Pandemi ormandaki canları da vurdu hiç yiyecekleri kalmadı

Ormanların isimsiz kahramanı Barış’tan mesaj var. Barış, pandemiden dolayı ormandaki hayvanların mamalarının bitmek üzere olduğunu duyurdu. Ona yardım eli uzatmak bizim elimizde...

Haberin Devamı

2013 yılından beri İstanbul’daki Kuzey Ormanları’nda, buralara atılmış, terk edilmiş köpek ve kedilerle yaşayan Barış isminde bir hayvansever var. Barış, ormanların derinliklerinde sahipsiz hayvanlar için barınaklar kuran, kulübeler yapan aktivist bir kardeşimiz.
Barış, yıllardır ormanlarda bulduğu, hasta ve sakat hayvanları tedaviye alıp iyileştirmeye çalışması ile ünlü aynı zamanda.
Yıllardan beri gerek orman içindeki barınaklarda, gerek otoyol kenarlarında 400 civarında köpek beslemekte. Ayrıca 200 civarında da kedi de onun desteğini alıyor.

Pandemi ormandaki canları da vurdu hiç yiyecekleri kalmadı

Barış, bu canlarımızla birlikte yaşamakta, yıllardır onlarla yatıp onlarla kalkmakta...
Belki ülkemizde ormanlara atılmış binlerce cana fedakarca bakmaya koşan birçok gönüllü hayvansever var. Ama Barış, onlardan çok farklı. O gecesini gündüzünü, tüm yaşamını onlara adamış bir genç adam... Hasta olduklarında yanlarında, öldüklerinde yine yanlarında...
Hayvanların barındığı bu ormanlar, bazen müteahhitler tarafından inşaat alanlarına yakın olduğu için hayvanlar istenmiyor.
Barış, o zaman hayvanlarını alıp başka bir yer aramak zorunda... Bunca hayvanı oradan oraya taşımak kolay değil.
Zaman zaman da bir kısmını gözyaşları içinde geride bırakmak zorunda kalabiliyor...
Allahtan ki merhametli insanlar var, belediyelerde, resmi kuruluşlarda... Bu canların Barış tarafından bugüne kadar barındırılmasına, tedavi edilmesine, beslenmesine destek olabildiler. Ona ormanda kalması için izin verdiler.
Barış bugüne kadar hiç hayatından şikâyet etmedi.
Hayvanseverler tarafından gönderilen mamalarla, iyi kötü hayvanlarına bakabildi.
Ama bugün herkes gibi koronavirüsün olumsuz etkilerinden o ve hayvanları da zarar görüyor. Pandemiden dolayı artık eskisi kadar mama desteği görmüyor.
Bu canlıların doyması için Barış’ın desteğe ihtiyacı var. Bence Barış, benim de tanıdığım birkaç gerçek kahramandan biri... Sessiz kahramanlar bunlar, tıpkı yıllardır sabahın köründe emektar arabasıyla yollara düşüp onları beslemek için çırpınan eski gazeteci arkadaşım sevgili Deniz gibi...
Hasta da olsa, hasta annesine de bakmak zorunda da kalsa işini gücünü bir kenara atıp yüzlerce kediye bakan canım arkadaşım Zuhal gibi...
Eskişehir’deki tüm sokak hayvanlarının kahraman annesi Ece gibi... Sessiz ve isimsiz kahramanlar... Kim bilir daha ne kadar çok var isimlerini hatırlayamadığım ya da bilemediğim, ama zaten hepsini buraya sığdırmam mümkün değil. Onlara yürekten teşekkür borçluyuz.
Barış, “Bugün canlarımın son yemeklerini verdim. Yarına hiç yemeğimiz kalmadı Feyza Abla” diye yazmış. Ona yardım edelim.
Barış’a Facebook’tan ve Instagram’dan “Casper Barınak” isimli profillerden ulaşabilirsiniz ya da WhatsApp 05553186809 numarasından yazabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pandemi ormandaki canları da vurdu hiç yiyecekleri kalmadı

 

Yazarın Tüm Yazıları