O fettan kız yüzünden hayatım mahvoldu

Mahallemize bir kız taşındı. O fettan kız, ne yapıp edip beni kendisine âşık etti, kara sevdaya tutulmama sebep oldu. Liseyi bir türlü bitiremedim, sonunda da okuldan ayrıldım.

Haberin Devamı

Güzin Abla, yazılarınızı devamlı okuyorum. Size bir şey sormak istiyorum: Hep erkeklerin kadınlara verdiği zararlardan bahsediyorsunuz. Peki kadınlar erkekler üzerinde hiç tahribat yapmıyor mu?
Size yaşadıklarımı anlatayım...
Ortaokula giderken karşı cinsi ne bilir ne de ilgilenirdim. Rahmetli babam, “Beni okutmadılar. Seni yüksekokullarda okutacağım. Amerika’da bile okuturum” diye üzerime titrerdi.
1961-1962 öğretim yılı sırasında, Ankara-Aydınlıkevler’de mahallemize bir kız taşındı. O fettan kız, ne yapıp edip beni kendisine âşık etti, kara sevdaya tutulmama sebep oldu.
Ondan sonra hayatım mahvoldu...
Liseyi bir türlü bitiremedim, sonunda da okuldan ayrıldım. 
Balansı bozuk araba gibi ne yaptımsa hayatım düzene girmedi. 
Memurluktan market işletmeye, galericilikten otopark işletmesine, taksicilikten dolmuşçuluğa, emlakçılıktan servis hizmetlerine ve turizmciliğe kadar önüme çıkan her işi yaptım.
Ama geçen yıllar içinde kara sevdamı hiç unutmadım. 
Hiçbir şey bana onu unutturamadı...
“Unutturamaz hiçbir şey seni bana. Nereye baksam her yer sen, bilmem ki bunu sana nasıl söylesem” diyerek ortalıkta gezdim durdum.
Şimdi söyler misin bana abla, saf tertemiz bir erkeği baştan çıkaran bu kızı unutmak için ne yapmalıyım...
◊ Rumuz: Kadersiz

Haberin Devamı

YANIT:
Sevgili oğlum, madem yazılarımı okuyorsun, erkeklere yüklenmem gerektiğinde erkeklere, kadınları azarlamam gerektiğinde de onlara yüklendiğimi biliyorsundur o zaman.
Hatta bana bu yüzden öfkelenen genç kız okurlarım da pek çok. Ama ben doğru bildiğimi söyler, tecrübelerime dayanarak birinin yanlışını gördüğümde çekinmeden bu gerçeği yüzüne vurmaktan kaçınmam. Bu yüzden bana haksızlık etme lütfen.
Bu sözünü ettiğin komşu kızı ne kadar fettan olursa olsun, ona kapılmakla sen hata etmişsin.
Sanırım o senin tecrübesizliğinden yararlanıp seni kendine âşık etmiş.
Bununla da kalmayıp seninle oynamış ve sırtını dönmüş gitmiş. Âşık Veysel’e sormuşlar “Aşk nedir?” diye, “Seversin, kavuşamazsın aşk olur” demiş.
Gerçekten de nice aşklar evlenip kavuşulduğunda kısa sürede monotonluğa dönüşür. Ama eğer sevgiliye kavuşulmamışsa, ömür boyu unutulamayan bir aşk olur.
Öte yandan nasıl bir erkek için bir kadının hayatını alt üst etmesi çok yanlışsa, bir kadın için de bir erkeğin tüm geleceğini yok etmesi o kadar yanlıştır.
Karşılıksız bir aşkın hayatını mahvetmesine asla izin vermemelisin. Babanı dinleyip çok iyi bir tahsil yapabilirdin, bambaşka bir hayatın olabilirdi.
Bilmem evlenip yuva kurdun mu ama eğer bu olmayacak tutkun yüzünden evlenmemişsen gerçekten yazık etmişsin diyebilirim.
O takıldığın kız belki de senin gibi pek çok genci kendine bağlamış ama sonunda birini bulup evlenmiştir mutlaka.
Bu yüzden tıpkı kızlara söylediğim gibi sana da söylüyorum. Hiçbir zaman hiç kimsenin hayatını mahvetmesine izin vermemelisin. Hiç kimse senden daha önemli ve değerli değil. Kendi değerini bilmeli, buna göre davranmalısın.

Haberin Devamı

Sığla yağını nereden bulurum?

Sevgili Güzin Abla, mide rahatsızlığınız için sığla yağı kullandığınızı söylediğiniz bir yazınızı okudum. Çok şükür şifa bulmuşsunuz.
Ben de 10 yıldır mide rahatsızlığı yaşıyorum. İlaçlar fayda etmiyor.
Sığla yağını denemek istiyorum ama nereden temin ettiğinizi öğrenmek istiyorum.
Birçok yere başvurdum ama bulamadım.
Şimdiden teşekkürler, sağlıklı günler dilerim.
◊ Rumuz: T.K.

YANIT:
Sevgili okurum, sığla yağıyla ilgili o yazım iki yıl önce yayınlanmıştı. Demek ki yeni ihtiyaç duydunuz.
Belki biliyorsunuzdur, ben yılın altı ayını Datça’da geçiriyorum. Hem astım hastalığıma iyi geldiği, hem de yaşım gereği artık kalabalık ve kasvetli büyük şehirlere katlanamadığım için...
Sığla yağının yararını Datça’da öğrenmiştim, yağı da yine buradaki aktarlardan temin ettim.
Sığla yağı veya günlük kabuğu (Styrax Liquidus), sığla (günlük) ağacı olarak bilinen ve Muğla’da yaygın olarak bulunan Hamamelidaceae familyasına ait bir ağaçtan temin ediliyor.
Muğla ve Dalaman Çayı’nı takip ederek Denizli-Acıpayam-Alcı’ya kadar yayılmış bir bölgede bulunuyor.
Eskiden Türkiye’de 20 ton dolaylarında sığla yağı elde edilirken, aşırı israfa uğradığından günümüzde ağaçlar koruma altına alınmış, üretim sınırlandırılmış.
Yağın içimi oldukça ağır ve tadı da pek hoş değil. Ama ben aç karnına çay kaşığıyla içebiliyorum. Ardından bir kaşık da bal yutuyorum. En az 21 günlük bir kür yapılıyor. Size de tavsiye ederim, umarım yararını görürsünüz. Yine de bir doktora danışın derim.

Yazarın Tüm Yazıları