Aleyna’nın isyanı haklı mı?

Aleyna Tilki şarkıda vermek istediği duygudan çok, iç çamaşırlı klibin konuşulmasından şikâyetçi. O zaman da vermek istediği duygusal mesajların önüne geçebilecek, onları geri planda bırakabilecek görsellikten mi fedakârlık etmeli acaba? Çünkü bazen “hem o hem bu” olmuyor. Birinden biri, diğerini gölgeleyebiliyor.

Haberin Devamı

Aleyna Tilki kendisine gönderilen bir sosyal medya mesajına fena sinirlendi.
Tilki’nin ifşa ettiği o mesajda, kliplerinde poposunu daha ön plana çıkarması istenmişti.
İç çamaşırlı görüntüsüyle gündem olan bir önceki klibi “Take It Or Leave It” hatırlatılıp yeni şarkısı “Tanırım İntiharı”nın klibinde bunun bir eksiklik olduğu söyleniyordu. Aleyna, bu küstah ve pervasız mesaja kızmakta haklı.
Şöyle bir açıklama yaptı:
“Yeni şarkımda bahsettiğim duygudan çok, bir önceki şarkımdaki iç çamaşırımın konuşulması, hayatım boyunca yaşadığım tacizlerin devamı gibi!”
Aleyna’ya katılmadığım bir nokta var. Klip dediğiniz şey biraz şov, biraz gösteri. Dünyanın her yerinde böyle.
Ve bazen diğerlerinden ayrışması, daha ön plana çıkması, konuşulması için seksilik ve erotizm de kullanılıyor. Bu tamamen bir tercih meselesi çünkü aynı klip pekâlâ iç çamaşırsız da çekilebilirdi.
E şimdi hem konuşulsun, patlasın, ses getirsin diye klibi böyle çekip sonra da “Neden konuşuyorsunuz” diye sormak biraz tuhaf geliyor bana.
Tekrar ediyorum: Bütün bunları kendisine gelen o mesajdan bağımsız, kendi açıklamasıyla ilgili söylüyorum.
Madonna da, Shakira da, Rihanna da iç çamaşırlı klip çekse, bu konuşulur, konuşuluyor.
Bu da dünyanın her yerinde böyle.“Madem bir kız çocuğunun teşhir edildiğini düşünüyorsunuz o zaman ilgilenmeniz gereken şey kıyafetlerim değil, duygularım olmalıydı!” diyor Aleyna.
İyi, güzel de...
O zaman vermek istediği duygusal mesajların önüne geçebilecek, onları geri planda bırakabilecek görsellikten mi fedakârlık etmeli acaba?
Çünkü bazen “hem o hem bu” olmuyor. Birinden biri, diğerini gölgeleyebiliyor.
Ve maalesef bu da dünyanın her yerinde böyle.

Haberin Devamı

Pembe gönlüm sende

Beren Saat&Kenan Doğulu çiftinin bir davette giydikleri pembe kombinler sosyal medyanın hâlâ gündeminde.

Aleyna’nın isyanı haklı mı

Eskiden giydirilen kağıt bebekler gibi, fotoğraflarda birinin bacaklarını kesip diğerine, Kenan’ın başını kesip Beren’in kafasına oturtup paylaşanlar var. Çiftin bu pembe rüzgâra Valentino’nun “pink collection”ı sayesinde kapıldığı anlaşılıyor.
Ama ben yine de kendilerinden bir özgünlük katmalarını beklerdim.

Haberin Devamı

Aleyna’nın isyanı haklı mı

Yeni “Avatar”a geri sayım

Pandemiden beri iyice kısırlaşan popüler kültür dünyasında nihayet insanı sabırsızlandıracak güzel bir haber var. Sinemanın kült yapımlarından “Avatar”ın devam filmi ”Avatar-Suyun Yolu” 16 Aralık’ta vizyona giriyor. Fragmanından anlaşıldığı üzere 13 yıl gibi uzun bir aradan sonra yapılan devam filmi bu kadar beklediğimize değecek ve yönetmen James Cameron kendini bize affettirecek.

Tayt tartışmasında yeni safha

Nükhet Duru’nun geçen hafta başlattığı tayt tartışmalarının yankıları süredursun, geçirdiği değişimle konuşulan Berdan Mardini’den ters köşe bir çıkış daha geldi: Mardini taytla spor yaparken paylaşım yaptı.
Üstelik üstünde Nükhet Duru’nun talep ettiği gibi tunik munik de yoktu.
Haydaa, aldık mı başımıza nurtopu gibi bir polemik konusu daha...
Erkekler tayt giyebilir mi, giyerken üstüne tunik mi, pareo mu, pardösü mü kombinlemeli?

Haberin Devamı

◊ Bakın bu perhiz:
Emina Jahovic, eski eşi Mustafa Sandal’ın Melisa Sütşurup ile evliliği hakkında konuştu:
“Mustafa mutlu olsun bizim için yeterli. Çocuklar da olumsuz bir tepki vermediler bu evliliğe. O çok iyi bir baba. Çocuklarıyla harika ilgileniyor...”
Boşanan tarafların birbiri hakkında verebileceği en güzel mesaj, eski eşi hakkında sarf edebileceği en güzel sözler bunlar.

◊ Bu da lahana turşusu:
Fakat insanın aklı almıyor...
Madem sonradan bu kadar olgun, böyle örnek bir davranış sergileyecekti, o zaman Mustafa Sandal’ın nafakasını ödemediği iddiasını niye ortaya atmıştı ki Jahovic?
Mustafa Sandal’ın eski eşine 968 bin lira nafaka ödemesi yaptığı banka dekontlarıyla ispatlanmıştı...

 

Yazarın Tüm Yazıları