Bir öğretmenle hayat değişir

İsmet Devecioğlu Dolay: 2016’da yaşamını yitiren duayen eğitimci İbrahim Arıkan’ın hayatını değiştiren öğretmeni.

Haberin Devamı

Henüz 3 yıllık öğretmenken, öğrencisinin okula kabul edilmesi için 1 yıllık maaşını tazminat olarak ödemeyi taahhüt ederek, ona kefil oldu ve okumasını sağladı. Bu sayede hayatı değişen öğrencisi Arıkan da yıllar sonra ünlü bir iş adamı ve eğitimci olunca İsmet Öğretmen’in heykelini okulunun bahçesine ve çiftliğine dikti. Çünkü, eğer o gün öğretmen okula kabulü için meslektaşlarını ikna etmeseydi Arıkan’ın kaderi bambaşka olacaktı.

Dilek Livaneli: Kumköy’ün kaderini değiştiren bir öğretmen oldu. Köy okulunda dört farklı sınıfa aynı derslik içinde eğitim verdi. Ders saatleri dışında da köy kadınlarına okuma-yazma kursu düzenledi, ayakkabı atölyesi açarak ekonomik açıdan güçlenmelerine destek oldu. Öğrencilerini buz pateni, opera, sinema ve tiyatroyla tanıştırdı.

Haberin Devamı

Ahmet Naç: Velilerle imece usulü çalışarak öğrencilerine hayal gibi bir sınıf oluşturdu. Sınıfta da harikalar yaratarak öğrencilerine eğitimi ve okulu sevdirdi.

Adını bilmediğimiz, duymadığımız ama öğrencilerinin hayatına dokunan, kaderlerini değiştiren İsmet, Dilek ve Ahmet öğretmen gibi onlarca, yüzlerce eli öpülesi öğretmen var. Öğrencilerinin yetenek ve becerilerini keşfederek onları geleceğe hazırlayan yüzlerce isimsiz kahraman, sabah “İşe gidiyorum” diye değil “Okula gidiyorum” diye çıkar evden.

Bu sevgi, şefkat ve gönül mesleğinin cehaletle savaşında öğretmenlerimizin yanında olalım, onlarla işbirliği yapalım ve destek verelim.

Gününüz kutlu olsun öğretmenim...

Yazarın Tüm Yazıları