Trump ailesinde televizyonun her janrı mevcut

BİRAZ Melania ve Donald Trump dedikodusu yapacağım, çünkü çok zevkli.

Haberin Devamı

Yıllardır aradığımız magazin malzemesini, hatta mükemmel televizyon dizisini bulduk galiba!

İçinde hem politika hem ne yapacağı belli olmayan bir siyasi lider hem afralı tafralı bir manken eş hem eski eşler hem onlardan olan muhtelif güzel ve şık kız ve erkek çocuklarla, yakışıklı ve stratejik güç sahibi damatlar bulunan, muhteşem bir dizi! İstesen bunları bir araya getiremezsin.

Dolayısıyla Donald’ın, Melania’nın, Ivanka’ın, Ivanka’nın eşi Jared’in her yaptığı ilgi çekici. Siyasi bir drama, çoğu zaman bir pembe dizi, hatta ara sıra bir sitcom’la buluşuyor!

Bana sorarsanız pembe dizi tarafının en önemli gizemi Melania. Eşine gülümseyip, adam kafasını çevirince dünyanın en zalim ifadesine bürünüverirken kameralara yakalanıyor. Son İsrail gezisinde Donald’ın uzattığı eli tutmayı reddediyor. Bunun, önceki Suudi Arabistan gezisinde kocasının beş metre arkasından yalnız yürümek zorunda bırakılmasının intikamı olduğu söyleniyor.

Öte yandan Ortadoğu’daki bu ziyaretler ve güç dengeleri, “Melania nasıl Suudi Arabistan’da başı açık gezer” yorumları, damat Jared’ın İsrail yanlısı dinine bağlı bir Musevi olması vs. Dizinin bu politika ayağını takip etmek de muhteşem! Bu açıdan House of Cards’ın siyasi entrikaları, Yalan Rüzgârı’nun pembeliğiyle buluşuyor.

Ama bu da yetmedi, geçen gün Donald Bey, yaptığı kılıç dansıyla alanım olan sitcom’a da el attı!

Dünya kültürlerinin tüm geleneksel dansları arasında Suudi Arabistan kılıç dansı muhtemelen en basit, en koreografi gerektirmeyen danstır. Senkron yoktur, figür yoktur. Bizim herhangi bir düğünümüzdeki en sıradan ve en çoluklu çocuklu halay bile, bunun yanında Bolşoy Balesi görkeminde kalır. Kılıç dansında, erkekler sadece yan yana durup kılıçları ellerinde, müziğin ritmiyle gelişigüzel sallanırlar. Suudi Arabistan giysileriyle, bir manası, bir ahengi olabilir. Ama takım elbiseli ve kızıl saçlı bir Trump’ın geleneksel giysili Arapların arasına girip, zoraki bir “geleneğe saygı-neşe” karışımı ifadeyle, keyif alır gibi yaparak dansa katılmaya uğraşması, herhangi bir sitcom’un altın anlarından biri gibiydi. Diyalogsuz komik durum sonrası finali yapan iki kısa replik de eksik olmadı:

Donald: Bu çok güzel.
Melania: (ironik bir ifadeyle) Güzel!

Öte yandan, tabii 350 milyar dolarlık anlaşma yaptıysanız, kılıç dansını bırak, Anadolu Ateşi’nin en karmaşık, en yüksek ritimli koreografisine katılmayı bile göze alabilirsiniz. Donald Bey’i bir Karadeniz horonuna bekleriz! Bizde öyle kılıcı alıp ağır ağır yerinde sallanmakla olmaz bu işler.

Türkiye’de gerçekleşen trajikomik olaylar sonrası sosyal medyada söylenen bir cümle var ya: “Vatandaşı olmasak çok eğlenceli ülke” diye. Bu esasında şöyle değiştirilebilir: “Başkanımız olmadığı için çok eğlenceli adam Trump.”


REINA VE MANCHESTER
MANCHESTER’da bir konserde terör saldırısı oldu. Dünkü bilgilere göre 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Şu anki bilgi, saldırıyı DEAŞ’ın üstlendiği yönünde. DEAŞ’ın büyük şehirlerdeki eylem tarzı bu. Konserler, eğlence mekânları, turistik yerlerde terör estirmek, belli bir yaşam tarzına karşı saldırı düzenlemek. Veya öyle bir imaj vermek.

Bizim yılbaşı gecesi yaşadığımız Reina saldırısına çok benzeyen bu Manchester olayının yaşandığı gün, Reina’nın yıkıldığı haberleri de basında yer aldı.

E hani hayatı durdurmayacaktık?

Hani terör bizi yenemeyecekti?

Yıllardır İstanbul’da özellikle turistler için bir çekim noktası olan, sahipleri, isimleri değişen, ama hep dünyanın en manzaralı, en görülmeye değer gece kulüplerinden biri olan Reina niye yıkıldı? Ve yerine ne gelecek?

Detaylar net değil. Sahiplerinin bu yıkımdan haberi yoktu deniyor. Sabah altıda girilip mevzuata aykırı kısımları yıkıldı deniyor. E mevzuata aykırı kısımlar yıllardır fark edilmemiş miydi?

Reina aslında 1943-1968 arasında da turistlerin rağbet ettiği bir kulüp. Yani yakın tarihimizde de burası bir eğlence yeri.

Teröre teslim olmamak aslında Reina’nın şu veya bu şekilde benzer konseptle devam ettirilmesiyle olurdu.

Umuyorum ki hiçbir örgütün hiçbir terör faaliyeti hayatımızı, alışkanlıklarımızı değiştiremesin.

Yazarın Tüm Yazıları