettiği müzisyenlerin bu konserde ona eşlik etmesinden ötürü çok heyecanlı olduğunu söyleyen Hania Rani, ‘Esja’ albümü hayranları için de sürpriz yeni düzenlemelerin bu konserde yer alacağı ipucunu verdi.

Haberin Devamı

Gökhan Türkmen – Yalnızım Ulan

2020’nin sonlarında yayımlanan Gökhan Türkmen ‘Romantik’ albümünden nefis bir klip geldi. Bu albümde benim de birçok dinleyen gibi favorilerimden olan ‘Yalnızım Ulan’ şarkısı sevgililer gününe merhem oldu demek sanırım daha doğru olur.

Yolunu kaybeden aşıklara ithafen müzikseverlerle buluşan ‘Yalnızım Ulan’ın söz ve müziği Gökhan Türkmen’e, düzenlemesi ise Aytaç Özgümüş’e ait. Murat Joker’in yönetmenliğini üstlendiği klipte tek başına kalan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Klipteki Gökhan Türkmen’in styling’ini çok beğendim. Tarzı ve havasıyla her zaman yeniliğin takipçisi olan Gökhan Türkmen’in bu klipteki styling’ini Görkem Öden yapmış.

Haberin Devamı

Taha Gürbüz- Hasbelkader

Taha Gürbüz’ün önümüzdeki dönemde çıkaracağı EP’nin habercisi yeni şarkısı ‘Hasbelkader’ geçtiğimiz hafta yayımlandı. Sanatçının pandemi dönemindeki duygularına ayna tutan, yeni şarkısı aslında bir anlamda hayatta her şeye rağmen devam etmeyi ana fikir olarak vurguluyor.

Sözü, bestesi ve düzenlemesi Taha Gürbüz’e ait olan ‘Hasbelkader’ sanatçının ev stüdyosunda kaydedilirken, mix ve mastering Pinhani’den Eray Polat’a emanet edilmiş. Fotoğraf çekimlerini fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel’ in gerçekleştirdiği ‘Hasbelkader’ in kapak illüstrasyonunu ise grafik tasarımcı Özge Tığlı Ertekin hazırlamış.

 

Yazarın Tüm Yazıları