Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

AKBANK SANAT’TAN 30.  YILA ÖZEL SERGİ

Akbank Sanat’ın 30. yaşını kutladığı “Bir İçgörü Mekânı: Akbank Sanat ve 30 Yıl” sergisi kapılarını sanat severlere açtı. Akbank Sanat’ta düzenlenmiş 31 farklı sergi ve ardındaki hikayelere uzanan bir zaman yolculuğu niteliği taşıyan serginin küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman, konsept ve tasarımını ise Bülent Erkmen yaptı. Sergiyi 20 Ocak tarihine kadar Akbank Sanat’ta ziyaret edebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

ENSEMBLE RUSTAVİ, 5 YIL ARADAN SONRA YENİDEN İSTANBUL'DA

Dünyaca ünlü dans topluluğu Gürcistan Devlet Halk Dansları "Rustavi" ile uzun bir aradan sonra yeniden İstanbullu seyirciyle buluşuyor. 55 kişilik efsane kadro ve onlara eşlik eden 10 kişilik müzisyen ekibi ile Türkiye'de Kafkas dansı aşıkları buluşturacak bu çok özel dans gösterisi 16 ve 17 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezinde. Biletler Biletix’te satışta.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

“CUMHURİYET KADINLARI SAHNEYE ÇIKIYOR”

Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye’de kadınların toplumsal, kültürel ve siyasal alanda elde ettikleri kazanımları ve karşılaştıkları zorlukları hatırlatmak ve ilham vermek amacıyla, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Kadınları Sahneye Çıkıyor” araştırma sergisi Goethe-Institut Ankara’da 24 Şubat 2024’e kadar ziyarete açık olacak. . Serginin küratörlüğünü mimar Müge Cengizkan ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Cengizkan üstleniyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, 17-28 Nisan 2024 tarihleri arasında 43. kez gerçekleştirilecek. Festivale Türkiye’den başvurular İstanbul Film Festivali’nin resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 19 Ocak 2024 olarak belirlendi. 43. İstanbul Film Festivali Türkiye Sineması danışma kurulu, sinema yazarları Engin Ertan, Kaan Karsan, Nil Kural ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşuyor. Ulusal Kısa Film Danışma Kurulu Serdar Kökçeoğlu, Ahmet Toğaç ve Nükhet Taneri’den oluşuyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

EMİN ALPER, İLK KEZ TİYATRO OYUNU YÖNETECEK!

'Tepenin Ardı', 'Abluka', 'Kurak Günler' filmleriyle ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan yönetmen Emin Alper bu kez tiyatro sahnesine çıkıyor. Alper’in Rus yazar Fyodor Dostoyevski’nin aynı adlı eserinden sahneye uyarlayıp yönettiği ilk tiyatro oyunu “Öteki”, prömiyerini 12 Ocak’ta Maximum Uniq Hall’de yapacak. Öteki, sezon boyunca Maximum Uniq Hall, Zorlu PSM, CKM ve DasDas’ta sahnelenmeye devam edecek. Merakla beklenen oyunun kadrosunda ise Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş ve Gökhan Yıkılkan yer alıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

7. ULUSLARARASI KADIN YÖNETMENLER FİLM FESTİVALİ'NE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından, 26 Şubat - 2 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin başvuruları 15 Aralık’ta sona eriyor.  50 ülkeden 300’ü aşkın başvurunun gerçekleştiği festivalde filmler Altın Makara için yarışacak. Filmfreeway üzerinden başvuru süreci devam eden yarışmada bu yıl filmler; Altın Makara Uzun Film, Kamera Göz Belgesel Film, Kısa Candır Kısa Film, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde ulusal ve uluslararası olarak değerlendirmeye alınacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

“ZAMANA TEPEDEN BAKMAK” AKARETLER’DE AÇILDI

Ressam Meral Yıldız’ın farklı disiplinlerle temas halindeki çağdaş üretimini gözler önüne seren kişisel sergisi “Zamana Tepeden Bakmak” Akaretler Galerie D’art La Visione’da ziyarete açıldı. Sanatçının kendi geçmişini ve sanat tarihini öznel ve kendine has bir anlatımla ele alarak Kandinsky ile hem bir usta çırak ilişkisi kuruyor hem de bir yol arkadaşlığını deneyimlediği sergi 27 Aralık’a kadar açık.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

MUBI FEST İLK KEZ İSTANBUL’DA

İlk olarak 2022’de Sao Paulo’da gerçekleşen MUBI Fest, bu yıl Santiago, Sao Paulo, Bogota, Buenos Aires ve Meksiko şehirlerinden sonra ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. MUBI ve İstanbul Modern Sinema iş birliğiyle, 22 – 24 Aralık tarihleri arasında  düzenlenecek etkinlik İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek. Festival kapsamında yapacak Michel Franco imzalı ‘Hatır’ (Memory) Türkiye prömiyerini yapacak. Güneş Sonrası / Aftersun, Mükemmel Günler / Perfect Days, Sararmış Yapraklar / Fallen Leaves, Priscilla ve Nasıl Seks Yapacağız? / How To Have Sex de programdaki diğer filmler.

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Umut Adan & Zebaniler'den Yeni Tekli

Haberin Devamı

İlk albümü "Bahar" ile büyük beğeni toplayan Umut Adan, kendisine iki Avrupa turnesinde eşlik eden İtalyan grubu Zebaniler’le birlikte yeni teklileri "Ela Gözlü Pirim Geldi"yi dinleyicileriyle buluşturdu. Aslen bir Şah Hatayi deyişi olan "Ela Gözlü Pirim Geldi" ile Umut Adan, Türkiye'de Anadolu Rock ve saykodelik müziğin öncülerinden Moğollar'a da bir saygı duruşunda bulunuyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Elif Buse Doğan’dan Sezen Aksu’ya yeni yorum

Türk müziğinin genç ve yetenekli ismi Elif Buse Doğan, arabesk projesi kapsamında seslendirdiği ikinci şarkı olan Yanmışım Sönmüşüm Ben’i müzikseverlerle paylaşıyor. Doğan, arabesk müziğine getirdiği yenilikçi yaklaşımla dikkat çekerken, Sezen Aksu'nun unutulmaz şarkılarından Yanmışım Sönmüşüm Ben’i kendi yorumuyla sevenlerine sunuyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

21 GRAM’dan ilk tekli geldi

21 GRAM, Yüksek Sadakat’ten tanıdığımız Kutlu Özmakinacı tarafından müzik sahnemizin önde gelen isimleri bir araya getirilerek kuruldu. Gitarlarda Kutlu Özmakinacı, Burak Gültekin, bas gitarda Eser Ünsalan, davulda Deniz Alemdar ve vokalde  Berzan Önen’den oluşan grubun Garaj Müzik etiketli ilk teklisi “Yürek Cezası” adını taşıyor. Altı ay boyunca her ay yeni bir tekli yayınlayarak yoluna devam edecek olan 21GRAM’ın 9 şarkıdan oluşacak ilk albümü ise 2024 Mayıs’ında raflardaki yerini alacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları