Midilli’nin Alaçatı Rio’nun ise Ilıca olduğu anlaşılıyor mu?

GEÇENLERDE bir haber gördüm. “İyi bir şey, gurur duymak gerek” dedim, ama sonra bazı sorular belirdi kafamda. Önce haberi anımsayalım: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı ortaklığında kurulan İzmir Sinema Ofisi dizi ve sinema sektörüne destek vermeyi sürdürüyormuş. Ofis desteğiyle Bayındır, Çeşme ve Karaburun’da çekilen, Suriyeli yüzücü Yusra Mardini’nin gerçek yaşam hikayesini konu alan ‘The Swimmers’ (Yüzücüler) büyük ilgi görmüş.

Haberin Devamı


FARKLI ÜLKE GÖRÜNTÜLERİ
Çeşme’yi adeta bir açık hava platosu olarak değerlendiren ekip farklı ülke görüntüsünü İzmir’den çekmiş. Ilıca sahilleri Rio De Janeiro, Alaçatı sokakları Yunanistan’nın Midilli Adası olarak çekilirken filmin kalan çekimleri İngiltere ve Belçika’da tamamlanmış. Vurguluyorum; denizi, kumu, suyu ve sıcaklığı ile Türkiye’nin en güzel plajları arasına giren Ilıca, dünyanın en çok ziyaret edilen, güzel plajları ve canlı kültürüyle de tanınan turizm destinasyonlarından Rio’ya benzetilmiş. Yunanistan’ın Midilli Adası’nın bazı görüntüleri ise begonvilleri ve Arnavut kaldırımları ile ünlü Alaçatı’da çekilmiş.
BAŞKAN ÇOK KEYİFLENMİŞ
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ilçenin birçok dizi ve film çekimlere ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu belirterek, “El ele çok başarılı projelere imza atıyoruz. Çeşme’nin güzelliklerini tüm dünyanın görmesi, bilmesi açısından bu tarz organizasyonların önemli olduğunu düşünüyoruz. Çok başarılı ve güzel bir film oldu, emeği geçen herkese teşekkür ederim” demiş.
AYDINLATMA İYİ GELİR
Dedim ya, iyi bir şey olmuş. Sevinmeliyiz, gurur duymalıyız... Ama bu konulardaki bilgisizliğime verin, sormadan edemeyeceğim. “Dünya izleyicileri filmdeki Rio’nun aslında Çeşme Ilıca Plajı, Midilli’nin de Alaçatı olduğunu fark edebiliyor mu? Film tanıtımında bu önemli ayrıntı belirtiliyor mu? Yoksa yalnızca yapım ve çekim ekibiyle bizler mi biliyoruz Rio’nun Ilıca, Midilli’nin Alaçatı olduğunu? Yani Çeşme’nin eşsiz güzelliklerini dünya izleyicileri Rio ve Midilli olarak mı algılıyor?” Bir aydınlatan olursa çok sevineceğim, daha bir gururlanacağım. İzmir’in her yerinde ulusal ya da uluslararası yapımcıların filmler, diziler çekmesini diliyorum. Herkese kolay gelsin!

-------------------

BİR DUYURU

Haberin Devamı

Çocuklar özel
kutu sizi bekler:

ÇANAKKALE Belediyesi’nden: “Yeşil Yerel Yönetim Binası önüne çocuklarımız için yeni yıl dileklerini dileyebilecekleri bir kutu hazırladık. Kutumuza, güzel dileklerini bırakmaları için tüm minik kentlilerimizi davet ediyoruz... Umutlu bir geleceğin parçası olacak tüm güzel istekleriniz için siz dileyin, birlikte gerçekleştirelim...”

--------

SÖZ SİZİN

Haberin Devamı

Son günlerde bir
‘kondu’ yoğunluğu

“URLA’da konteyner ev yoğunluğunu dikkat çekmeye başladı. Özellikle İçmeler bölgesinde çoğalmaya başladıkları gözleniyor. Belediye ile Çevre Şehircilik Bakanlığı görevlileri şikayetlerle ihbarlara yetişmeye çalışıyor. Ancak bu oldu bittilere kesilen para cezalarının ne denli caydırıcı olduğu da tartışılır.” (Okuyucu mektubu)

Yazarın Tüm Yazıları