Lahmacun 450 liraymış... Çok da kafaya takan yok!

BEKLENEN oldu, Bodrum’da sezon öncesi lahmacun haberleri bu yıl 450 lirayla açıldı. (Konaklama ve plaj giriş ücretlerinden söz etmeyeceğim) Bazı otel ve lüks plaj işletmelerinde geçen yıl lahmacunun 200 lira olduğu anımsatılırken, “Bodrum’da sezon başladı, lahmacun 450 lira/ Lahmacun fiyatı dudak uçuklattı/Bodrum’da pahalılık sınır tanımıyor” gibi başlıklara yer verildi.

Haberin Devamı

 

HER YIL YİNELENİR
Oysa işin özü böyle değil. Her yıl yinelenen bu haberler çok lüks yerlerdeki fiyatlardan söz eder. Yine benzer başlıklar atılır, eleştiriler, yorumlar birbirini izler. Ama sonuç olarak kime nedir… Önemli olan, Bodrum’da günün koşullarına uygun fiyata lahmacun yenilecek yerlerin de olmasıdır elbette... Mutlaka makul paraya karın doyurulacak yerler de vardı... Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz de konuşmuş bu konuda:

20 LİRAYA DA VAR
“Bodrum’un pahalı olduğunu belirten kafa karışıklığını kaldırmamız gerekiyor. Bodrum sadece özel plaj işletmeleri ve lahmacundan ibaret değil. Bodrum’da her şey var. 20 liraya da lahmacun var, daha popüler olan bir bölgede bu fiyat 450 liraya çıkıyor. Lahmacunu 450 liraya alan bir kişi partilerden, eğlencelerden ve diğer birçok şeyden yararlanabiliyor.”

Haberin Devamı

YE AMA SONRA AĞLAŞMA
“Dileyen 450 liraya, hatta daha da pahalı, lahmacunu yesin... Sindirebilirse sindirsin, birçok şeyden yararlansın, havasını da atsın. Kime ne? Ama sonradan, ‘Bu kadara da lahmacun olur mu? Fiyatlar uçmuş... Buralarda bir şey yenmez’ diye kasa fişi paylaşıp ağlaşmasın” diyorum... Afiyet olsun, dileyen daha da çok yesin!

----------

BİR ALKIŞ
Miting sonrası
gönüllü temizlik

İZMİR’de 30 Nisan’da Millet İttifakı’nın Cumhuriyet-Gündoğdu meydanları arasında mitingi vardı. Miting sonrasında sıra temizliğe gelmiş, iş de emekçilere kalmış. Ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, bazı fotoğraflar paylaştı sosyal medyada: “Miting sonrası Kordonboyu alanının temizliğine yardımcı olan hemşehrilerimize minnettarız. Teşekkürler İzmir.” Başkan Tunç Soyer de eklemiş: “İzmir, İzmirliliğini gösteriyor.” Temizliğe yardım edenleri alkışlıyor, ‘İŞTE İZMİR’ diyorum...



BİR SERGİ

‘Işığı arayan ressam’
Akalın İzmir’de

“SULUBOYAYA gönül vermiş, ışığı arayan ressam” olarak tanınan Aynur Akalın 43’ncü kişisel sergisini İzmir Türk Amerikan Derneği’nde açtı. 30 yıl çeşitli illerde resim öğretmenliği yapan Akalın, 2016’da emekli oldu, Bursa’da kendi atölyesini açtı. 2019’da Bursa Suluboya Derneği`nin kurulmasına öncü oyup şimdi de başkanlığını yürüten Akalın, “Sanat hayatım boyunca ışığı aramanın yanında su ile boyanın sürprizlerle dolu ve şeffaf oluşu bu teknikle çalışmamın sebebidir” diyor. Sergi, 12 Mayıs’a kadar 09.30-18.30 saatleri arasında gezilebilir.

------------
BİR DİLEK VE ÖNERİ

‘LANSMAN ‘gitsin
‘TANITIM’ gelsin

Haberin Devamı

UZUN süredir dikkatimi çekiyor... Bir ürün, proje ilk kez kamuoyuna sunulurken genelde, “Lansman” diye söz ediliyor bu toplantılardan. Oysa, bana göre, “Tanıtım” çok daha güzel ve doğru. Tüm ilgili arkadaşlara yalnızca içimi dökmek istedim. Elbette diledikleri sözcüğü kullanırlar. Başarılar, kolay gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları