Dikkat! Kadına şiddeti engellemenin yolu bulundu

Bu elbette ki esprili bir yazı...

Haberin Devamı

Biraz gülüp eğlenebiliriz okurken ama biraz da düşündürebilir bizi. Kadına şiddet giderek artarken, kadın cinayetleri 3’üncü sayfa haberlerinden neredeyse eksilmezken, bu konu çok fazla canımızı yakmaya devam ederken, erkekleri biraz korkutmak hiç de fena olmaz değil mi?

Gazetelerde her gün bir kadının şiddete kurban gittiğini okuyoruz. Herkes bunun durması lazım diyor, ama nasıl? Kısasa kısas diyeceğiz ve erkeklerin duygularını inciteceğiz. İbret olsun da bir daha yapılmasın felsefesini hayata geçireceğiz. Kadına şiddet uygulayan erkeği kadın yapacağız!

Umarım reklama benzeyen bu başlık, değerli vaktinizden zaman ayırıp bu yazıyı okumanızı sağlar. Okumazsanız da canınız sağ olsun, ben insanlık görevimi yapayım da...
Hepinizin ortak noktası kadın olmanız. Bazılarınız bu yazıyı ciddiyetsiz bulacak, bazılarınız gülüp geçecek, bazılarınız dalga geçtiğimi düşünecek.
Sizlerle dalga geçmiyorum, aslında çok ciddi olduğumu bilmenizi isterim. Gazetelerde her gün bir kadının şiddete kurban gittiğini okuyoruz.
Bu normal bir şeymiş gibi algılanmaya başlandı.
Herkes bunun durması lazım diyor, ama nasıl?
Başlıktan yola çıkarak, erkeklere takılacak cinayet engelleyici bir makine falan icat ettiğimi düşünüyorsanız, yanılırsınız.
İdam, ağır hapis, işkence ve benzeri şeyler gelmesin aklınıza, o da değil. Ama bu sorunu siz çözersiniz, erkekler değil.
Dünyayı yaşanılır hale getirecek olan siz kadınlarsınız, erkekler değil.
Erkeklere bırakırsanız çocukken oyuncaklarını kırdıkları gibi büyüyünce de her şeyi kırıp dökerler.
Siz bu güce ve akla sahipsiniz. Ben size sadece fikir vereceğim, oluruna olmazına siz karar verin. Kadına yapılan şiddetle, tecavüzlerle, tacizlerle kadının duyguları incitilip onuru ayaklar altına alınıyor mu? Alınıyor.
O halde kısasa kısas diyeceğiz ve erkeklerin duygularını inciteceğiz, onurlarını ayaklar altına alacağız. İbret olsun da bir daha yapılmasın felsefesini hayata geçireceğiz.
Kadına şiddet uygulayan erkeği kadın yapacağız!
“Nasıl yani” dediğinizi duyar gibiyim. Bir örnekle açıklayayım:
Kadın öldürmekten yargılanan bir erkek hapse gönderilmeyecek, mahkeme kararıyla cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın yapılacak.
Öyle sıradan bir kadın değil ama hani yollarda herkesin kafasını çevirip baktığı dolgun göğüslü, dolgun kalçalı, dekolte giyimli kadınlar var ya, öyle olacak.
Üstelik ameliyatı kadın doktorlar yaparsa sonucun daha iyi olur.
Sonra bu erkekten dönüşen kadın, bir geneleve çalışmaya gönderilecek.
Ameliyat ve tüm masraflar çıkana kadar genelevde çalışacak.
Belirlenen bir süre sonunda, “tekrar erkek olmak istiyor musun” diye sorulacak.
Cevap “evet” olursa tüm masraflar için orada çalışmaya devam edecek.
İstemezse kadın olarak devam edebilir hayatına.
Kısa vadede bu haber tüm ülkeye yayılacak.
Onu herkes bilecek, tanıyacak. Siz kadınlar bunu yasalaştırdıktan sonra istediğiniz gibi, istediğiniz kıyafetle, rahatça dolaşacaksınız.
Erkekler “başıma gelirse korkusu” ile evde artık sizi rahatsız eden davranışlardan kaçınacak.
O sokaklarda gördüğümüz tespihli, üst düğmeleri açık gömlek giyen erkekler tarihe karışacak. Erkekler artık kadınlarla küfürlü konuşamayacak. Evlilik içi tecavüz de sona erecek.
Erkekler siz kadınları gerçekten anlamaya başlayacaklar, çünkü kendilerini sizin yerinize koymayı öğrenecekler.
Sonuçta ne demek istediğimi anladınız; şaka gibi ama olur mu olur, hem de çok güzel olur.
Kadınların gücünü asla hafife almamalıyız.
“Sen de kimsin” diyeniniz olur ise, ben 8 yaşında, dünya tatlısı bir kız çocuğunun babasıyım. Kızımın başına böyle bir şeyin asla gelmesini istemiyor, kızım için yaşıyorum.
Rumuz: Yaşar K.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları