Merkür retrosunda bizi ne bekliyor

“Astroloji bir bilim midir, değil midir?” tartışmaları sürse de kaçınılmaz bir gerçek ki ‘Mars, Merkür, retro’ gibi kelimeler çoğumuzun hayatına girmiş durumda. Öyle ki en astrolojiye inanmayanın bile ağzında, hele de son 10 gündür, “Bu hafta Merkür retrosu varmış” lafı var. Nedir bu Merkür retrosu? Merkür’e ne olacak da hem şahsi hem de ülkeler genelinde dengeler değişecek? Uzmanına sordum.

Haberin Devamı

Merkür retrosunda bizi ne bekliyor

HAREKETE GEÇME DEĞİL SORGULAMA ZAMANI

YAPTIĞI nokta atışı tahminlerle modern çağın Nostradamus’u olarak anılan astrolog-yazar Can Aydoğmuş, Merkür’ün temsil ettiği değerleri sıralamakla başlıyor söze: “Merkür iletişim gezegenidir. Teknoloji ve iletişimle alakalı her şeyi temsil eder; tüm elektronik eşyaları, taşınma, yeni iş-yeni hayata başlama, evrak, kâğıt işleri gibi... Merkür’ün geri gidecek olması ise bu alanlarda başarı elde edilemeyeceği, yanlış anlaşılmalar ile öfke patlamaları olabileceğine işaret. Mesela bir eve mi taşınmak istiyorsunuz? Taşınmayın, çünkü bu yanlış bir karar olur ama taşınacağız evin çevresini, konumunu, tapusunu hatta komşularınızı araştırın. Yani ‘Eyleme geçmeden önce sorgulayın’ diyor bize. Merkür retrosu senede 3 kez olur. Bu son geri hareketi ise 14 Ekim’de başlayacak, 3 Kasım’da duracak. Aslında Merkür geri gitmeyecek ancak hareketi öylesine yavaşlayacak ki dünyaya göre sanki geri gidiyormuşçasına bir izlenim olacak. O yüzden retro deniyor.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ NELER BEKLİYOR?

Aydoğmuş, Merkür ile Mars’ın da aynı zamanda ters döndüğünü belirterek “Mars’ın ters hareketi Merkür’ün geri hareketine göre daha nadir bir durum olduğu için ekstra dikkatli olmakta fayda var. Dünya ve Türkiye’de eylemler, terör saldırıları, yangınlar, çok ciddi gerginlikler, kayıplar, doğal afetler yaşanabilir demek bu. Türkiye bu süreçte sınırdaki ve kendi içindeki düşmanları ile mücadele edecek. Yangınlar, patlamalar, büyük kazalar, beklenmeyen saldırılar olabilir. Toplu buluşma, eylem, protesto, yürüyüş ve etkinliklerden uzak durmakta fayda var. Yurtdışı bağlantılı iş kaynakları, yatırımlar ve kâğıt işlerinde sorunlar yaşanabilir. 2022 Nisan’a kadar Türkiye’nin sağlık evindeki enerjisi de hayli düşük. Doktor ve hastanelerle alakalı bazı sıkıntılar yaşanabilir. Öyle ki sağlık konusu uzun süre gündem olacak. Bu süreç 15 Ocak 2021’e kadar devam edecek. Bu süreçte ekonomik bazlı sıkıntılar olabileceği gibi bazı büyük şirketler de el değiştirebilir. Yeni bir işe başlamak için ideal zamanlar değil. Ferahlama ne zaman derseniz, 2023 Mayıs sonrası. Türkiye altın çağını yaşayacak. Adeta Lale devri yaşanacak.”

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS NE ZAMAN BİTER?

“2023’ün Mayıs’ından sonra koronavirüsten tamamen kurtulacağız. Gündemden çıkacak. Maskeler tarih olacak. Hemen panik olmayın! ‘Çok uzak’ demeyin. 2021’in Şubat ayına kadar aşı bulunur. Tabii ilaçların onay alması, tüm dünyaya yayılması zaman alabilir. 2020 Ekim, Kasım, Aralık; 2021 Ocak ayında, tutulmaların da etkileri nedeniyle kısıtlamalar ve kapanmalar olabilir.”

DÜNYA LİDERLERİ DEĞİŞİYOR

Aydoğmuş, 2021 Aralık ayına kadar dünya siyaset arenasında da pek
çok değişime şahit olacağımızı ve birçok dünya lideriyle parti liderinin değişebileceğini söylüyor. Araya giriyorum. “Peki ya Trump?” Aydoğmuş “Trump’ın bu kasım ve aralık ayında inanılmaz tehlikeler ile karşı karşıya olacağını ve zor bir süreçten geçeceğini söyleyebilirim. Açıkçası dış tehlikeler dışında, kalbi ile ilgili de bir rahatsızlık yaşayabilir. Dış güçler ‘Sen artık çekil!’ demezler ve son anda seçim sonuçlarında manipülasyon olmazsa Trump başkanlık seçimini kazanır. Lakin öyle büyük bir mücadele ile karşı karşıya ki kendi haritası çok güçlü olmasına rağmen bunu başarabileceğinden çok emin değilim...” diyor. Aydoğmuş Rusya lideri Putin’in de 2022 Haziran ayına kadar değişeceğini, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki savaşın da bir süre daha devam edeceğini düşünüyor: “Savaştan güçlenerek çıkacak olan ise Azerbaycan olacak. Topraklarını genişletecek.”

Haberin Devamı

İKİLİ İLİŞKİLERE DİKKAT

İkili ilişkilerle iş ilişkilerimize dikkat etmemiz gereken zamanlardan geçtiğimizi de söyleyen Aydoğmuş “Boşanmalar, ayrılıklar artabilir. Öfke ve sinir patlamaları anlaşmazlıkları körükleyebilir. Ağzımızdan çıkana dikkat edeceğiz. Sakin kalmaya çalışacağız. Sonradan ‘Vah vah’ dememek için uzman psikoterapist ve psikologlardan danışmanlık alınması gerektiğini düşünüyorum” diyor.

Merkür retrosunda bizi ne bekliyor

ÖFKE PATLAMALARINI DİNDİRMENİN YOLU

Urla Mavi Yoga’dan nefes terapisti Aysun Akçalı ise Merkür’ün bu seneki son gerileme hareketinin bizlere geçmişten gelen birçok konuyu çözmemiz için fırsat vereceğini söylüyor. Sakin ve dengede kalmak için yapılması gerekenleri ise
4 maddede özetliyor.

Haberin Devamı

1)Meditasyon yapmak, dua etmek, geçmişten özgürleşme çalışmaları yapmak için harika zamanlar. Nefes ve meditasyon çalışmalarına zaman ayırabilirsiniz. Özellikle beynin sağ ve sol loblarını dengeleyen,
bedeni ve zihni sakinleştiren dönüşüm
nefes teknikleri
uygulanabilir.

2)Kendi alanınızı temizlemek için adaçayı tütsüsü yapmanızı tavsiye ediyorum. Hem yaşadığınız alanın, hem de fiziksel ve ruhsal bedenlerin dengeyi bulmasına yardımcı olacaktır.

3)Lavanta yağı bu dönem rahatlıkla kullanabileceğimiz aromaterapi yağlarından. Lavanta yağını gün içinde koklayabilir; el bileklerinize, kulak arkasına sürebilir ya da bir buhurdanlık ile evinizin mis gibi kokmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu sizi sakinleştirecektir.

Haberin Devamı

4)Doğal taşlar hem bizlerin hem de yaşam alanlarımızın dengeye girmesine yardımcı olur. Merkür gezegeninin rengi yeşildir. O nedenle yeşil rengi ve tonlarını kullanarak enerji alanınızı temiz tutabileceğiniz gibi üzerinizde yeşim taşı, yeşil akik gibi doğal taşları taşımayı da tercih edebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları