Dünyayı kurtaran aygıtlar!

Gezegeni kurtarmak için üstünde yaşayan herkesin bunu istemesine ihtiyaç var. Değişimin ilk adımı küçük çevreci cihazları tercih etmekten başlayabilir

Haberin Devamı

Bu memlekette yaşayıp hayatına devam ediyor gibi yapmak en zoru. Çünkü son 1 yılda yüzlerce masum insan için devam etmedi, ediyor da biz nefes alıyorsak tesadüfler haricinde kimsenin bunda bir payı yok. Zaten büyüklerimizde ‘güvenlik zaafiyeti’ bulunmadığı ile ilgili bir fikir birliği olduğuna göre biz fanilere de ‘tesadüf zaafiyeti’ni konuşmaktan başka bir şey kalmıyor.

 

İtiraf edeyim, böyle bir haftada teknoloji ile ilgili kalem oynatmak bana da oldukça güç gelmekte. Her çocuk farklı ve daha mutlu bir dünya hayal ederek büyür. Bugün ise çocukluğumuzun hayal kırıklıklarına geri dönmeye razıyız. 

 

Bu haftanın yazı konusu bir başka mücadele gerektiren alan ile ilgili; gezegenimiz. Onu daha az hırpalamayı mümkün kılan, dünyayı ve doğal kaynakları korumayı dert edenlerin birkaç ürününe göz atacağız. 

 

Haberin Devamı

Pilsiz kol saati:The Fanmis Men’s Solar-Powered WatchGüzel bir saat için servet ödemek zorunlu değil. Amazon’dan 17 dolara satın alabileceğiniz saat güneş enerjisi ile çalışıyor, kronometresi ve takvimi mevcut, 50 metreye kadar su geçirmiyor. 

Su enerjisi ile çalışan alarm saati:The Squirt Water Powered ClockBir LCD ekranı ve şık bir dizaynı var. Saati gösteriyor ve alarm kuruyor. Tüm bu görevleri pil olmadan yapabiliyor. Musluktan su dolduruyorsunuz, içindeki mekanizma suyu elektriğe çevirip saatin bir yıl boyunca çalışmasını sağlıyor. Ürün Amazon’da 19 dolara satılıyor. 


Telefon şarj eden sırt çantası (ECEEN Solar Powered Hiking Dayback)

Telefonerkil bir hayat yaşıyoruz. Akıllı telefonlar  bebeklerimiz gibi, elektriğe aç şekilde doğuyor. Onları doyuramadığımızda dünya başımıza yıkılıyor. Güneş enerjisi ile çalışan bu sırt çantası 6 saat güneşlendikten sonra 4 telefonu (eşzamanlı iki) şarj edecek güç topluyor. Fiyatı 128 dolar.

DÜNYAYI KURTARMAYA MİNİK ADIMLARLA BAŞLAYIN

Su tüketirken tasarruflu olun. Diş fırçalarken musluğu kapamak ilk adım olsun.

Haberin Devamı

Araba kullanmayın. Kısa mesafeleri yürüyün, bisiklete binin. Metro da serin.

Araba kullanmak arzusu önlenemiyorsa, hız yapmayın.

 

Boş kola şişesini geri dönüşüm sepetine atmak 3 saat TV izleyecek enerji tasarrufu sağlayacak.

 

Tüm ampülleri enerji tasarruf edenlerle değiştirin.

 

Yatarken ışıkları kapayın. Karanlıktan değil çevre felaketlerinden korkun.

 

Alışverişe yanınızda kendi bez çantanızla gidin, poşet istemeyin.

 

Bulaşıkları elde değil makinede yıkayın ama tamamen dolduğunda.

 

Kendi mataranızdan su için. Sadece ABD’de 1.5 milyon varil petrol, plastik su şişesi üretimine gidiyor.

 

Yılda 34 milyon ağaç peçeteler nedeniyle kesiliyor. Kullanırken hatırlayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları