Güneş hâlâ bizi çağırıyor

Yurdun genelinde sonbaharın tatlı esintileri hüküm sürerken yazın sıcaklığını hatırlatacak mekânlara davet ediyorum bu hafta sizi. Hem çalışmak hem de dinlenmek için geçen iki hafta boyunca Side’den Datça’ya kadar Akdeniz’i adım adım gezdim. Hazır gündüz güneşin, akşam serinliğin tadını çıkarabileceğiniz günler sürerken size nefis bir liste hazırladım. Fırsat yaratın ve düşün yollara.

Haberin Devamı

İlk durağım Side. “Manavgat’ta yaşanan yangın felaketinin ardından buradaki yaraları sarmaya destek olalım” dedik ve düzenlediğimiz tura ek olarak Haluk Levent ve Rus Kızıl Ordusu konseri organize edip gelirini Ahbap Platformu üzerinden mağdur ailelere bağışladık. Projede cansiperane çalışan Miramare Beach Hotel, Side’nin klasikleşen adreslerinden biri. Yaklaşık 1.000 palmiyenin süslediği açık alanlarda vakit geçirmek çok güzel. Ana restorana ek olarak dünya mutfağından örnekler tadabileceğiniz harika restoranları var. Benim gibi tatlı sevenler otele bir artı daha eklesin, çünkü 24 saat açık bir pastanesi var.

Jakuzili 99 lüks villa

Yol üzerindeki Belek ikinci durağım oldu. Sakin doğası ve özellikle golf tesisleriyle önce çıkan beldede Gloria Serenity Resort, farklı konseptteki odaları, havuzlu, teraslı ve jakuzili lüks 99 villasıyla ayrıcalıklı bir tatil deneyimi sunuyor. Doğa ve spor dostu otelin mutfağında her damak zevkine uygun tatlar var. Burada önereceğim bir başka adres Kaya Palazzo Belek. Geniş SPA merkezi, özel havuzlu süitleri, 45 bin metrekare alanda 13 özel villası, +16 yaş havuzu ve çocuklara sınırsız eğlence sunan Mini Club’ıyla hem yetişkinleri hem de çocukları mutlu edebiliyor.
Güneş hâlâ bizi çağırıyor
Dionysos Otel

Antalya hem doğası hem de tarihiyle beni çok etkileyen bir şehir. Tarihi adı Attalia olan bu şehrin kalbinde, Kaleiçi’nin sokaklarında kaybolmaksa ayrı bir keyif. İşte bu dokuyu tam olarak hissedebileceğiniz bir yer RuinAdalia. Altında eski bir Roma şehrinin kalıntıları olan otelin inşası titiz restorasyon çalışmaları sebebiyle 17 yıl sürmüş. Sonuçta ortaya birbirine komşu 4 Osmanlı konağından oluşan bir müze otel çıkmış. Bahçenin ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarın.

Günübirlik gezilere katılın

Toroslar’ın rehberliğinde batıya doğru devam ederken çok sevdiğim bir adrese de uğradım. Çıralı sahili ile Olympos Antik Şehri’nin kalıntıları arasında kurulmuş gizli saklı bir dünya Olympos Lodge. Akdeniz’in maviliğine açılan 15 dönüme yayılmış otelin sadece 14 odası var ve tesis yıl boyu açık. Hayvanları, açık havada zaman geçirmeyi, doğanın sunduklarıyla mutlu olmayı seviyorsanız burayı da seversiniz. Buradan Türkiye’de en sevdiğim antik kentlerden biri olan Olympos’a kısa bir yürüyüşle ulaşabilir, ayrıca çevredeki antik şehirleri keşfetmek için günübirlik gezilere katılabilirsiniz. Akşam Kalkan’a varınca konaklamak için tercihim Fidanka oldu. The Times’ın ‘20 muhteşem otel listesi’ne giren Fidanka’nın 16 odası da ferah... Burada günbatımı izlemek başlı başına bir konaklama sebebi. Fethiye yolunun üzerindeki Faralya’ya uğramadan olmaz.

