Profil Kitap’ın yenileri

İlk kez 2001’de yayım-lanan “Senin Hikâyen” yeni baskısıyla Profil Kitap’ta. Fatma Barbaros-oğlu’nun kaleminden 13 nefis öykü, zamanın başkalaştırdığı hayatların izdüşümlerini sunuyor.

Haberin Devamı

Profil Kitap’ın yenileri

Yine Profil Kitap, “Yetenekli Çocuğun Dramı”, “İhmal Edilen Anahtar” ve “Sürgün Bilgi”nin ardından ekim ayında bir Alice Miller kitabını daha Türkçeye kazandırdı.
Gökçe Bâlâ Bulut Aslan’ın çevirdiği, “Toplumun Çocuğa İhaneti” ismindeki bu eser, insan doğasının gelişimine çok yönlü bir ışık tutan, son derece önemli bir çalışma.
Profil Kitap’ın spor dizisinde F1 rüzgârı devam ediyor. Lewis Hamilton’dan sonra “Max Verstappen” biyografisi de ekim ayında çıkacak.
Formula 1’i Verstappen kadar sarsabilmiş çok az sürücü var. Spor yazarı James Gray kaleme aldığı bu ilk kitabında, daha ilk yarışından manşetleri süslemeye başlayan, agresif sürüş tarzıyla kısa sürede adından söz ettiren, cesaretiyle şöhret olup eleştirileri de alkışları da bir bir toplayan Verstappen’in yaşamını tüm detaylarıyla anlatıyor.

Haberin Devamı

Güzellik Bir Tabloya Sığar mı

Profil Kitap’ın yenileri

Deniz Alter’in yazdığı “Güzellik Bir Tabloya Sığar mı?”, sayfa altlarında ve hikayesinde özenli sorularıyla çocukları kalıpların ötesinde düşünmeye teşvik ediyor.
Çocuklarla felsefe etkinliği yapmaya yönelik teknikleri incelikle okurlarla paylaşılıyor.
Böylece ebeveynler, öğretmenler doğru soruları doğru şekilde sorabiliyor, çocuklarıyla birlikte düşünmenin, sorgulamanın keyfine varabiliyorlar.
Çocukların yaratıcı, eleştirel, özenli ve iş birlikçi düşünme becerilerini geliştiren, dil ve kendini ifade etme becerilerini destekleyen bu seri, aile içi iletişime de katkı sağlıyor.
“Güzellik Bir Tabloya Sığar mı?”, “Sormazsam Olmaz” serisinin ikinci kitabı olarak Sincap Kitap’tan yayınlandı.

Gerilim dolu bir macera

Profil Kitap’ın yenileri

Yıl 1939, Berlin... Avrupa yeni bir dünya savaşının eşiğinde... Reich’ın ileri gelenlerinin güzel eşleri tek tek vahşi cinayetlere kurban gider.
Gestapo subayı Franz Beewen, öldürülen kadınların psikiyatrı Simon Kraus ve aristokrat psikiyatr Minna von Hassel, Nazilerin nefes aldırmadığı Berlin’de bu cüretkâr cinayetleri işleyen katilin peşine düşerler.
Jean-Christophe Grangé’ın yazdığı “Mermer Adam”, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz, gerilim dolu bir macera...

Haberin Devamı

Profil Kitap’ın yenileri

Ustaların ayak izini takip ediyoruz

Dededen babaya, babadan oğula geçen 3 kuşaklık fotoğrafçılık yolculuğunun 25. yılında Mehmet Turgut, bugüne kadar çektiği portreleriyle ustalara saygısını sunuyor.

Profil Kitap’ın yenileri

Turgut’un zamansız portreleri taşıdığı “Ustalar” sergisi, bugünden itibaren Emaar’da ziyaretçilerle buluşuyor.
“Ustalar” sergisi birbirinden değerli oyuncu, akademisyen, ressam, müzisyen, gazeteci, fotoğrafçı, yazar ve edebiyatçının fotoğraflarından oluşuyor.

Profil Kitap’ın yenileri

BigChefs’in sponsorluğunda ve Emaar’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Ustalar” sergisinde fotoğrafların edisyon baskılarının satışlarından elde edilecek gelir ise güzel sanatlar ve gastronomiyle ilgili bölümlerde okuyan gençler için Türk Eğitim Vakfı bünyesinde açılan “Yarının Ustaları” burs fonuna aktarılacak.

Haberin Devamı

Başarının anahtarı elinizde

Napoleon Hill’in satış rekorları kıran kitabı “Başarının Anahtarları” uzun aradan sonra yeni baskısıyla okurlarla buluşuyor. Napoleon Hill Vakfı tarafından derlenmiş, Hill’in tüm kitaplarının bir sentezi ve özeti olan “Başarının Anahtarları”nda zihinsel egzersizler ve kişisel analiz tekniklerinin yanı sıra Bill Gates’ten Donna Karan’a iş dünyasında başarılarını kanıtlamış isimlerin gerçek hayat hikâyelerini bulacaksınız. Hayatınızın her alanında başarıyı elde edebilir, hayatınızın yönünü değiştirebilirsiniz. Bu kitabı Altın Kitaplar yayınlıyor.

Profil Kitap’ın yenileri

Foucault’un son kitabı Türkçede

Cinselliğin Tarihi dizisinin dördüncü ve son kitabı “Tenin İtirafları”, Murat Erşen’in çevirisiyle, Oğuz Tecimen ve Eda Çaça’nın editörlüğünde ve Ferda Keskin’in sunuşuyla Türkçeye kazandırıldı. Michel Foucault’nun son kitabı “Tenin İtirafları”, bu ay raflarda.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

∆ Yönetmen Biket İlhan, Şen Sevgi Erişen’in “Zeo Kio ve Mehpare” adlı kitabını okuyor.
∆ Oyuncu Eylem Yıldız, Ömür İklim Demir’in “Muhtelif Evhamlar Kitabı”nı okuyor.
∆ Yazar Ayşe Erbulak Özgürdal, Wilbur Smith ve Tom Chain’in “Yırtıcı” romanını okuyor.
∆ Yazar Uğur Vardan, Claudio Magris’in “Krems’te Bükülü Zaman” adlı kitabını okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları