Mustafa Koç’un Sessiz Dünya’sı

21 Ocak 2016’da hayatını kaybeden Koç Holding Başkanı Mustafa Koç anısına hazırlanan ve işadamının deniz tutkusunu anlatan “Silent World” (Sessiz Dünya) kitabı yayınlandı.

Haberin Devamı

Ünlü Fransız deniz adamı ve kâşif Jacques-Yves Cousteau’nun “Bir adam sebebi ne olursa olsun olağanüstü bir hayat yaşama şansına sahip olmuşsa, onu kendine saklama hakkı yok” özdeyişinin yer aldığı Assouline imzalı “Silent World-Mustafa V. Koç” kitabında, Mustafa Koç’un dünyanın çeşitli denizlerinde çektiği fotoğraflar bulunuyor.

Mustafa Koç’un Sessiz Dünya’sı

Kitap, Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ile kızları Esra ve Aylin Koç’un işadamının arşivinde bulunan binlerce fotoğraf arasından seçtiği karelerle hazırlandı.
Caroline Koç, kitabın girişinde eşi Mustafa Koç’un bu derin tutkusunu şöyle anlattı: “Eşim Mustafa dalmaya âşıktı. Dalmak ona dış dünyadaki her şeyi unutturur ve tanıklık ettiği deniz altındaki eşsiz doğanın mutluluğunu yaşatırdı.”

Haberin Devamı

Mustafa Koç’un Sessiz Dünya’sı

Sakın Geç Kalma Erken Gel

Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, 2 yıl önce meme kanserine yakalanan ve gördüğü tedaviyle sağlığına kavuşan Nilay Döldöş’le birlikte erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla “Sakın Geç Kalma Erken Gel” adlı bir konser düzenliyor.

Mustafa Koç’un Sessiz Dünya’sı

Geçtiğimiz yıl Manga grubunun solisti Ferman Akgül’ün de katıldığı konserin ikincisi, 8 Ocak’ta Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konserden elde edilen gelir Türk Kanser Derneği’ne bağışlanacak. Siz de çorbada tuzunuz olsun istiyorsanız, sakın geç kalmayın ve erkenden bilet alın.

İyilik peşinde koştular

38. İstanbul Maratonu’nda koşan 185 gönüllü, Türkiye Alzheimer Derneği’nin “500 Alzheimer Hastasının Elini Tutmak İster misiniz?” isimli projesi için 10 Karaköy A Morgans Original’da buluştu. Dernek Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Adım Adım İyilik Peşinde Koş Platformu üyeleri ile projeye destek veren gönüllü koşuculara plaket verdi.

Haberin Devamı

Kısa film uzun etki

Sabancı Vakfı’nın düzenlediği Kısa Film Yarışması’nda finale kalan projeler belli oldu. “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle ilk kez düzenlenen ve konusu “mülteci kadınlar” olarak belirlenen yarışmada 126 kısa film arasından 15’i finale kaldı. 15 film jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan 3’ü 26 Ocak’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları