Kendi kalemize gol atmak

Galatlar’ı gör... Roma’yı gör... Bizans’ı gör... Selçuklular’ı gör... Osmanlı’yı gör... Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanını gör, 100 yılına tanıklık et... Sonra da gör’güsüzler gelsin, tarihi Ankara Kalesi’nin surlarını topla ya da tüfekle değil ama sprey boyalar ve kalemlerle gör’güsüzce dövsün.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’da bu konuyu artık yaz’maktan yorulduk.

Yaz’ık!

*

Kendi kalemize gol atmak

Ey gör’güsüz arkadaş!

Yazı yazarak kirlettiğin o surlarda yabancı bir turistin ismini görebiliyor musun?

Ey gör’güsüz arkadaş!

Atina’daki Akropolis’te, İngiltere’deki Stoneheng’de, Roma’daki Colosseum’da aynı şeyi bi dene bakalım, hayatının “tarihi” cezasını nasıl alıyorsun.

 

*

Ey Ankara Büyükşehir Belediyesi!

Ankara Kalesi’nde görevlendirdiğiniz güvenlik görevlileri ne yapıyor?

Bu soru yalnızca surlara yazı yazanlar için değil.

“Bu kısma geçiş yasaktır!” uyarı levhasının bulunduğu demirleri biri(leri) eğmiş, bükmüş.

Haberin Devamı

Yani uyarı “sözde” kalmış.

Belli ki güvenlikler, manzarayı seyre dalmış.

Kendi kalemize gol atmak

Kendi kalemize gol atmak

Kendi kalemize gol atmak

Kendi kalemize gol atmak

 Kendi kalemize gol atmak

*

Tarihi Ankara Kalesi için bu uyarıları “kale” almanın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

Yoksa, kendi kale’mize gol atmaya devam ederiz.

Bizden söylemesi.

 

METRONUN GÜZERGÂH HARİTASI YABANCI BİRİNİ YANILTIR

Kendi kalemize gol atmak

Haberin Devamı

Okurumuz Mehmet A., Ankara metrosu vagonlarındaki güzergâh haritalardan birini fotoğraflamış, kente yabancı birinin bu güzergâha bakarak nasıl yanılabileceğini şöyle aktarmış:

“Haritada, Keçiören metrosunun ‘Gar’ ve ‘Adliye’ istasyonları ile OSB Törekent-Koru metrosunun ‘Ulus’ ve ‘Sıhhiye’ istasyonları sanki aynı hat üzerinde gibi gösterilmiş. Halbuki bu iki hat birbirinden bağımsız. Bu hatanın düzeltilmesi gerekir.”

 

MKE ANKARAGÜCÜ TARAFTARINDAN KOMBİNE KART İSYANI

 Kendi kalemize gol atmak

MKE Ankaragücü, geçen hafta yeni sezonun “kombine kart” ve “bilet” fiyatlarını açıkladı. Hürriyet Ankara’nın spor sayfasında, “Tribüne girmenin faturası kabardı” manşetiyle verdiği haber -özetiyle- şöyleydi:

Haberin Devamı

“Eryaman Stadı’ndaki, Kuzey ve Güney tribünleri için kombine kart ücreti 2 bin 500, Doğu tribünü için 4 bin, Batı tribünü için 5 bin ve VIP tribünü için ise 50 bin TL olarak belirlendi. İç sahada oynanacak müsabakalarda ise biletlerin en az 200, 300 ve 400 TL’den satılacağı bilgisi paylaşıldı.”

*

Okurumuz Mehmet Polat, “50 yıldır tribünlerdeyim, böyle bir şey görmedim. MKE Ankaragücü yönetimini açık ve aleni biçimde kınıyorum” diye başlayan iletisinde, eleştirilerini şu şekilde sürdürüyor: “Yüzde 300 zam yapmak da ne demek? MKE Ankaragücü yönetiminin makul bir fiyatlandırma yapması gerekirdi. Ben bir emekli olarak geçen sezon 800 TL verdiğim kombineme bu sezon 2 bin 500 TL'yi nasıl vereyim? Ayıptır, yazıklar olsun! Başkan Faruk Koca’yı aklıselim olmaya davet ediyorum.”

 

Haberin Devamı

SİNYALİZASYON PROBLEMİ TRAFİĞİ TIKIYOR

 Kendi kalemize gol atmak

Okurumuz H. Murat Kadıoğlu, “Bu fotoğrafı Çankaya’nın Gençlik Caddesi ile Akdeniz Caddesi kesişiminde çektim” demiş. Karşılaştığı problemi ise şöyle aktarmış:

“Akşam trafiğinde trafik lambalarındaki sinyalizasyon problemlerinden dolayı maalesef sorun gittikçe büyüyor. Sağa dönüşte ‘yayaya yol ver’ lambası yanıyor ve Gençlik Caddesi’nden gelen araçlar yolu tıkıyor. Bu sefer, Akdeniz Caddesi tarafı yeşil yanınca da trafik tıkanıyor. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım.”

 

AÇIK KANAL PROBLEMİ

ÇOCUK DÜŞEBİLİR!

Kendi kalemize gol atmak

Kendi kalemize gol atmak

Okurumuz E.D., Çankaya’nın İlkbahar Mahallesi’ne bağlı Galip Erdem Caddesi Oğuz Atay Parkı’nda iki-üç hafta kadar önce yapılan bir çalışma sonrası kapağı açık bırakılan kanal için, “Küçük bir çocuk ya da sokak hayvanları için oldukça riskli ve tehlikeli” demiş. Okurumuz ayrıca, çalışma sonrasında parkın merdivenlerinin hasar gördüğünü de aktarmış ve “İvedilikle kanalın kapatılması ve park merdivenlerinin yapılmasını talep ediyoruz” diye eklemiş.

 

Haberin Devamı

AİDATA GELİNCE PEŞİN HİZMETE GELİNCE TAKSİT

 Kendi kalemize gol atmak

Okurumuz Ç.Z., TOKİ-İncek 2. Etap’ta ikamet ettiğini belirterek, “Bin 587 daireli sitede, aylık bin 550 TL aidat ödüyoruz. Lakin, yönetimden hiçbir konuda çözüm bulamıyoruz. Sitemizin yolları paramparça, dökülüyor. Araçlarımız, bu yol yüzünden sürekli hasar görüyor. Lütfen sesimizi duyurun” demiş.

 

AYNI TAS AYNI HAMAM

* Tarih: 7 Mart 2022

Kendi kalemize gol atmak

Çankaya’nın Yaşamkent Mahallesi 3281. Cadde’de ikamet eden okurumuz Gölsel Kesal, “Sitemizin önü (No:10), her yağmur ve kar yağdığında göle dönüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) çözüm bekliyoruz” demişti.

*

* Tarih: 19 Haziran 2023

Kendi kalemize gol atmak

Okurumuz Gölsel Kesal, söz konusu yoldan yeni bir fotoğraf daha göndermiş ve “O tarihten bu yana hiçbir gelişme olmadı. Kısa süreli bir yağmur sonrasında sitemizin önü yine göle dönüyor” diyerek bir kez daha seslenmiş.

 

OKUR RADARI

Okurumuz Dursun Türker’in radarına takılanlar:

Kendi kalemize gol atmak

1) Yenimahalle’nin Emniyet Mahallesi Boğaziçi Caddesi’nde kaldırım taşları paramparça olmuş.

Kendi kalemize gol atmak

2) Yenimahalle’nin Demetevler Mahallesi 370. Cadde’deki rögarın etrafı kazılmış ama onarılmamış.

 

İKİ MAHALLENİN ORTAK ŞİKÂYETİ

Kendi kalemize gol atmak

Okurumuz Alaattin Torun, “Yenimahalle’nin Demetevler ve Mehmet Akif Ersoy mahalleleri sakinleri olarak, Sami Efendi Caddesi’ndeki Barış ve Demokrasi koruluğunun bakımsız halinden ve yetkililerin ilgisizliğinden şikâyetçiyiz” demiş. Okurumuzun aktardığı şikâyet başlıkları şöyle:

1) Kırılan merdivenler
2) Çıkılması mümkün olmayan engelli rampası
3) Kırılan ve yok olan korkuluklar
4) Patlayan sulama sistemi
5) Yok olmaya yüz tutmuş çimler
6) Yanmayan LED aydınlatmalar

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

* Okurumuz Sezai Yüksel, geçen hafta bu köşeden Etimesgut-Eryaman’ın Güzelkent Mahallesi Dumlupınar Caddesi’nde yol boyu uzayan ve bel hizasına gelen otların kesilmesi yönünde, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ilgi ve alaka bekliyoruz” demişti.

Kendi kalemize gol atmak

* Okurumuz Sezai Yüksel, perşembe günü yeni bir fotoğraf daha gönderdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışma yaptıklarını aktaran okurumuz, “Yazınız sonrası çimler/otlar kesilmeye başlandı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Kendi kalemize gol atmak

 

Yazarın Tüm Yazıları