Eşim beni aldatıyor mu?

Evlenmeden önce üstüme düşen eşim, şimdi bana karşı çok ilgisiz. Beni aldattığını hissediyorum.

Haberin Devamı

Güzin Abla merhaba, ben 23 yaşındayım. 37 yaşında bir adamla evliyim. Evlenmemin sebebi cinsel birlikteliğimiz ve bundan hiç kimsenin haberi yok. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, haftada bir görüşüyoruz bu yüzden. Onun gözü dışarıya kaymasın ya da beni daha çok sevsin diye attığım taklalar saymakla bitmez. Başta bana kendini sevdirinceye kadar durmadan arayan, soran, ilgilenen adam gitti, onun yerine ilgisiz, soğuk biri geldi.
Beni aldattığını hissediyorum. Son zamanlarda yalanlarını da yakaladım. Arkadaşlarıyla bara gidiyor, arkadaş çevresi zaten çok ahlaksız. Adam kendisiyle çok ilgilenmeye başladı, garip değil mi?
İlk başlarda ben gencim diye bana uyum sağlamaya çalışıyor sanıyordum. Ama çok şüphelendirecek şekilde davranıyor. Onu terk ettim, aldattığını öğrenmişim gibi konuştum, telaşlandı.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Evet, bu evlilik hayat boyu gitmeyecek, belli. Ama şimdi ayrılacak durumda değilim. Fakat bu durum beni çok yıpratıyor. Sence beni aldatıyor mudur?
Eşim beni aldatıyor mu

Rumuz: Kuşku

Haberin Devamı

YANIT
Soru bir; neden farklı şehirlerde yaşıyorsunuz, madem evlisiniz birlikte yaşamanız gerekmez miydi? Soru iki; neden şu anda ayrılacak durumda değilim diyorsun? Bu soruların cevabını bilmeden sana tatminkâr bir öneride bulunamam ki sevgili kızım...
Evliliğiniz böyle sır olarak sürdükçe, aranızda bu kadar mesafe oldukça gerçekten onun seni aldatıp aldatmadığını, senden uzaklaşıp uzaklaşmadığını kesin olarak bilmek mümkün değil.
Evliliğinizin ne kadarı ciddi? Bu evliliğin sürüp sürmemesi hakkında bir fikir yürütemiyorum. Ama bu adamı sevdiğini hissediyorum, bu yüzden ani ve kesin kararlar vermeden önce düşünmen gerekir.
Onu kaybedersen çok üzülür müsün, kendi kendine bunu bir tart bakalım. Belki de ihanet konusunda kuruntu yapıyorsundur.

Karımı mesajlarından yakaladım
Güzin Abla merhaba, bundan 3 sene önce karımı telefonda başkasıyla konuşurken yakaladım. Sorduğumda “Bir arkadaşım” dedi, sustum. Ondan sonra bir gün telefonu bozuldu, tamire götürmemi istedi, götürdüm. Ertesi gün de almaya gittim. Ama telefonunu karıştırdığımda gözlerime inanamadım.
Mesajlarda ‘canım’lı, ‘aşkım’lı cümleler vardı. Çok kötü oldum. Eve gittim ve beni aldatıp aldatmadığını sordum, inkar etti.
Dayanamayıp onu dövdüm, o zaman da psikolojim bozuldu. İçime attım, sustum, unutmaya çalıştım, mutluymuş gibi davrandım ama hep soru işaretleri oldu kafamda.
Ondan soğudum, uzaklaştım. Ve daha sonra hayatıma başka bir kadın girdi.
Şimdi onu çok seviyorum. Eşimde görmediğim ilgiyi onda gördüm. Karar verdim, onu alıp buralardan gitmek istiyorum. Ama 2 tane de çocuğum var. Bana yardımcı olur musunuz? Rumuz: Aldatma
YANIT
Sevgili oğlum, yaşadığın şoku çok iyi anlıyorum. İhanet ister kadın ister erkek tarafından olsun, kolay kolay sindirilecek bir şey değil.
Eşinden soğuman çok normal. Ama madem bu duruma katlanamıyorsun, ki çok haklısın, o zaman boşanmalısın. Hayatına bir başka kadın girmişse, onu seviyorsan, eşinle de artık eskisi gibi olamayacağınızı hissediyorsan, bu birlikteliği devam ettirmen mümkün değil. Hayatına yeni bir yön vermen çok doğal. Ama kaçmak yanlış bir karar. Bu seni suçlu duruma düşürür. Eşini ikna eder, anlaşmalı bir şekilde boşanırsınız.
Çocuklarını ise yaşları küçükse annelerine bırakırsın. Ama onları maddi manevi açıdan asla zor durumda bırakmamalı, ilgini esirgememelisin.
Annelerinden boşanıyor olman, çocuklarından da kopmanı gerektirmez. Bu çok yanlış olur.
Sakın bu hainliği yapma evlatlarına, onların sana ihtiyacı var.

Yazarın Tüm Yazıları