Güneş hâlâ bizi çağırıyor
Vira Demir Otel

Burası bence Türkiye’nin Amalfi’si. Tek yapmanız gereken sırtınızı çam ormanlarına verip kendinizi turkuvaz denizin sonsuzluğuna bırakmak. Kabak Plajı’nın yanı başında yönetmen Ertem Eğilmez’in oğlu ve Arzu Film’in sahibi Ferdi Eğilmez’in kurduğu La Boheme Kabak yeni keşfettiğim bir saklı cennet. 10 dönüm arazi içinde, hepsi deniz manzaralı sedir bungalovları, özel plajı ve deniz ürünlerinden özgün lezzetler sunan restoranıyla tatil anlayışınıza yeni bir anlam katmak için hazırlanmış. Bu bölgede glamping’in şık adreslerinden Perdue’yü ve doğanın içinde özgün mimarisiyle Kabak Dome’u da konaklamak için tercih edebilirsiniz.

Türkiye’nin ‘bohem’ tarzdaki ilk oteli olan Yacht Boheme farklı büyüklükteki 30 odasında ağırlıyor misafirlerini. Geçmişi ve geleceği harmanlayan tasarımıyla Unique, 2016’da Avrupa’nın En İyi Lüks Tasarım Oteli ödülünü almış bir tesis. Ada Dreams History de Kayaköy’e yolu düşenler için doğru adreslerden biri. Benim için bu yazın en güzel duraklarından Yazz Collective, Fethiye’nin çam ağaçlarıyla kaplı, sadece denizyoluyla ulaşılabilen Turunç Pınarı Koyu’nda. Muhteşem çam ormanlarının eşlik ettiği yolun sonunda Marmaris’e ulaştık. Artık Ege havasını hissetmeye başladığımız Bozburun Yarımadası, İçmeler, Söğüt, Selimiye, Turunç en tatlı hallerini yaşıyor.

Güneş hâlâ bizi çağırıyor
Fidanka

Yangından kurtuldu

Marmaris yangınından şans eseri kurtulan Dionysos Otel’de zeytin hasadıyla taçlandırdığımız bir hafta sonu turu düzenledik. Burası kesinlikle en sevdiğim otellerden biri. Kumlubük’ün güzelliği, tertemiz havası ve bir kartal yuvası gibi yüksek bir noktaya konumlanmış, zevkle inşa edilmiş 43 adet taş ev size doğanın büyüsünü yaşatıyor. Sahile sadece 5 dakika uzaklıktaki otelin muhteşem bir sonsuzluk havuzu var. Daha sonra rotamı Bozburun’a çevirdim. Buradaki tercihim MiaMai oldu. Bozburun’un maviliğine sessizliği ve sadeliği ekleyen otelde 14 oda var. MiaMai’de kaldığınız süre boyunca her an maviyle iç içesiniz.

Eski bir Rum köyü olan Söğüt’teki Bi’ Oda Bi’ Balkon, Marmaris’in en nevi şahsına münhasır adreslerinden. Yıl boyu açık olan ve özellikle yerli-yabancı yelkencilerin uğrak noktası haline gelen otelin konumu çok merkezi. Konaklama birimi olarak dört farklı seçenek var. Otelin restoranı Barba Saranda ve kafesi Deli Keçi bu noktada iddialı. Artizan dondurma, kahve ve tatlı sunan Deli Keçi aynı zamanda, Söğüt’ün ilk ve tek sanat dükkânı. Yazın popüler rotalarından biri olan Selimiye’yi bir de sonbaharda görmenizi öneririm. Sakinlik ve maviliğin içinde en güzel adreslerden biri Vira Demir. Asma katlı ve 45 metrekare büyüklüğünde 6 odası var.

Hem köy evinin sade huzurunu hem modern dokunuşların konforunu bir arada bulabiliyorsunuz. Yolumuzun üzerindeki Bördübet, Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’ni kucakladığı bir doğa harikası. Benim en sevdiğim adreslerden biri olan Golden Key Bördübet, o harika doğayı sürekli gözünüzün önünde tutmanızı sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları