Asker sevgilisi olmak

Okurlarım askerlik döneminde sevdiklerinin değiştiğinden söz ederek çok fazla e-mail atıyor. Hemen hepsi de ilgisizlikten yakınıyor... Aslında bu çok normal ama bunu onlara anlatmam lazım.

Haberin Devamı

İlgi göstermiyor
Sevgilimle yaklaşık 4 yıldır beraberiz. Birkaç ay önce askerden geldi. Askere gitmeden önce o kadar ilgiliydi ki sürekli sevdiğini dile getirir, hissettirirdi. Askerden geldikten sonra artık çok nadir dile getirmeye başladı.
“Askerden geldim, sorumluluklarım var” diyor. Sevdiğini biliyorum, yanındayken o kadar güzel davranıyor ki... Ama ben artık benimle ilgilensin istiyorum.
Bunu dile getirdiğimde “Artık bana güvenmiyor musun, sevgime inanmıyor musun?” diyor. Eskiden onu çok kırıp hayal kırıklığına uğratmıştım.
Acaba sevgisini gösterdiğinde şımaracağımı mı düşünüyor? Askerden geldi, hemen işe başladı. Yoksa onu biraz rahat mı bırakmalıyım? Abla nasihatına gerçekten çok ihtiyacım var. ◊ Rumuz: Çok üzülüyorum

Dönüş stresi
ne kadar sürer?

Haberin Devamı

Güzin Abla, sevgilim askerden geldiğinden beri çok değişti. Şu an konuşmuyoruz, “Bir şey mi oldu?” diyemiyorum bile çünkü strese giriyor. Bu süreç ne zamana kadar sürer? Askerden geldiğinden beri hâlâ tam anlamıyla kavuşamadık. Yazdığım mesajlara cevap vermiyor. Gitmeden önce çok iyiydik. Şimdi ya problem yaratıyor ya da bilmediğim bir şey var kafasında. Ne zaman düzeleceğiz? Benim onu askerlik süresince beklememin karşılığı bu mu? Tamam, askerlik dönüşü bir sorun olacağını tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordum. ◊ Rumuz: Ya sabır

Psikolojisi çok değişti

“Aşk nedir?” diye hep kendi kendime soruyordum. “Aşk bu değil, böyle olamaz” diye diye yedim kendimi. O askere gitti gideli her şey altüst oldu. Ona hiç yalan söylemediğim halde beni yalancı çıkardı. Ve ben onu çok özlüyorum.
Askere gitti ama nerede onu bile bilmiyorum. Öylece bekliyorum ama kendime saygımdan da davranmam gerektiği gibi davranıyorum.
Sanırım bu askerlik süresince pişman olup bir helallik için bile olsa beni aramasını bekliyorum.
Bazen dayanması kolay olsa da bazen bir anda öyle özlem bastırıyor ki çok güçlük çekiyorum. Başka kızları görünce kafası karışıyor.
Evet, uzak durmam lazım biliyorum ama sessizce yaşamak istediğini yaşamasını bekliyorum. Onu özlüyor bazen de özlediğim için kendime kızıyorum. ◊ Rumuz: Asker sevgilim

Haberin Devamı

YANIT
Sevgili kızlarım, bak ne güzel yazmış içlerinizden biri, “Ya sabır” diyor. Çok da haklı... Çünkü bu askerlik sürecinin bir erkeğin hayatında çok önemli ve derin etkileri olacağını hepinizin bilmesi gerekir.
Bu dönem kısa da olsa erkeklerin her zaman biraz çocuksu yanları olduğundan, alışkanlıklarının değişmesinden tutun da üstlerinin tutumlarına, sert disiplin kurallarına kolay kolay ayak uyduramamalarına kadar pek çok konuda sıkıntı yaşadıklarını unutmamak gerekir.
Askerlik dönemi her erkek için onu zorlayan bir süreçtir. Her erkek askerlik sonrasında, o sorumsuz gençlik çağını geride bırakır, kısacası olgunlaşır, tüm dünyası değişir. Ona hak vermek, bir süre sabırla ve şefkatle yaklaşmak gerektiğini hatırlatmak istedim.
Sürekli sızlanmak ve ondan bir şeyler beklemek yerine, ona bu günleri daha kolay atlatması için destek olmalısınız.

Yazarın Tüm Yazıları