Ben yaptım siz yapmayın….

Korkmayın öğüt falan vermeyeceğim. Filmekimi listesinden bahsediyorum… Mutlaka izlenmesi gereken 10 filmi seçtim. Buyrun seçim yapmaya üşenenler için sahibinden hiç kullanılmamış 10’luk liste!

Haberin Devamı

Ben yaptım siz yapmayın….WHIPLASH:

Bir caz ustasının, çekirgesiyle arasında geçen gelgitli ilişki ne kadar gerilimli olabilir? Cevap, Chazelle’nin filminde saklı. Psikolojik gerilim alt türüne farklı bir bakış açısı getiren Whiplash, Sundance Bağımsız Filmler Festivali’nden iki de ödül kaptı.
14 Ekim Salı, 21.30, Kadıköy Rexx

Ben yaptım siz yapmayın….

Ben yaptım siz yapmayın….BOYHOOD:

Oscar’ın en güçlü adaylarından olan Boyhood, Lars von Trier’in Nymphomaniac’ı kadar tepki çeken ve Türkiye’de vizyona girmeden ret damgası yiyen filmlerden. Filmekimi’nin bu eşsiz hizmetini görmezden gelmeyip, Altın Ayı ödüllü yapımdan nasibinizi alın.
15 Ekim Çarşamba, 21.30, Beyoğlu Atlas

Ben yaptım siz yapmayın….

Haberin Devamı

Ben yaptım siz yapmayın….ONE ON ONE

Kim ki Duk sever misiniz? Ağır, yavaş, insanın suratına yastıkla bastırılıyormuş da nefes almakta zorluk çekiyormuş hissi veren Duk, yapmış yine yapacağını… Klasik, sıradan anlatımlardan uzak, eleştirmenlerce konu olarak beğenilen One On One’ı temiz kafayla izlemek lazım.
11 Ekim Cumartesi, 21.30, Beyoğlu Beyoğlu

Ben yaptım siz yapmayın….

Ben yaptım siz yapmayın….MOMMY

Şiddete meyilli, fazla sevecen ama sorunlu bir ergen olan Steve’i tek başına büyütmeye çalışan dul anne Diane’ın hikayesi eminim ki herkesin tüylerini diken diken edecek. Xavier Dolan’ın dahi aklı ve kullandığı 1:1 ekran oranıyla perdeye aktarılan Mommy’yi izlemeden festivali kapatmayı düşünmüyorum.
16 Ekim Perşembe, 16.00, Nişantaşı Citylife

Ben yaptım siz yapmayın….

Ben yaptım siz yapmayın….
JIMMY’S HALL

Politik nedenlerden ötürü ülkesini terk eden İrlandalı aktivist Jimmy’nin, geri döndüğünde yaşadıklarını sorgulamasına şahit olacağız. İç savaşın eşiğindeki özgürlükçü gençlerin hayatlarının nasıl değiştiğine de…
16 Ekim Perşembe, 19.00, Beyoğlu Atlas

Ben yaptım siz yapmayın….

Ben yaptım siz yapmayın….GOODBYE TO LANGUAGE

Godard’ı nasıl bilirsiniz? Başka, acayip, çarpıcı, özgün... Yine Tanrı’nın ona bahşettiği yeteneklerini kullanmaktan çekinmemiş. Kelime oyunlarının kralı, ara ara 3D soslu çekimler, mizahın tavan yapmış hali ve edebi alıntının şahını arayanlar Dile Veda’yı kaçırmasın.
16 Ekim Perşembe, 21.30, Nişantaşı Citylife

Ben yaptım siz yapmayın….

Haberin Devamı

Ben yaptım siz yapmayın….MAPS TO THE STARS

Julianne Moore’a Cannes’da en iyi kadın oyuncu ödülünü getiren filmde Robert Pattinson eşlik ediyor. Parıltısı kadar safrası bol ‘ünlülerin yaşamı’na taşlamada bulunan film, içini bilmediğimiz şeyleri özenmememiz konusunda sıkı bir hayat dersi veriyor.
17 Ekim Cuma, 19.00, Beyoğlu Atlas

Ben yaptım siz yapmayın….

Ben yaptım siz yapmayın….TWO DAYS, ONE NIGHT:

Hepimizi yiyip bitiren kariyer hırsı ve korkutularak çalıştırılma, işten çıkarma tehditlerinin klişe olduğu iş dünyasının altına dinamit koyacak bir film. Hepimiz vahşi kapitalizmin elindeki bez bebekleriz… İlginç olabilir…
15 Ekim Çarşamba, 21.30, Beyoğlu Beyoğlu Sineması

Ben yaptım siz yapmayın….

Ben yaptım siz yapmayın….WELCOME TO NEW YORK

2011’de New York’ta bir otelde tecavüz ve saldırı suçlarıyla yargılanan Dominique Strauss-Kahn’ın mahkeme sürecinden esinlenerek çekilen New York’a Hoş Geldiniz, güçlü ve güçsüzün, hakimle mahkumun, adaletle adaletsizliğin uyumlu dansını izleme fırsatı veriyor.
17 Ekim Cuma, 16.00, Beyoğlu Atlas

Ben yaptım siz yapmayın….

Haberin Devamı

Ben yaptım siz yapmayın….JERSEY BOYS:

Film 60’larda şöhretleri tavan yapmış, albüm satışları yüz milyonu aşan rock grubu Frankie Valli ve the Four Seasons’ı anlatıyor. Kamera arkasında Clint Eastwood var dersem, sanırım yeterli olur…
13 Ekim Pazartesi, 21.30, Nişantaşı Citylife

Ben yaptım siz yapmayın….

YEDEK:

BJÖRK – BIOPHILIA LIVE
Kendine has tavrıyla dünyayı kendine hayran bırakan Björk’ün, son albümü Biophilia’nın 2 yıl süren turnesini; özel çekimler, telefon uygulamaları ve internet kayıtlarından oluşan farklı bir kurguyla izlemek sanırım iyi gelebilir.
11 Ekim Cumartesi, 19.00, Beyoğlu Beyoğlu Sineması

Ben yaptım siz yapmayın….

Yazarın Tüm Yazıları