Yer üstü yangın hidrantları kaldırım süsü mü?

Çankaya İncek Yolu’ndaki yer üstü yangın hidrantları için, “Kırık, dökük halde” diyen okurumuz Mehmet Gürer, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi’ye soruyor:

Haberin Devamı

Yer üstü yangın hidrantları kaldırım süsü mü

* Konut ve insan sayısı hızla artan İncek bölgesinde çıkacak olası yangında bu hidrantlara ihtiyacınız yok mu?
* Hidrantların son halini gördünüz mü? Daha da önemlisi ‘Acaba vanalardan su akıyor mu’ diye baktınız mı?
* Allah muhafaza! Büyük bir yangında hidrantlar kullanılamazsa, bunun hesabını kim verecek?
* 10 yıl önce kaldırımlara konulan, şimdilerde kırık-dökük haldeki bu hidrantlar süs mü?

Yer üstü yangın hidrantları: Riskli alanlardaki yangınlarda, itfaiyenin su ihtiyaçlarını karşılamaları ve yangına hızlı müdahale edebilmeleri için kullanılıyor.

ADANA’YI UNUTMAYIN

Okur Mehmet Gürer haklı.
Geçen yıl kasım ayında Adana Aladağ’da, 11 öğrenci ve 1 eğitmenin öldüğü yangın faciasının ardından ‘yangın merdivenleri’ gündeme gelmiş...
Günlerce konuşulmuştu.
Ne yani!
Ankara’da büyük bir yangın çıkıp, can(lar) kaybedince mi ‘yer üstü yangın hidrantları’ konuşulacak.
Ya da bakımları yapılacak.
Belli ki hiç ders çıkarılmamış.

Haberin Devamı

Yer üstü yangın hidrantları kaldırım süsü mü

GÜNÜN FOTOĞRAFI

'PARK'ING WASHING

* Park et, yıka

Bu fotoğraf, okurumuz S. Topal’dan geldi.
Keçiören Belediyesi’nin İbrahim Bektaş Parkı’ndaki kaynak suyuyla araç yıkayanları fotoğraflayan okurumuzun iletisi şöyle:
“Parkın içinden çıkan kaynak suyu 24 saat akıyor. Bunu fırsat bilen bazı araç sahipleri, parkın önüne gelerek kovalarla araçlarını yıkıyorlar. Çambaşı Caddesi ile Refik Saydam Caddesi’nden aşağı, su-çamur akıyor.(Ki kışın don olayları nedeniyle kazalar yaşandı.)
TALEBİMİZ:
Keçiören Belediyesi’nin bu konuda bir tedbir ya da önlem aldığını -şimdilik- görmedik. İbrahim Bektaş Parkı’nın araç yıkama parkı görüntüsünden kurtulması için Keçiören Belediyesi’nden çözüm bekliyoruz.”

Yer üstü yangın hidrantları kaldırım süsü mü

Haberin Devamı

AYAĞINIZ GİRSE BİLEĞİNİZ KIRILIR

Çankaya Eti Mahallesi’ne bağlı Yükseliş ve Tok sokaklar arasındaki yolda, yayalar için tehlike afz eden bir durumu fotoğraflayan okur Metin Altay, “Yol kenarındaki ızgaralar yok. Kazara ayağınız girse, bileğiniz kırılır” diye uyarıyor.

Yer üstü yangın hidrantları kaldırım süsü mü

3 YILDIR ASFALT BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, mart ayıyla birlikte(havaların ısınmasıyla) kent genelinde, ‘yol bakım-onarım’ çalışmalarına başladı.
Okurumuz Ferhat Ulus, Altındağ’ın Karapürçek Mahallesi Karapürçek Caddesi’nde, 3 yıldır asfalt çalışması yapılmadığına dikkat çektiği iletesinde -özetiyle- şunları kaydetmiş:
“Cadde üzerinde 50’den fazla rögar ve ızgara çukuru var. 3 yıldır asfalt çalışması bekliyoruz.”

Haberin Devamı

3 HECEDE TÜRK TELEKOM İSYANI: TÜ-KEN-DİK!

Mamak Hürel Mahallesi’ndeki apartmanımıza 2016 yılı mayıs ayında taşındık. Binada Türk Telekom altyapısının olmadığını öğrenince, apartman sakinleri olarak ilgili birime talep dilekçemizi ilettik. Bir yetkili ağustos ayında apartmanımıza gelip inceleme yaptı ve altyapı için sadece 50 metre yer kazılması gerektiğini ifade etti. Ağustostan bu yana 7 ay geçti. En ufak bir çalışma yapılmadı. Okur Köşesi’nden bir kez daha Türk Telekom yetkililerine sesleniyorum:

* Mayıstan bu yana telefonsuz ve internetsiz bir yaşam sürüyoruz. Başkent’in merkezi semtlerinden birinde yaşanan bu mağduriyet daha kaç ay/yıl sürecek?
Tü-ken-dik!
Eren ÜSTÜNER

Yazarın Tüm Yazıları