Sorgun elden gidiyor mu?

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Keles Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş’ın çok ciddi endişeleri var. Buyurun hep birlikte okuyalım, özetimle:

Haberin Devamı

Sorgun elden gidiyor mu
Sorgun elden gidiyor mu
“Pandemi süresince devlet büyüklerimizin aldıkları kurallar gereği olan sokağa çıkma yasağına “dağ” diye tanımlanan ikametlerimizde olmamıza rağmen harfiyen uyduk.
Ancak bizler bu kurallara uyarken bazıları bunu fırsata çevirdi! Transport işlemleri yasak bilmedi. Çok ciddi endişeler rüyalarımıza dahi girmeye başladı. 43 ülkeye ihraç ettiğimiz kirazımız yok edilecek. Yüzde yüz doğal olarak ürettiğimiz mükemmel peynirimizin kalitesi yok olacak. Sadece son üç yıl içinde dikilen yüz bin ceviz ağacına verilen emek çöpe gidecek. Milyarlarca lira harcanarak oluşturulan devasa içme suyu kaynağımız olan barajımız çamurla dolacak. En önemlisi de geleceğimiz olan (Bunu şu Covid-19 döneminde daha da iyi anlamış olmaları lazım) topraklarımızın verimini yok edecekler. Buna sebep olacak olan şey ne mi? Burada onlarca kişi mermer ocağı kazısı için çalışmalara başladı. Köyün kurucuları olan dedelerimizden günümüze kadar gelen Sorgun mirasının talanına göz yummak; değil köyümüzün ve Bursa’mızın, ülkemizin hezimetine onay vermek demektir. İlgili yetkililerin bizi duymayacağını biliyoruz! Ziyan ve yok etme kanadında işin başındayken acilen yardım talebimizi sunuyoruz. Aklımıza ilk gelen isimler de Bursa CHP Milletvekilleri Profesör Dr. Yüksel Özkan ile Eczacı Erkan Aydın oldu. Bizleri yalnız bırakmayın lütfen. Mirasımızı çocuklarımıza devredemezsek ne demez sonra onlar bizlere… Saygılarımla.”
Derdiniz hepimizin derdi aslında. Umarım başlanan bozgun işi temellenmeden son bulsun. Özellikle Milletvekili Yüksel Özkan ve Erkan Aydın’ın desteğini göreceğinize inanıyorum Sorgunlu hemşehrilerim…

Haberin Devamı

BUYURUN SİZE BEDAVA KOPYA

Sorgun elden gidiyor mu
Okurlarımızdan Emekli Yönetici (Tofaş) Yaşar Vatansever, özetimle: “Yıllar süren sinir edici çalışma sonucu hizmete açılma lüksü gösteren Mudanya sahili hizmet vermeye başladığı andan itibaren sorun olmaya başlamıştı. Özellikle de yürüme yoluna döşenen kaplamalar. Hepsi ayını doldurmadan tırtıl misali büzüşmüştü! Yazdınız, onarıldı, yazdınız yine onarıldı… En son olarak da Büyükşehir Belediyesi 16 Temmuz 2020 tarihinde yine onarıldığını açıklamıştı. Ama gelin görün ki döşemeler yine patladı, çatladı, ayrıldı. Demirler yine paslandı. Acizane bir fikrim oluştu. Paylaşmak isterim izninizle bu fikrimi! O malzemeleri ve kullandığınız tüm malzemeleri kalite sertifikalarıyla ispatlamış olan ürünlerden kullanmak aklınıza gelmiyor mu acaba? Gelmiyorsa buyurun size bedava akıl veriyorum! Kaliteli malzeme kullanın, işi de ehli ustaya verin. Bir de böyle deneyin bakalım sorun oluşacak mı? Kalın sağlıcakla!” diyor. Bence de mantıklı bir fikir. Denemekte fayda var!

Haberin Devamı

ÇÖPLÜKBEY OLSUN

Sorgun elden gidiyor mu
Abonelerimizden olan iş insanı Ömer Gönülkırmaz: “Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Kutlukbey Caddesi üzerindeki kaldırımı tamamen kapatan ve yetmezmiş gibi caddeye taşan çöpler en az iki yıldır var. Caddeye verilen Kutlukbey isminin Çöplükbey olarak değiştirilmesi yönünde tavsiyem var! Belediyemiz ilk meclis toplantısında tavsiyemi değerlendirsin” diyor.
Ömer Gönülkırmaz tavsiyeniz çok güzel. Malum bu sorunu birçok kez yayımlamıştık. Halen böyle ise vaziyet bir bildikleri vardır başkanların elbet. ‘Çöplükbey’ tam da bu caddeyi tarif ediyor!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Yıldırım Belediyesi

“ AMAN O VAKİT GELMESİN… başlıklı, Emirsultan Mahallesi 2. Beşyolağzı Sokak’taki kayan zemine ait istinat duvarının bir bölümünün boşalarak tehlike arz ettiğini ve önlem alınması gerektiğini ifade eden okurun şikayeti incelenmiştir. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme neticesinde, habere konu olan sokaktaki 26 kapı numaralı bina metruk yapı olduğundan, yapılan resmi yazışmalar neticesinde yıkım aşamasına gelindiği tespit edilmiştir. Bu sokak üzerinde bulunan 6 adet metruk yapı yıkılarak önlerine bordür çalışması yapılmış ve gereken güvenlik önlemleri alınmıştır. Can ve mal güvenliği açısından şikayete konu olan alandaki toprak kayması alan ve bitişiğinde bulunan metruk yapının ivedilikle yıkılmasıyla birlikte bordür çalışması yapılacaktır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü”
Gerçekten çok güzel bir haber bu. Nazarın üzerinizden kalkmış olduğunu görüyorum. Helal olsun size Yıldırım Belediyesi. Bu kararınızın diğer belediyelere de örnek olması dileklerimle…

Yazarın Tüm Yazıları