Her yerde boş direk

İki ay önceydi. Kentimizdeki belli noktalarda işim vardı. İşimi görmek için de ulaşımımı yürüyerek yapmıştım.

Haberin Devamı

Her yerde boş direk
Her yerde boş direk
Bu esnada önüme çıkan boş levha direkleri dikkatime takılmıştı. Boş, yani direkler var ama üzerlerinde levhaları yok! Neredeyse her iki yüz metrede bir boş direk vardı diyebilirim. Fotoğraflarını çektim. Dört saatlik zaman diliminde 29 tane... Hem görsel kirlilik hem milli servet israfı... İki gün önce de aynı alanlardan geçtim. Direkler öylece duruyordu. Hatta bu kez yenileri de takıldı gözüme. Hangi ilgili yetkilinin derdinde? Neden olsun ki? Derdimiz direk mi desenize! Altı tanesini paylaşıyorum sizlerle. Altısı yeter bence!

BARİ ORADA OLMASIN...

Her yerde boş direk
ADINI açıklanmamasını rica eden engelli araç kullanıcısı olan kardeşimiz, özetimle şöyle diyor: “Hastalığım sebebiyle belli periyotlarda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi polikliniklerinden giriş yapmaktayım. Ancak poliklinikler girişinde bulunan engelli rampası zaten başlı başına kendisi bir engeldir! Rampanın durumu kimin umuru? Burada bari olmasın ne olur!”
Zor bir durum. Hem de ardı arkası gitmeyen zorluklar... Sebebi? Aklıma birden Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır” sözü geldi... Ne tuhaf değil mi? Sizlere şifalar diliyorum. Allah yardımcınız olsun kardeşim.

Haberin Devamı

BİRDEN ÇÖKTÜ

Her yerde boş direk
ADININ açıklanmasını istemeyen bir mağaza çalışanı, “Nilüfer ilçesi Tuna Caddesi üzerindeki Şok AVM (Tuna Cd. 2 tanımlı belediye otobüs durağı önü) önündeki kaldırımın üzerinde geçtiğimiz ay hiç ama hiçbir gerekçe yokken çökme oldu. Durum karşısında şoka girdik. Çökmeyi, ulaşabildiğimiz yetkililere telefonla bildirdik. Vaziyette bir gelişme yok! Şikâyetimi yayımlarsanız çok mutlu olurum” diyor.
Öyle ise mutlu olun güzel kardeşim. Çünkü cidden mutlu olmaya ihtiyacımız var.

MUSLUKLARI ÇALDILAR

Her yerde boş direk
OKURLARIMIZDAN olan bir özel güvenlik çalışanı, “Atatürk Müzesi önünde bulunan çeşmenin musluk takımını çalmışlar. Biz de su boşa akmasın diye kör tıpa ile su akışını önledik. O gündür bu gündür musluk başı yok. Takılmasını rica ediyoruz. Saygıyla” diyor.

Haberin Devamı

3 AY ÖNCE TAKILMIŞTI

Üç ay önceydi. Yine çalınmıştı aynı musluk başı. Çalınan musluk başı için BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’ten yardım rica etmiştim. Üstelik saat 22.57’yi gösteriyordu. Gülenç, 20 dakika sonra çeşmenin takılma anına şahit olan ve suyu akarken de kayda aldırdığı videoyu yollamıştı. Rezalete bakınız. Güngör Gülenç müdür; bu reziller yüzünden yine yoracağız sizi ve kıymetli ekiplerinizi.

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ONARIM VE BAKIM YAPILDI

“KADERİMİZ böyleymiş deyip geçiyorum’ başlıklı haberinizdeki (Selçukbey Mahallesi) kaldırım sorunu ‘onarım ve bakım’ ekiplerimizce giderilmiştir. Yıldırım Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü.” Şahit video kaydınız için de ayrıca teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi. Emeklerinize sağlık...

Yazarın Tüm Yazıları