Kiradan fazla fatura!

Son günlerin en çok konuşulan olayı olan elektrik zammına yönelik olarak bir isyan Nilüfer ilçemizde kasap dükkânı işleten okurumuz Doğan Ekmekçi’den geldi.

Haberin Devamı

HEPİMİZE adeta şok etkisi yaratan zamla alakalı olarak Ekmekçi, isyanını bakınız nasıl dile getiriyor: “Üniversite mezunuyum. Yetmedi mastır da yaptım. Beş kuşaktır süregelen hayvancılık mesleği bende ölmesin diye üstün başarı belgeleriyle bitirdiğim okuluma veda ederek Keles ilçesindeki küçük çiftliğimizin başına geçtim. Nilüfer’de bir kasap dükkânı açarak ve mesleğim olarak benimsediğim kasaplığı icra etmeye çalışıyorum.”

Kiradan fazla fatura

EŞİNDEN DESTEK ALIYOR

“Son aylardaki mazot ve yem fiyatları boynumuzu büktü derken elektrik zamları da bükük olan boynumuzu çat diye kırıverdi. Öyle bir zorlanıyoruz ki yeminle tarif edemem. Onlarca yıl oldu günübirlik hariç ailemle birlikte tatil yapamadım. Son dönmelerde de maddi külfetler yüzünden dükkânımı eşimin desteğiyle yürütmeye çalışıyorum. Yani eleman çalıştıramıyorum. Hayvanlar bizim olmasa çoktan kapıya kilit vurmuştum. Allah hayvan sahibi olmayanlara merhamet etsin!”

Haberin Devamı

‘ANNEMİ DİNLEMEDİM VE...’

“Annem: ‘Oğlum bu iş çok yorucu bak. Okuduğun okul seni kaymakam yapar vali yapar. Bırak hayvancılık sende bitsin. Bak biz bir gün babanla gezmeye gidemedik. Ahır, bağladı elimizi kolumuzu. Dedelerin Cumhuriyet devrinin ilk vergi mükelleflerindendi. Bizler bununla gurur duyduk hep. Ancak malımızla köleden beter olduk...’ demişti. Dinlemez misin büyük sözü? Eyy Doğan, gördün mü gününü! Dükkân kiramdan fazla elektrik parası ödeyeceğim ölsem aklımın ucundan geçmezdi ve bu da oldu.”

SADECE KIYMA O DA...

“Uludağ Elektrik Limak Enerji tarafınca kesilen 5.578.39 liralık (Beş bin beş yüz yetmiş sekiz lira otuz dokuz kuruş) elektrik faturası gelince başımdan kaynar sular döküldü. Bizdeki kaynar su vatandaşa yangın olarak sirayet ediyor! En temel ve en güçlü besin ihtiyacımız olan et, artık evlere girmez oldu. Vatandaş gramla et almaya başladı. O da kıyma olarak. Aylar oldu vitrine pirzola, biftek, bonfile, beyti eti açamıyoruz. Biz perişan, maaşlı ve emekli vatandaşlarımız bizden daha perişan. Çok merak ediyorum, ne olacak halimiz...”

Haberin Devamı

KUSUR VAR MI?

Kiradan fazla fatura

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan bir banka çalışanı özetimle diyor ki: “Osmangazi ilçesi Şehreküstü Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi başlangıcındaki kaldırımın ortasında bir kusur mu var yoksa bana mı öyle geliyor? İlgili fotoğrafımı yolluyorum. Var mı kusur?”
İnanın bilemedim ne diyeceğimi. Bir kusur var sanırım ama onu çözemedim! Neredeyse her saniyede bir yaya geçişi oluyor burada... Takdiri yetkililere bırakalım diyorum!

AYLARDIR ÇALIŞMIYOR!

Kiradan fazla fatura

OKURUMUZ İnşaat Mühendisi Sabri Gündoğdu şikayetini şöyle dile getiriyor: “Tarihi Balibey Han yanındaki yürüyen merdivenler aylardır çalışmıyor. Ayrıca merdiven başlangıcındaki / bitimindeki zemin ızgaraları yok. Muhtemelen hurda toplayıcıları tarafınca himaye altına alındı! Merdiven de himaye altına alınmasa bari!” diyor.

Haberin Devamı

Kiradan fazla fatura

Yürüyen merdiven orası için cidden çok önemli ve gerekli bir ihtiyaç. Yetkililer; bunu bari görün!

 

ONU DA BEN YAPAYIM DEDİM

Kiradan fazla fatura

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan Gıda Mühendisi Sevil Kobak’ın e-postasındaki özeti şöyle, diyor ki: “Osmangazi Belediyesi Santral Garaj 11 Eylül Parkı önündeki kendine münhasır gariplerin garibi rolünü üstlenmiş devasa reklam çerçevesinin reklama ihtiyacı vardı onu da ben yapayım dedim! Yıllar oldu elinden tutan olmadı da!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kiradan fazla fatura

SİNYALİZASYON ÇALIŞMIYOR başlıklı yayımımızdan sonra ilgili aksaklığın (Ulubatlı Hasan Bulvarı başlangıcındaki yaya geçişini sağlayan sinyalizasyon) giderildiği bilgisini aldım. Hemşehilerimize hayırlı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları