Moore Oscar’a ısınıyor

Gelecek ay izleyeceğimiz “Still Alice”teki oyunculuğuyla bu yılın Oscar yarışındaki en güçlü kadın aday sayılan Julianne Moore’un geçen yılki diğer muhteşem performansı “Yıldız Haritası” gösterimde.

Haberin Devamı

David Cronenberg’in yönettiği filmde Moore’a Mia Wasikowska, Robert Pattinson ve John Cusack eşlik ediyor.

Moore hakkında her şey
Yıldız Haritası
Maps to the Stars
Yönetmen: David Cronenberg
2014/Kanada-ABD/

USTA yönetmen David Cronenberg’in Cannes’da yarışan ve özellikle Julianne Moore’un Altın Palmiye’yi kapan oyunculuğuyla çok konuşulan film, eski ününe tekrar kavuşabilme umuduyla parlak bir rolün peşinde olan hırslı ve güzel bir oyuncu Havana ile asistanı olarak yanında işe başlayan sırlarla dolu çekici ve gizemli Agatha arasındaki gerilimli ilişkiyi anlatıyor. Konusuyla Bette Davis klasiği “All About Eve”i hatırlatan film, yönetmenin hala formunda olduğunun kanıtı adeta. Moore’un yanında Mia Wasikowska, Robert Pattinson ve John Cusack’lı kadrosu da cabası.

Haberin Devamı

Tanrının rengi
Beyaz Tanrı
White God
Yönetmen: Komel Mundurczo

13 yaşındaki Lili’nin annesi ve babası ayrı yaşamaktadır. Annesinin bir seyahate çıkması üzerine, Lili köpeği Hagen ile babasının evine yerleşir. Ancak Macaristan’da yeni çıkan bir yasa gereği melez köpeklerin sahipleri tarafından evde beslenmesi zorlaşmıştır. Lili’nin babası Hagen’i istemez ve onu sokağa atar. Artık Hagen için hiçbir şey eskisi gibi değildir; diğer köpeklerle birlikte insanlara savaş açar. Başroldeki Lili’yi oynayan Zsofia Psotta ve Cannes’da özel bir ödülle onurlandıran başroldeki Luke ve Body adlı köpeklerin oyunculukları gerçekten de görmeye değer. Yılın en çarpıcı filmlerinden birine hazır olun!

Bryan Mills’in başı dertten kurtulmuyor
Takip 3: Son Karşılaşma
Taken 3: It End Here
Yönetmen: Oliver Megaton
2014/Fransa/109’

İLK kez 2008’de karşımıza çıkan ve gişede büyük ilgi gören Bryan Mills’in maceraları üçüncü filmle devam ediyor. Eski gizli operasyon ajanımızın her zaman olduğu gibi başı dertten kurtulmak bilmiyor. Tutuklanmak üzereyken öfkesine yenik düşen ve kaçmayı başaran Mills’in peşine FBI, CIA ve polis takılırken, kahramanımız karısını öldüren katilleri bulmak ve biricik kızını korumak için elinden geleni yapacaktır. Üç filmde olduğu gibi Liam Neeson başrolde.

Haberin Devamı

Çölgeçen’den melodram
Çalsın Sazlar
Yönetmen: Nesli Çölgeçen
2014/Türkiye

“Selamsız Bandosu”, “Züğürt Ağa” gibi unutulmaz klasiklerin yaratıcısı Nesli Çölgeçen’in yönettiği film, aynı kadına aşık olan iki yakın arkadaşın yaşadıklarını Yeşilçam tadında anlatmayı deniyor. Caner Cindoruk, Belçim Bilgin ve Engin Hepileri’nin başrolde olduğu film, Yeşilçam melodramlarından hoşlananların ilgisini çekebilir.

Yazarın Tüm Yazıları