Ne yaparsam yapayım başarılı olamıyorum

Ben kulakları duymayan birisiyim. Yurtdışında yaşıyorum.

Haberin Devamı

Burası çok güzel fakat insanları çok ırkçı. Bu yüzden okulu bıraktım, kendimi boşlukta buldum. Türkiye’ye de gelsem, istediğim gibi bir iş bulacağımdan emin değilim. Geleceğime ilgili çok fazla umudum yok.

Sevgili Güzin Abla, benim sorunum genel anlamda hayatımda başarısız olmam.
Ne yaparsam yapayım, bir türlü başarılı olamıyorum. Hep aksilikler çıkıyor ve neye başlarsam aksilikler yüzünden sonuç alamıyorum.
Hayatıma baktığım zaman o kadar çok olumsuzluk var ki, anlatamam. Şimdi yurtdışında yaşıyorum ve yaşadığım yer küçük, turistik bir kasaba. Burası çok güzel fakat insanları çok ırkçı. Okulumu bu yüzden bitiremedim.
Büyük hayallerle başladığım okulumda kendimi ırkçıların içinde buldum. Bu okulda tam 4 sene mücadele ettim.
Devletin bütün kurumlarına şikayet ettim, hatta milletvekiline kadar şikayette bulundum fakat nafile. Hiçbir şey elde edemedim.
Artık bana iftira atılmasın diye okulu bıraktım. Okuldan sonra kendimi inanılmaz bir boşlukta buldum ve kendimi çok kötü hissediyorum. Evlenmek istiyorum, evlenemiyorum.
Lütfen bana bir akıl verin, ne yapacağımı bilmiyorum. Türkiye’ye gelsem hiç arkadaşım yok. Ayrıca insanlara güvenmek çok zor, bu yüzden nereden başlayacağımı, ne yapacağımı bilmiyorum.
Hep sıfırdan başlamaktan nefret ediyorum. Yaşıtlarımın çoğunun yetişkin çocukları var.
Başarılı olabilmek için buradan daha büyük bir şehre taşınmayı düşündüm, fakat korkuyorum orada da başarısız olurum diye.
Cesaretim kalmadı; aslında bu yabancı ülkeye yalnız gelecek kadar cesaretim varken, şimdi bir başka şehre taşınacak kadar cesaretim yok.
Türkiye’ye de gelsem, istediğim gibi bir iş bulacağımdan emin değilim. Çünkü ben kulakları duymayan birisiyim. Ayrıca kulaklarım duymadığı için yabancı dilim de iyi değil.
Acaba iyi niyetli olduğum için mi kaybediyorum bilmiyorum ama karşıma genelde hep kötüler çıkıyor.
İnsanların bana verdiği zarara karşı ben onlara kötülük yapmak istemedim hiçbir zaman. Ama hep ben kaybediyorum.
Geleceğime ilgili çok fazla umudum yok aslında. Lütfen bana bir akıl verin ya da yol gösterin.
Rumuz: Cesaretsiz

 

Haberin Devamı

Kendinize haksızlık etmeyin

Haberin Devamı

Bence bu genç okurum kendisine haksızlık ediyor. Çünkü kulakları duymayan biri olarak, büyük bir cesaretle yurtdışına gidip, tek başına kendi ayakları üzerinde durabilmiş.
Ama başarıyı iş hayatında mı yoksa özlediği bir aileye kavuşmak anlamında mı yakalayamadığını anlayamadım.
Sanırım hayal ettiği bir hayata ulaşamamanın sıkıntısını yaşıyor. Ama küçük bir kasabada kendini başarısız hissediyorsa, büyük bir şehirde daha fazla zorlanacaktır.
Ailesi nerede, hiç mi ona destek olacak birileri yok hayatında?
Ama ne olursa olsun böylesine kendini yabancılaşmış hissettiği, ırkçılıkla karşılaştığı bir yabancı ülkede bunca mutsuzluğa rağmen ısrarla kalmak yerine, ülkemize dönüp, bu mücadeleyi burada vermesi çok daha akıllıca olur diye düşünüyorum.
Hem burada belki yarım bıraktığı eğitimini de tamamlayabilir.

Yazarın Tüm Yazıları