İyi kalpli insanlar

İstanbul Ataşehir’deki bir sitede bulunan hayvanseverlerimiz, Ataşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırılan sokak kedilerine, yaz kış kuru mama veriyor.

Haberin Devamı

İstanbul Ataşehir’deki bir sitede bulunan hayvanseverlerimiz, Ataşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırılan sokak kedilerine, yaz kış kuru mama veriyor. Bu mamalar orada yaşayan hayvanseverler tarafından toplanan parayla alınıyor.

Merhaba Güzin Hanım, ben size İstanbul Ataşehir’de bulunan Kentplus sitesinden bahsetmek istiyorum. Çünkü bu site sayesinde insanların hâlâ iyi yürekli olabildiklerini ve hayvan sevgisinin henüz yok olmadığını gördüm.
Size kısaca özetlemem gerekirse, sitemizde sınırlı sayıda bulunan biz hayvanseverler tarafından her ay toplanan para, tarafımızdan site yönetimine veriliyor ve site yönetimindeki güzel yürekli insanlar da bu parayla her ay 15 kg. kedi maması sipariş ediyorlar.
Sitemizin içinde özel olarak Ataşehir Belediyesi’ne yaptırılan kedi evlerinin önündeki mama kaplarına, bu mamaları düzenli olarak koyuyorlar.
Sitemizde bulunan buradaki hayvanseverlerimiz ve Ataşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırılan sokak kedilerimiz, yaz kış hiç aç kalmadan kuru mamaları doyasıya yiyor.
Bu yazıyı size yazmamın tek nedeni, sokak hayvanlarına yapılan onca kötülüğün arasında onlar için iyi şeyler yapan insanların da hâlâ var olduğunu ve bu yapılanların diğer sitelere örnek olmasını sağlamaktır.
Unutmayalım ki tüm hayvanların da bu dünyada yaşamaya hakkı var.
Sevgilerimle...
Kentplus site sakini Fulya K.

Haberin Devamı

Yüreğime sular serptiniz sevgili okurum...
Ne mutlu size ve yaşadığınız Ataşehir’deki o güzel ruhlu site sakinlerine...
Bugüne kadar o kadar çok hayvan düşmanı site sakini yazısı yazdım ki, inanın gözlerime inanamadım.
Acaba yanlış mı görüyorum diye tekrar tekrar okudum mektubunuzu.
Hay Allah sizden ve o güzel yürekli komşularınızdan razı olsun...
Ne güzel, bu dünyada en az bizim kadar yaşam hakkı olan, Allah’ın severek özenerek yarattığı hayvancıklara sahip çıkan insanların da var olması.
Çok sevindim, size çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi, inşallah bu yazınız site bahçesinde kediye, köpeğe katlanamayan, onları küçümseyen hayvan düşmanı site sakinlerine de örnek olur.
“Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü” sözüne örnek olabilirler...

Haberin Devamı

Kiraya çıkacağım, evdeki kedilerimi ne yapacağım?

Güzin Abla, şu ara canım çok yanıyor... Yıllardır evimizde kediler var. Eve onları alıştıran da ben oldum. Şimdi kiraya taşınma durumumuz var. Taşınacağımız yer de kedilerim için uygun olmayabilir.
Güçlü, onlara bakabilecek, işi bilen kimselere ulaşıp çifter çifter vermek istiyorum.
Belediyeye teslim etsem, barınakta yapamazlar. Onlar için endişeliyim. Hepsini uygun yere, örneğin çitle çevrili bir yere bırakıp, bakılmasını sağlayayım ve arada sırada gidip göreyim diyorum...
Yavruları sevecek, bakacak birilerine versem, annelerini ne yapacağım?
“Bir daha hayvanlarla ilgilenmeyeceğim, kuşa bile bakmayacağım” diye düşünüyorum, yüreğim buna da katlanmıyor.
Rumuz: Saf adam

Haberin Devamı

Sevgili hayvansever okurum, sanırım evde baktığın kedi sayısı oldukça fazla. Gerçekten bir apartman dairesinde çok fazla kedi ya da köpek bakmak pek kolay değil bu ülkede.
Ancak onları terk etmen de olacak iş değil. Senin gibi hayvansever biri asla bunu yapamaz.
Belki bahçesi olan küçük bir eve ya da daireye taşınırsınız. Onları hem evde, hem bahçede bakmayı sürdürürsün. Yeter ki, yukarıdaki okurumun yazdığı gibi, hayvansever insanların bulunduğu bir site ya da apartmana taşınmaya önem ver. Kedilerinden uzaklaşmak senin için büyük bir travma olur. Bu arada yavruları isteyen, seven birilerine vermeyi deneyebilirsin elbette; onları kontrol etmek şartıyla tabii.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları