Nasıl bir Meclis’ti?

31 Mart 2019’daki yerel seçiminin ardından 13 Nisan 2019’da ilk toplantısını yaparak göreve başlayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, beş yıllık görevini tamamladı.

Haberin Devamı

Meclis üyeleri, geçen çarşamba toplu bir fotoğrafla Meclis’e veda etti. Peki Meclis’in beş yılı nasıldı? Buyurun beraber bakalım…

Nasıl bir Meclis’ti

*Canlı bir Meclis’ti. Hem gündemi canlıydı hem de yayınları.

*Ankara’nın uzun süre alışık olmadığı bir Meclis’ti. Çünkü CHP’nin yönetimde, AK Parti’nin ise üye sayısıyla çoğunlukta olduğu bir Meclis’ti.

* İlk dönem toplantılarında izleyici locasının dolu olduğu, son dönemde kimselerin uğramadığı bir Meclis’ti.

*Tansiyonu yüksek bir Meclis’ti.

*Zaman zaman arbedelerin yaşandığı bir Meclis’ti.

*Gerginlikleriyle öne çıkan bir Meclis’ti.

*Protestolara sahne olan bir Meclis’ti.

Haberin Devamı

Nasıl bir Meclis’ti

*Sürekli tartışmaların olduğu bir Meclis’ti. Su zammı, sosyal yardımlar, önergeler, belediye şirketleri, karla mücadele, otoparklar, borçlanmalar, kredi talepleri, veto ve ‘ret’ler, toplu taşımada gelir desteği, sel felaketleri... Farklı gündem başlıklarını hep tartışan bir Meclis’ti.

*Faaliyet ve bütçe görüşmeleri için 15 saate kadar süren toplantılar yapan bir Meclis’ti.

*İçinden milletvekilleri çıkan bir Meclis’ti.

*İstifaların yaşandığı bir Meclis’ti.

*Pandemiyi yaşayan bir Meclis’ti.

*Deprem felaketi sonrası seferber olan bir Meclis’ti.

*ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın son dönemde çok katılmadığı daha çok Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal ve İkinci Meclis Başkanvekili Mehmet Yıldız’ın oturumları yönettiği bir Meclis’ti.

 

 ÇİÇEKÇİLER DE SEÇİMDEN MEMNUN

Nasıl bir Meclis’ti

Nasıl bir Meclis’ti

Haberin Devamı

Geçenlerde gazetemizin başarılı muhabiri Ekin Hazal Doğruyusever ile sohbet ederken fark ettik... Yerel seçimler sadece afiş, bayrak, promosyon, reklam işi yapanlara değil çiçekçilere de yarıyor. Dağıtılan her karanfil, her gül, çiçekçileri de memnun ediyor...

 

ANKARA’DA KENT UZLAŞISI VAR MI YOK MU

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, Yenimahalle, Polatlı ve Balâ’da aday göstermediklerini açıkladı. Türkdoğan, “Bunun dışındaki diğer ilçelerde eş başkan adaylarımız var. Yenimahalle dahil bütün ilçelerimizde belediye meclis üyelerimiz var. Bu üç ilçede de kent uzlaşısı kapsamında aday göstermediğimizi de belirtmek isterim” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise kent uzlaşısı olmadığını belirten bir açıklama yaptı. CHP ile DEM Parti arasında Ankara’da kent uzlaşısı var mı yok mu? Şimdi biz kime inanalım?

 

Haberin Devamı

KAR BİR GÖRÜNDÜ BİR KAYBOLDU

Nasıl bir Meclis’ti

Ankara’da cuma akşamı bazı kesimlerde kar yağışı etkili oldu. ‘Mart’ın kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırdığı’ o beyaz manzarayı ben göremedim. Eminim benim gibi birçok kişi de ‘Nereye yağdı bu kar ya’ sorusunu sordu durdu. Görenler şanslı, göremeyenlerde de hâlâ kar hasreti var… 

Yazarın Tüm Yazıları