‘Lüzumlu Adam’a son veda

İş dünyasının önde gelen isimlerinden olmasının yanı sıra “Lüzumlu Adam” ve “Lüzumsuz Adam” adlarında iki de kitabı bulunan İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti. Alarko Holding’in kurucu ortağı ve onursal başkanı olan Alaton, önceki gün Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Bir süredir yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören İshak Alaton, pazar günü vefat etti. Acı haber Alarko Holding’in sosyal medya hesabından “Şirketimizin kurucu ortağı olan Sn. İshak Alaton’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başımız sağ olsun” mesajıyla duyuruldu.
Alaton için önceki gün Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’nda cenaze töreni düzenlendi. Duayen işadamının eşi Margarete Olga Alaton ile çocukları Leyla ve Vedat Alaton’un taziyeleri kabul ettiği törene Musevi cemaatinin yanı sıra iş, sanat, siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.


BABAM İÇİN PARA ÖNEMLİ DEĞİLDİ

Kızı Leyla Alaton da törende duygusal bir konuşma yaptı, “Babam için para önemli değildi. Ne önemliydi derseniz, saygı görmek” dedi. İshak Alaton, törenin ardından Kilyos Musevi Mezarlığı’na defnedildi.


ÖLÜMÜNÜN 7’NCİ GÜNÜNDE DUA EDİLECEK

Alaton ailesi, 18 Eylül’e kadar Ortaköy’deki Etz Ahayim Sinagogu’nda, 17:30-19:00 saatleri arasında taziyeleri kabul edecek. İşadamının vefatının 7’nci gününde, yani 19 Eylül’de ise saat 09:30’da dua merasimi düzenlenecek. Ben de İshak Alatona’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

 

Haberin Devamı

“Lüzumlu Adam”dan “Lüzumsuz Adam”a

Sıra dışı hayat hikayesini “Lüzumlu Adam” kitabında anlatan İshak Alaton, ikinci kitabı “Lüzumsuz Adam”da ise şu mesajı veriyordu: “Hayat zannedildiği kadar uzun değil. Zaman akıp gidiyor. Ne yaptıysan, ne için mücadele verdiysen sadece o kalıyor geriye... Unutma ki, ömür dediğin şey yaştan ibaret değil, yaşadıklarından ibarettir.”

 

Yoğun güvenlik

İshak Alaton’un Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen cenaze töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tören boyunca özel harekat ve çevik kuvvet polisleri görev başındaydı.

 

Bayramı fırsat bildi

İşlerinden dolayı sık sık İstanbul dışına çıkıp ailesinden uzak kaldığını söyleyen İpekyol Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın, bayramı fırsat bilip eşi Emel Ayaydın’la çocukları Yağur ve Doruk’u Çeşme’ye götürdü. Aile, önceki akşam Alaçatı’daki Tuval Restoran’da yemek yerken görüntülendi.

 

Haberin Devamı

Golfçüler Bodrum’da yarıştı

Bodrum Golf ve Tenis Kulübü’nde düzenlenen 3. yooistanbul Bodrum Golf Cup, cemiyet, siyaset ve spor dünyasının golf tutkunu isimlerini bir araya getirdi. Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit’in ev sahipliği yaptığı turnuvaya Fikret Öztürk, Sabri Yiğit, Beyhan Benardete, Tevfik Gür, Erol İslamoğlu ve Mehmet Aygün de katıldı. Turnuvada dereceye girenler, ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

 

Kendi mobilyanızı tasarlayın

Standart mobilyaların devri geride kaldı. Şimdi moda kişiye özel tasarımlar. Ahmet Özyiğit’in kurduğu Mobilyaatolyesi.com, yaşadığı mekana özen gösterenlere kendi mobilyalarını tasarlama fırsatı sunuyor. Mobilya Atölyesi ustaları, tüketicinin hayalindeki mobilyayı şekillendirip hayata geçiriyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları