Erkek modaevlerinde rapper’ların yükselişi

Gözler uzun zamandır kreatif direktörlüğüne Grammy’li sanatçı Pharrell Williams’ı getireceğini duyurduğundan beri Louis Vuitton erkek koleksiyo-nundaydı. Moda dünyasının duayenleri bu haber üzerine tepkilerini göstermişti.

Haberin Devamı

Off White’ın kurucusu ve tasarımcı Virgil Abloh’un ölümünün ardından boşluğu zor doldurulacağı düşünülen Louis Vuitton, aileye katılan Pharrell ile unutulmaz bir defileye imza attı.

Kendisini tasarımcı olarak görmediğini, tasarımcıların ortaya koyduğu tasarımları farklı bir bakış açısıyla yön verdiğini defile sonunda tüm tasarımcılarla podyuma çıkarak dünyaya ilan eden Pharrell, tepkilere de cevap vermiş oldu.

Z kuşağının moda dünyasının taşlarını nasıl yerinden oynattığını uzun zamandır görüyoruz. Geleneksel moda ve tasarımlar artık Gen-Z’nin etkisi altında.

LVMH Grup’un radikal adımlarının ne kadar doğru olduğunu tartışmak için henüz çok erken ama rap dünyasının kendi içindeki DNA’sı ve siyah sanatçıların gustosuyla yeni bir akımın hayatımıza gireceğine hiç kuşku yok.

Haberin Devamı

Ben Louis Vuitton’un yeni vizyonunu çok beğendim.

Özellikle markanın en büyük ticari akışının aksesuvar ve çantalar olduğunu göz önünde bulundurursak, koleksiyonda birçok arzu nesnesinin yer alması, ilk günden doğru bir iş birliği sinyallerini verdi.

Ayrıca rap dünyasının en önemli isimlerinin ailede olması demek, her defilenin dünya çapında ses getireceği ve geniş hayran kitlelerini garanti altına almak da demek.

Bunun ilk örneğini Paris’in ünlü Pont Neuf Köprüsü’nün müzik ve sinema sektörünün en ikonik isimlerinin Pharrell destekçileri olarak ön sırada yer almasından anlıyoruz.

Defile sonunda Jay-Z ile Pharrell’in performansıyla büyük bir şova dönüşen koleksiyon tanıtımını, yukarıdan izleyen Abloh’un yüzünün güldüğünden hiç şüphem yok.

Moda dünyasının pazarlama ve müşteri odaklı hamlelerinin artışına zaman içinde daha çok şahit olacağız. Louis Vuitton ve Pharrell birlikteliğinin hemen ardından Lanvin’in iddialı giyim tarzı ile tanınan rap’çi Future ile anlaştığını duyurması tesadüf değildi.

Lanvin’in yeni oluşumu Lanvin Lab’in ilk misafir kreatif direktörü olacak Future’ın nasıl bir koleksiyon ve şovla karşımıza çıkacağı yeni bir merak konusu. Ama asıl akıllardaki soru, moda ve şarkıcı birlikteliği devam edecek ise bir sonraki isim sektörün ken bilineni Jay-Z olabilir mi?

Haberin Devamı

Z kuşağı, değişimin içinden geçen moda dünyasını heyecanla takip ediyor.

Peki, dünyanın en iddialı moda-tasarım okullarından mezun olan, modaevlerinde ter döken, sabahlayanlar...

 Bunları da düşünmek gerekiyor...

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları