Yarım asırlık maraton

Bu yıl 49’uncusu düzenlenecek Pantene Altın Kelebek’te oylama heyecanı devam ediyor. Kullanılan milyonlarca oyla ilk turda finalistler belirlenmiş ve açıklanmıştı. Öne çıkan isimler şimdi final turunda kıyasıya yarışıyor.

Haberin Devamı

Sevdiğimiz, hayranı olduğumuz sanatçılar için atılan her oy çok önemli. Çünkü kazananlar yüzde 70 halkın, yüzde 30 da sektörün duayen, ünlü isimlerinden oluşan jürinin oylarıyla seçiliyor.

Kazananlar ödüllerini 3 Aralık Pazar akşamı Zorlu PSM’de gerçekleşecek Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde alacak. Üstelik bu yıl bir ilk olmak üzere ödül töreni, görsel ve işitsel engeli bulunan bireyler için sesli betimlemeler ve simültane işaret dili çevirisiyle baştan sonra erişilebilir halde dijital olarak da yayınlanacak.

Favori adayını desteklemek isteyenler 16 Kasım Perşembe 23:59’a kadar, Pantene Altın Kelebek Ödülleri resmi internet sitesi www.pantenealtinkelebekodulleri.com’dan oy verebiliyor.

Üç film, toplam 830 bin

Vizyonda üç Atatürk filmi birden var. Onur Tuna’nın Atatürk’ü canlandırdığı “Son Akşam Yemeği”, Aras Bulut İynemli’nin oynadığı “Atatürk 1881-1919” ve Atatürk’ün annesini anlatan “Zübeyde, Analar ve Oğullar”.

Haberin Devamı

Box Office Türkiye’nin son verilerine göre “Son Akşam Yemeği”ni 45 bin 862, “Zübeyde”yi 33 bin 179 ve “Atatürk 1881-1919”u 750 bin 120 kişi izlemiş. Toplam sayı 830 bine dayanmış. 29 Ekim’de Anıtkabir’i bir günde 1 milyon 200 bin kişi ziyaret ederek rekor kırmıştı.

Gişe rakamları gösteriyor ki, filmlere pek rağbet olmamış. Bunda dijital platformlarda film izleme alışkanlığının mı, film içeriklerinin iyi olmamasının mı etkisi var, tartışmak gerek...

Yemek üstü parti konsepti Bursa’ya geliyor

İstanbul’da üç, Bodrum’da bir şubesi olan The Galliard, brasserie alanında Michelin Guide tavsiye listesine giren ilk restoran oldu. The Galliard’ın sahibi Ahmet Uras’ı yazın Bodrum’da yaptıkları sıkı DJ partilerinden tanıyorum. Tebrik etmek için aradım. “Zincir marka ve merkezi yönetim olmamıza rağmen kontrollü büyüme ve büyürken butik ruhumuzu korumamızdan kaynaklanıyor” diye özetledi listeye girme sırrını. Bir de yeni haber verdi The Galliard cephesinden: Kasım sonunda Bursa Dowtown AVM’de 250 kişilik yeni bir şube açıyorlarmış.

Yandan güzel, önden çiçek

Yeniden düzenlenen İskele Meydanı’na yapılan Beşiktaş kartal heykeli camiayı ve İstanbulluları ikiye böldü. 900 çelik borudan oluşan 3.6 metre yüksekliğindeki heykeli için sosyal medyada beğenenler kadar “Gözümüzü kanatıyor” diyenler de var...

Haberin Devamı

Yarım asırlık maraton

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Bülent Çınar’ın eseri olan heykel, borularla yapılmış olduğu için bana biraz Galatasaray Meydanı’ndaki, Heykeltıraş Şadi Çalık tarafından tasarlanan 50. Yıl Heykeli’ni çağrıştırdı. Şehrin her tarafına böyle bir seri halinde heykeller yapılacaksa o şık bir fikir olabilir. Ama yeni kartal heykeli için ben tarafsız kalmayı tercih ediyorum. Çünkü yandan baktığınız zaman bir kartalın avına saldırı dinamizmini güzel yansıtıyor. Ama önden baktığınızda hayvanın kafası çiçek gibi görünüyor.

Yarım asırlık maraton

İzdivaç programları iyi ki bitmiş

∆ Bir tanesi: “Apaçi” lakaplı Mustafa Bilginer. Seda Sayan’ın izdivaç programı “Evleneceksen Gel”de “Ben ne zaman evleneceğim Seda Hanım” sorusuyla meşhur olmuştu. Daha sonra kapkaçtan yakalandı. En son Gazze ile ilgili bir video yayınladı. Evine Gazzeli kadınları istiyormuş. Erkekleri özellikle istemiyormuş. Bakın, “sadece kadınlar ve çocuklar” dese anlarım. Bu sadece kadınları istiyormuş. İnsanın beddua edesi geliyor.

∆ Bir diğeri: Bu da yine bir izdivaç programından: “Kısmetse Olur” yarışmasından Tolga Kandemir.

Hataylıların itirazına rağmen Hatay’daki enkazları dekor olarak kullanarak film çekiyorlar. Filmin adı “Şahsi Meselemiz”. En son mezarlıktan paylaşım yapınca tepkiler çığ gibi büyüdü, özür dilemek zorunda kaldı. İyi ki bu programlar kaldırılmış. Katılan; yarışan profilin nasıl pespaye olduğu daha iyi anlaşılıyor.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları