“Geççek” nasıl olmuş

Şarkı çıkmadan önce “Geççek” lafına karşı ben de önyargılıydım. Ama şarkının tamamını dinleyince beğendim, “Olmuş, yakışmış” dedim.

Haberin Devamı

∆ Kendi içinde dalgalanan nakarat hemen dilime takıldı.
∆ Klasiktir, Tarkan şarkıları önce pek beğenilmez, burun kıvrılır, sonra da dile düşer. Gördüğüm kadarıyla bu şarkı o zinciri de kırmış oldu.
∆ Tarkan klipte “Mr. Robot” dizisindeki Rami Malek gibi bir “hacker” kılığında.
Şarkısıyla her kesimden insanın günlük rutinini kesip sözünü söylüyor. Bu yüzden şarkının sözlerini herkes kendine göre yorumladı ve dün itibarıyla sözler üzerine yüzlerce yorum yapıldı.
∆ “Geççek”, hem klasik Tarkan melodileri barındırıyor hem de rap bölümleriyle yeni nesli tavlamayı hedefliyor.
∆ Şarkı hakkındaki Twitter’da okuduğum en güzel yorum ise şu oldu, aynen aktarayım: “Tarkan sırtımıza battaniye, avucumuza sıcacık bir fincan kahve koydu.”
∆ Bir yandan da “Geççek”, Tarkan’ın kendi ruh halini en şeffaf yansıttığı şarkılardan biri olmuş. Şarkının sonunda diyor zaten, “Beni sorarsan, ben de iyi değilim pek, kalmadı eski neşem hiç.”

Haberin Devamı

ROKA’nın en parlak yıldızı

Rainer Becker, kurucusu olduğu Zuma’nın başarısının ardından 2004’de yine Londra’da ROKA’yı açmıştı.
ROKA, özel kömür üzerinde geleneksel bir Japon pişirme yöntemi olan “Robata Grill” odaklı bir restorandı ve Becker “robata”nın popülaritesinin erken farkına vararak kısa sürede restoranı trend haline getirmişti.
2020 yılında ilk kez Londra dışına açılıp Dubai’de şube açan ROKA, üç hafta önce sessiz sedasız Galataport içinde açıldı.
ROKA’ya önceki gece gittim. Galataport’un en güzel yerine konuşlanmış.
Oturduğunuz yerden köprüyü görüyorsunuz, deniz zaten dibinizde.
Özellikle havaların iyi olmasıyla beraber dışardaki masaların çok daha fazla rağbet göreceği kesin.
Benim gittiğim gece ROKA tamamen doluydu. Çünkü mekanlardaki o ilk heyecanı seviyoruz.
Herkes hemen gidip denemek istiyor. Hatta ilk deneyenlerden olup herkese anlatmak da önemli bir sosyal artı puan olarak görülüyor.
Restoranın mimari atmosferi ise ahşap odaklı.
Bu yüzden yorucu değil, dinlendirici.
Ama zaten her şey yemek odaklı. Mimari tasarımıyla ön planda olan bir yer değil.
ROKA’nın esas parlayan yıldızını ise şef Suna Hakyemez.
Yeditepe’nin Gastronomi bölümünden mezun olduktan sonra Zuma’da çalışmaya başlamış Hakyemez. İki yıl sonra da Londra’ya gitmiş ve ROKA’nın dört farklı şubesinde çalışmış.
Son çalıştığı restoran ise Fat Duck ekibinden Jonny Lake ve İsa Bal ortaklığıyla açılan Trivet. Ama ROKA İstanbul için teklif alınca yanıtı “evet” olmuş ve İstanbul’a geri dönmüş.
Bu yüzden Suna Hakyemez’le ne kadar gurur duysak az.
Gelelim menüden tavsiyeme...
Böyle restoranlarda insanın kafası karışır.
Eğer önceden bir şubesine gitmediyse ne yiyeceğini bilemez. O zaman tek bir tabak söyleyeyim: Kızarmış patlıcan salatası.
Tadı susamlı miso nedeniyle efsane.
Giderseniz onu mutlaka deneyin derim.
Gerisi size kalmış.

Şehir Atlası

Haberin Devamı

◊ SERGİ
Maximum Uniq’te Türkiye’nin en önde gelen graffiti sanatçıları Leo Lunatic, Met, Mr. Hure, Nubplus ve Rulez’un katıldığı ilginç bir sergi açıldı.
İlginç, çünkü sanatçılar sokaktan toplanan hurdaları kendi stillerinde yeniden yorumlamış. Kepenkten pazar tezgâhına, çöp konteynerinden sokak lambasına kadar sokağa ait olan sayısız obje sergide yer alıyor.
◊ BRUNCH
Nobu’nun pazar günleri saat 12 ile 16.00 arasındaki brunch’ları yeni başladı ama şimdiden en çok konuşulan şehir aktivitelerinden biri. Canlı müzik performansının da olduğu pazar bruch’ı elbette Nobu stilinde. ‘Taco’ çeşitleri bile yer alıyor menüde.

Yazarın Tüm Yazıları