Ankaragücü’nün Onur’u

Ankaragücü, 2. yarıya başlarken, genç yıldızlarından Onur Atasayar’ı Bursaspor’a verdi. Haliyle tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Kulüp, sözleşmesi sezon sonu bitecek oyuncunun bedelsiz gitmesindense, 950 bin TL kazandırarak ayrılmasının, karlı bir transfer olduğunu anlatmaya çalışırken, Onur’un, yetiştirme tazminatının neredeyse aynı rakama denk geldiği iddiası ortalığı karıştırdı. Taraftar, önemli bir kozun elden çıkarılmasına tepki gösterdi.
Gelişmelerden, A.Gücü’nün büyük bir krizle karşı karşıya kaldığı, aylardır ödenmeyen alacakları nedeni ile oyuncuların ‘isyana’ hazırlandığı, bazı sözler yerine getirilmediği için de bu transfere yol verildiği anlaşılıyor.
Takım, ileride Onur’u arar mı onu zaman gösterir. Bana kalırsa, savunma oyuncusu da olsa, önemli bir silah yetirilmiş durumda.

KENDİNİ GÖSTEREN GİTTİ

Değinmek istediğim konu şu... A.Gücü, 2. Lige mücadele etmeye başladıktan sonra, alt yapısından gelen oyunculara daha fazla yer vermeye, onları A takımda daha iyi değerlendirmeye başladı. Bir çok oyuncu forma şansı bulurken; Aybars Garhan, Bayram Olgun, İshak Doğan, Serkan Şirin, Ümit Kurt, Mehmet Umut Nayır, Gökhan Akkan, Kaan Kanak, Hasan Ayaroğlu, Emre Taşdemir ve son olarak da Onur Atasayar, transfer olup, kulübe para kazandırdı.
Sinan, Mehmet Erdem, Aytaç gibi genç yaşta A.Gücü’ne gelip, giderken ufak-tefek katkıları olanlar da mevcut.
Onur ve şu an takımdaki bazı arkadaşları, 2 bin TL maaşa, canla başla çalışıp, A.Gücü forması için kendilerini parçalarken,
madalyonun diğer tarafını unutmamak lazım.
Mesela, 5 bin dolar gibi küçük bir alacağı ödenmediği için, kulübü FIFA’ya şikayet edip, 500 bin dolar cezaya çarptıran, evinde oturup, her ay 5 bin dolar maaş alan Sosibo var... Bir gecede 10’nun üzerinde arkadaşı ile birlikte, Ankaraspor’dan hülle ile Ankaragücü’ne geçen, sarı-lacivert renklere dişe dokunur hizmeti olmadığı halde, 600 bin TL ödenmesine rağmen hala 350 bin TL alacağı bulunan Muhammed Hanifi Yoldaş var. Bu gibi isimleri Beştepe’ye getirenler var. FIFA’da dava dosyaları ile kulübün belini büken, Sestak, Bednar, Racnoch, Vittek, Brogi, Senecky, Kulukowski gibi isimler var. Güven’ler, Umut’lar, Kaan’lar var.. Listeyi çoğaltmak mümkün.
Mehmet Çakır, Erhan Güven, Selim Teber, Serhat Gülpınar, Serhat Akyüz, Sedat Bayrak, Sertan Vardar, Mehmet Çoğum, Mehmet Yıldız ve Murat Sözgelmez gibi, tecrübelerine dayanılarak takıma alınan ancak kuruş fayda sağlamadıkları gibi, onlarca maliyet bırakanlar da var.

ÖNCE EMRE SONRA ONUR

Emre Taşdemir, 3 sezon önce giderken 2 milyon TL kazandırdı, Onur’dan 950 bin TL geldi. İkisinin katkısı ile A.Gücü çarkı biraz daha döndürdü.
Bu örnekleri iyi okumak iyi değerlendirmek gerek. Dengeyi kurmak, fayda-zarar denklemini hesaplamak çok önemli. Elbette transfer yapılmalı, bazı isimlere yüksek paralar ödenmeli. Ancak alt yapılar asla ihmal edilmemeli. Oradaki cevherler işlenmeli. Gençlere daha fazla şans verilmeli, daha fazla sabır gösterilmeli. Onlar kendilerine fırsat sunulduğunda, neleri başarabileceğini, Emre ve Onur örneğinde olduğu gibi gösterdi. Eminim ki daha nice gençler, sıraların gelmesini, onları yetiştiren altyapı antrenörleri de kendilerine güvenle bakılmasını bekliyor. Onur gibiler bulunup çıkarılmalı ki A.Gücü, ‘Onurlu’ duruşunu her daim yüceltmeli. Yanlış isimler ve yanlış politikalar da ısrarın A.Gücü’nü nerelere getirdiği ortada.

Haberin Devamı

Hayata ve spora dair:
“Soru: Sergen, iddaa oyununu artık 12-13 yaşındaki çocuklar da oynuyor. Onlara ne söylemek istersin ? Cevap:
Almanya’dan uzak dursunlar. Çok sürpriz oluyor.”

Haberin Devamı

Park cezası:
Yenimahalle Belediyesi Hentbol takımı. En yakın rakibine kendi evinde yenilip, onları yarışa ortak ettiği için.

Yazarın Tüm Yazıları