Bu terör nasıl son bulur?

Geçtiğimiz haftaydı. Büyükşehir Belediyesi zabıtası yine aldıkları ihbar üzerine Ulucami önünde adeta terör estiren dilencilere yönelik uygulama yapıyordu.

Haberin Devamı

Bu terör nasıl son bulur
O esnada ben de oradan geçiyordum. Hele akülü engelli aracı kullanan bir dilenci vardı ki; sormayın gitsin. Kasıp kavurdu ortalığı! “Gücünüz bana mı yetiyor? Sıkıysa onları bunları alsanıza…” gibi klasik sözlerle ortalığı birbirine katmıştı.

ENGELLİ ARACI BELEDİYEDEN

Amaç belliydi. Halka ajitasyon yapıp infial oluşturacaktı. Bu tuzağa düşen bazılarımız da zabıtaya ver yansın gitmişti! Oysa bu dilenciler hepimizi isyan ettirmiyor muydu? Memurlar resmi kıyafetli zabıta ya; nasıl olsa vatandaşa da bir şey diyemez mantığı da hakim olunca “vurun abalıya” misali memurumuzun yanında olmak yerine halk dilenciyi savunmaya başlamıştı.
Çünkü ortada çok güzel tiyatro oynanıyordu. Hatta zabıtaya saldıranlar dahi gördüm. Çok üzücü bir durumdu bu. İşin ilginç yanıysa daha önce basındaki bir haberde dikkatimi çekmişti. O engelli aracı kullanan dilencinin akülü aracını dahi Büyükşehir Belediyesi vermişti.

MAAŞI DA VAR

Haberin Devamı

Devletimizin verdiği engelli maaşının yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden de her türlü gıda yardımını almaktaydı. Olan kime oldu? Bizlerin ihbarlarını canı pahasına da olsa değerlendiren resmi kıyafetli zabıta çalışanlarına oldu. Zabıtamızın mevcut sıkıntılarının ve korkularının en aza inmesi için dilencileri toplayan ekibin mutlak suretle sivil olması gerekmektedir. Bizler zabıta olduklarını bilemeyelim ki vazifelerini daha rahat icra edebilsinler. Dolaysıyla bazı cahil vatandaşların çirkin sözlerine ve saldırılarına maruz kalmasınlar. Hani bir atasözümüz: “Yiğidi öldür hakkını yeme” diyor ya... Zabıtamızın da bir gururu var. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sadık Kibar’ın tavsiyemi dikkate alacağını umuyor kolay gelsin diyorum.

BURASI DA BİR YILDIR BÖYLE OLURSA…

Bu terör nasıl son bulur
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Tofaş (Fabrika) Tedarik Zinciri Yöneticisi Elif Kuş’un e-postasını özetimle aktarıyorum: “Osmangazi ilçesi Bursa Valiliği İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı önündeki (Şehreküstü) geniş basamaklı kaldırımın bir ucu paramparça olmuş. Bu sebepten dolayı bir vatandaşımızın düşmesine tanık olunca önce çok üzüldüm sonra da çok kızdım! Üzülme sebebim belli; insanız. Kızma sebebime gelince; bu da bir insani özellik! İlgili fotoğrafı çekerken orada vazifeli olan bir memurenin: “Burası bir yıldır böyle. Onlarca kez ihbar edildi. Ancak gelen giden yok…” deyince sinirlendim. Oysa burası yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı bir adres. Çok yazık!” Osmangazi Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi; umarım birinizin ilgi alanına girer burası!

Haberin Devamı

 MAKAM GÜCÜ OLMAYINCA!

Bu terör nasıl son bulur
Adının açıklanmasını istemeyen Nilüfer Belediyesi çalışanı: “Belediye başkanlık ve hizmet binamızın önündeki işaret ettiğim yeşil alanda 8 santim civarında 3 adet sivri uçlu saplama var. Burada zaman zaman oynayan ve koşan çocuklara rast geliyorum. Ya bir çocuk burada bu saplamalar yüzünden zarara uğrasa, empati yaptım da… Sorumsuzluk eserinin giderilmesi için ilgili bölüme bildirdim. Sanırım makam gücüm olmadığı için dikkate alınmadım. Şikâyetimi uygun görmenizi ve yayımlamanızı çok rica ederek teşekkür ediyorum.” diyor.
Elbette yayımlarız. Sahiplenme kültürünüzle birlikte konuyu ayrıca bizlerle paylaştığınız için ben de size teşekkür ediyorum. Böylesi bir risk unsurunun tam da Nilüfer Belediyesi önünde bulunması ve umursanmaması başlı başına bir ayıp…

Haberin Devamı

BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA…

Bu terör nasıl son bulur
Hürriyet Bursa gazetesi okurlarından Veysel Değirmenci, özetimle: “26 Kasım 2021 de saat 16.56’da aracımla Fevzi Çakmak Caddesi istikametinden Altıparmak Caddesi istikametine doğru gidiyorduk. Veledisaray Cami ye 60 -70 metre kala trafik kitlendi. Adım adım ilerlemeye başladık. Bir kaza oldu diye düşünmüştük. Derken trafiğin kilitlemesine sebep olan unsurun bir kurumun bakım çalışmasından kaynaklanmış olduğunu öğrendik ve gördük. Trafiğin yoğunlaşmaya başladığı bir vakitte bu işi planlamak gerçekten büyük bir başarı. Belediye başkanlarımızı özel başarılarından dolayı candan tebrik ediyoruz!” diyor. Tebriği kaptınız yine başkanlar…

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bu terör nasıl son bulurBu terör nasıl son bulur
Köşemde yayımlamış olduğumuz şikâyetlerin neticeleriyle alakalı olarak yapmış olduğum kontrolümde; AYRIL DA GEL başlıklı yayımımızdaki şaftı kaymış kaldırımın (Nilüfer Ertuğrul İstasyonu BBOİ durağı önü) yayımımızdan sonra düzeltilmiş olduğunu gördüm. Yapılan onarım işçiliğinin pek kaliteli olmadığı aşikâr görünse de buna şükür diyerek! Hemşehrilerimize hayırlı olsun...

Yazarın Tüm Yazıları