Karartma günleri

SALI günü saat 17.34 itibariyle, Türkiye’nin birçok yeri gibi benim yaşadığım semtte de elektrik yedi buçuk saattir kesik.

Haberin Devamı

Apartmanın jeneratörü ve dizüstü bilgisayar dört saat önce son nefeslerini verdiler. Evde internet zaten gitti de, GSM operatörleri de fıslamaya başladı. Baz istasyonlarının aküleri bitmeye başlamış söylentisi var. Bağlantı ya hiç yok ya da kötü. Ev telefonları da ya telsiz ya da santrallı olduğundan, o seçenek de kullanılmaz durumda.
Bu esnada, dünyayla iletişimi sağlayabildiğimiz yollar, sadece akıllı telefonlar üzerinden Twitter ve WhatsApp. Oradan öğrendiğimiz kadarıyla, son birkaç saatte bir savcımız teröristler tarafından rehin alınmış, pazarlık sürüyor, konuyla ilgili yayın yasağı gelmiş ve bir de Balyoz davası kapanmış.
Arkadaş dizinin sezon finali gibi gün, hayırdır yav?
Rivayetler, elektrik kesintisi ve rehin alınma olayıyla ilgili muhtelif. Komplo teorisi gani gani. Hükümetten MİT’e, iran’dan israil’e, MHP’den CHP’ye, Paralel’den PKK’ya, nükleer enerjicilerden şudur budur lobilerine, herkes gıcık olduğu birini parmakla gösteriyor. Anlaşılan son yıllarda sık sık olduğu gibi, birçok konu yine karanlıkta kalacak. Ama karanlığın bugünkü kadar somutlaştığı bir gün de olmamıştı hakikaten.
Yazının kısalığı için affınıza sığınıyor, evlere elektrikten bağımsız bir telefon ve pilli radyo almanın zamanıdır diyorum. Zira uygulama reklamı yapmak gibi olmasın ama, bu yazı WhatsApp’ta yazılıyor ve az sonra o yolla gazeteye gönderilecek. Sonrası, artık devletimizin ve telefonun pilinin izin verdiği yere kadar haber alma özgürlüğü ve galiba bir noktada mum ışığında kitap!
Ülkenin her anlamda ve her alanda karanlıklardan kurtulmasını diliyor, bari içinizi karartmayın diye bitiriyorum.
Biz yine şakalarımızı yapalım. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler...

Yazarın Tüm Yazıları