Sürücülerin halini düşünemiyorum

Adının açıklanmasını istemeyen Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Bursa Polis Başmüfettişi, özetimle diyor ki:

Haberin Devamı

Sürücülerin halini düşünemiyorum

“Altıparmak Caddesi’nde asfalta çizilmiş olan yön işaret oklarını kim ve neye göre çizdi acaba? Oklar; araçların şehir merkezi yönünde hareket etmesi gerektiğini gösteriyor. Yani araç sürücüleri araçlarını belirtilen istikamete doğru sürmek zorunda. Üstelik bu işaretler evrensel uygulamadır.

GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ

Şehrimizi ziyarete gelen ve o an Altıparmak Caddesi’nde bu işarete uymak isteyen yerli yahut yabancı bir turist sürücünün halini düşünemiyorum. Vaziyet bu kadar netken araç sürücülerinin yüzde yüzü okun göstermiş olduğu yönün zıddına doğru araçlarını sürsünler; gerçekten çok ilginç! Onca yıl emniyet teşkilatımızın çeşitli makamlarında vazife yaptım. Trafik Şube Müdürlüğü görevimde bulundum. Tüm bunlara rağmen buradaki trajikomediye bir anlam verebilmiş değilim. Veren varsa beni arasın da ben de ‘tüh yanlış biliyormuşum’ diyerek kendi kendime sitem edeyim!”

 

Haberin Devamı

Posta Sokak’ta taşları posta posta atıyoruz

 

Sürücülerin halini düşünemiyorum

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan iş insanı Ayça Arda: “Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi 1. Posta Sokak üzerinde bulunan istinat duvarı posta posta çözülmeye başladı! Çözülme yetmiyormuş gibi ayrılmaya da başladı. Sokağa düşen taşlara gelince; vatandaş o taşları posta posta atıyor! Bakılım akıbeti ne olacak?” diyor. Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hakan Dursun’un dikkatlerine... Duvar sizin değil ama ilginizi çekerse hiç de fena olmaz bence! Ya sizce?

 

Birinin o kuyuya düşmesini mi bekliyorsunuz?  

 

Sürücülerin halini düşünemiyorum

Haberin Devamı

Okurlarımızdan olan Uğur Tok: “Osmangazi ilçesi İstanbul Caddesi üzerindeki (Demirtaş/İsmetiye yol ayrımı) yeşil alanda bulunan 3 metre yükseklikteki kuyuya birileri düşmesin diye kış başında plastik emniyet şeridi çekmiştim. O zamandan beri de takip ediyorum bir Allah’ın kulu yetkili bu durumdan rahatsız değil! Çünkü içine biri düşmedi! Mesela, düşseydi bu kuyuya bir çocuk ilgili ilgisiz ne kadar yetkili varsa buraya damlarlardı! Sonra işin yoksa dinle edebiyatları! Sorunun muhatabı olan UEDAŞ’a da bildirmiştim durumu. Bildirdim de ne oldu? Sizin de tahmin edeceğiniz gibi hiçbir şey olmadı” diyor. İçimden bir ses sorunun en kısa zamanda giderileceğini söylüyor.

 

Haberin Devamı

Biraz daha uzatın da tam olsun!

 

Sürücülerin halini düşünemiyorum

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden İstanbul, Mudanya ve İzmir istikametine çıkmanızı sağlayacak kavşağa girerken (Total Benzin İstasyonu yanı) Mudanya Bulvarı üzerinden gelen araçlarla karşılaşmamamız için hizmetlerimize sunulan trafik işaret lambaları yanındaki anlamsız mı anlamsız ve görüşleri engelleyen devasa tabela ne işe yarar? Üzerinde yarı silik bir vaziyette ‘Bursa’ yazan çirkin görünümlü devasa tabelanın uygunsuzluğu nasıl dikkat çekmez? Bu gereksiz ve anlamsız tabelayı buraya uygun gören yetkiliyi tebrik ederim! Tabelanın sol yönünde biraz açıklık kalmış ama. Oraya doğru uzatırsanız tabelayı tam olur!

 

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

Haberin Devamı

Osmangazi Belediyesi

 

“Sayın Muhammet Kösle, Hürriyet Bursa’nın 13 Ağustos 2022 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Asma Dalı Tehlike Oluşturuyor’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan şikâyet; belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilgili ekiplerince 17.08.2022 tarihinde giderilmiştir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü” Ellerinize sağlık.

Yazarın Tüm Yazıları