Ortaköy’ün yenisi: Kult

Feriye’nin içinde açılan Kult, yeme-içme mekânı olduğu kadar aynı zamanda bir sanat alanı. Bilgisayarınızı açmış, işinizi gücünüzü hallederken bir ressamın çalışmasına ya da bir caz orkestrasının provasına denk gelebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ortaköy’ün yenisi: KultKapalı kısmın 80 kişilik, ferah bir oturma düzeni var. Parti, doğum günü gibi bir etkinlik olduğunda ayakta 250-300 kişi ağırlayabiliyor. Öndeki açık bölüm de Boğaz’a sıfır.

Kult, Feriye’nin içinde açılan bir mekân. Müzikler etnik ve deep house... Ama günde üç saati ‘müziksiz zaman’ ilan etmişler; bu süre zarfında sohbet edebilir, sosyalleşebilir ya da bilgisayarınızı açıp işinizi gücünüzü halledebilirsiniz.

Herkesin işi kendine göre tabii. Siz bilgisayar açmışken bir ressam da tuvalinin başına geçebiliyor. Az sonra bir caz orkestrası prova yapmaya, ‘jam session’a (doğaçlama çalmaya) başlarsa ona da şaşırmayın. Zaten başına oturup tıngırdatabilecekleri piyano, çello, keman gibi enstrümanlar mevcut.

Haberin Devamı

“Yok, ben kendi sanatımı kendim icra edeceğim” derseniz o da mümkün. Kullanabileceğiniz resim kâğıdı, kalem ve tuvaller hazır. Eğer ünlü biriyseniz yaptığınız ‘iş’ler kendi klasörünüzde arşivleniyor. Yarın öbür gün belki bunlar satışa da çıkacak. Mesela Aleyna Tilki’nin klasöründe şimdiden bir eser var bile.

Mekânın kütüphanesinde her ay sadece tek bir kitap olacak. Ama aynı kitaptan 50 tane. O ay boyunca Kult ziyaretçileri sadece o kitabı okuyacak. Böylece insanlara aynı kitaptan konuşmak için  bir ortam yaratılacak. İsterseniz ay sonunda kitabın yazarıyla yapılacak söyleşiye de katılabilirsiniz.

Ortaköy’ün yenisi: Kult

HER EŞYANIN BİR HİKÂYESİ VAR

Mekânın işletmecisi Haldun Demirhisar, Çeşme’nin tanınan yüzlerinden... Alaçatı’da Kum Beach, Plage Isolee, Küçük Balık, Köyün Delisi, Deli Deli Club, Tek Masa gibi mekânları yarattı. O yüzden kitlesi de işinsanları, sanat insanlarının yanında bol bol İzmir diyasporası... En büyük tutkusu geri dönüşüm. Oturduğunuz, yaslandığınız ya da bardağınızı koyduğunuz hemen her eşyanın bir hikâyesi var. Philippe Starck’ın tasarladığı bir sandalyenin yanında eski bir gemi kazanından yapılmış stant da görebiliyorsunuz mesela. Demirhisar buna ‘sürdürülebilir mimari’ diyor.
 Ortaköy’ün yenisi: Kult

Haberin Devamı

Kahvaltı sabah 10.00’da başlıyor. Menüdeki 30 seçenek arasından kişisel kahvaltı tabağınızı hazırlatıyorsunuz. Kanepe çeşitlerinden arancini toplarına (85 lira) kadar her şey ahşap tabaklarda servis ediliyor. Foodie üzerinden Lucca, Alaf, Sunset gibi yerlerden de sipariş verebiliyorsunuz. Pazartesileri hariç, diğer günler 2.00’ye kadar açık. En tutulan kokteyli C-3. Satsuma, çilek ve cinle yapılıyor. 135 lira. (0549) 299 35 78

 

Yazarın Tüm Yazıları