Beş adımda şahin gözler

İşte gözlerinizle ilgili şaşırtıcı bir gerçek: Bu muhteşem organımız tüm vücuttaki en aktif kaslardan bazılarına sahip. Uyurken bile hareket halinde 2 milyonun üzerinde nokta var. Peki biz onları korumak için ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

Beş adımda şahin gözler

Güneşten
koruyun
Gözlerinizi güneşin zararlı kızılötesi ışınlarından korumak için muhakkak güneş gözlüğü kullanın. Hem UVA hem UVB ışınlarını bloke eden bir gözlük tercih edin.

Omega-3 alın:
Sağlık deposu yağ asitleri yani Omega-3’ler sadece kalp sağlığını değil aynı zamanda görme sağlığını da korumaya yardımcı olur. Balık, çiğ kuruyemiş ve yeşil yapraklı sebzeler gibi Omega-3 zengini besinler tüketin.

Sigara
içmeyin
Sigaranın kalp ve ciğer sağlığı için tehlikeli olduğunu zaten biliyordunuz, ancak aynı zamanda yaşa bağlı maküler dejenerasyon, katarakt ve optik sinir hasarına neden olduğunu da biliyor muydunuz? Hemen bugün bırakmanın yollarını aramaya başlayın.

Haberin Devamı

Ekranla mesafeli olun
Gözlerinizi dinlendirmek için her 20 dakikada bir gözlerinizi ekrandan ayırın ve 20 saniye boyunca 6-7 metre uzağa bakın. Eğer bütün gün bilgisayar başında oturuyorsanız her 2 saatte bir 10 dakikalık yürüyüş araları verin.

Harekete geçin
Fazla kilolu olmak diyabete bağlı göz hastalıklarını da beraberinde getirebilir. Günde sadece 30 dakikalık bir egzersiz -makla kalmaz, aynı zamanda gözlerinizi de korur.

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 12.30’da Sony Channel Digiturk 51’inci kanal ve D-Smart 52’inci kanalda yayımlanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları