Hastane yolu Ç’ile dolu

Okurumuz Mehmet Gürer, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ç’ile dolu yoluna dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ç’ile derken:
Çamurlu ve çöple dolu.
*
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimine seslenen Mehmet Gürer, iletisinde özetle şunları aktarıyor:

Hastane yolu Ç’ile dolu

SAYIN BAŞHEKİM, HİÇ ETRAFA BAKTINIZ MI?

“Hastanenin çok ciddi otopark sorunu var. Aracınızı park edecek yer bulduğunuzda ise yaklaşık 700 metre çamurlu yollardan geçerek, haliyle çamurlu ayakkabılarla hastaneye girmek durumunda kalıyoruz. Kırık parke taşları, hastanenin çevresini çepeçevre saran çöp yığınları ile inşaat atıkları da cabası... Sayın Başhekim, siz hiç etrafa baktınız mı? Bu görüntü, başkentimize yakışmıyor.”

ABDİ İPEKÇİ PARKI’NDA İŞPORTA İŞGALİ

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın dikkatine!
*
Dikkat! diyorum...
Çünkü, Abdi İpekçi Parkı’nın çevresindeki esnafın çok ciddi/büyük iddiaları var.
*
Abdi İpekçi Parkı’nın orta yerinde perşembe günleri ‘işporta tezgâhları’ kurulduğunu aktaran esnafın, anlattıkları şöyle:

PERŞEMBE GÜNLERİ AÇILIYOR

“Bizler, Abdi İpekçi Parkı’nın çevresinde esnaflık yapan, vergilerini veren, istihdam sağlayan vatandaşlarız. Abdi İpekçi Parkı’nda perşembe günleri işporta tezgâhları açılıyor. Aslında, parkın Yenişehir pazarı tarafı bir nevi kiraya veriliyor. Tezgâhların parasını gayriresmî şekilde toplayan bir grup, paranın bir kısmını zabıta ile paylaşıyor.

ŞEHİR EŞKIYALARI YILDIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na daha önce dilekçe verdik ancak bir sonuç alamadık. Çünkü, zabıta rüşvet alıyor, şikâyet eden esnafın isimlerini de bu şehir eşkıyalarına veriyor. Şehir eşkıyaları, bu defa gelip dükkânlarımızın camını kırıyor. Bizler ekmeğimizin derdindeyiz. Ama bu şehir eşkıyaları bizleri yıldırdı.”

ÖNERİM VAR

Hastane yolu Ç’ile dolu

ANA YOLDA KEYFİ DURAK ÖNLENMELİ

Okurumuz Gökhan Bektaş’tan gelen bu fotoğrafa iyi bakın.
Burası, kentin ana arterlerinden Eskişehir Yolu.
Midibüs ve dolmuş, yolcu almak için yolun ortasında durmuş.
Durak mı?
20 metre ileride.
*
“Bu sorun artık kronik hale geldi” diyen okurumuz Gökhan Bektaş’ın gözlemine ve çözüm önerisine kulak verelim:

Haberin Devamı

AKŞAMLARI SIKINTI BÜYÜK

“Bilkent köprüsünün yanından Eskişehir Yolu’na bağlanırken, (2118. Cadde’den Ümitköy yönüne dönüş) dolmuş ve midibüsler ana yolda yolcu indirip, bindiriyor. Özellikle akşam saatlerinde yola çıkışlarda büyük sıkıntı yaşanıyor. Oysa, 20 metre mesafedeki otobüs durağında dursalar herhangi bir sorun olmayacak.
ÖNERİM ŞU: Bilhassa akşam saatlerinde polis denetimi yapılırsa, belli bir süreden sonra midibüs ve dolmuşların durakta durduğunu gören vatandaşlar, az ileride beklemeye başlayacaktır.

SORUM VAR

BİRİ(LERİ) İNŞAAT YAPIP PARA KAZANACAK DİYE BİZ TOZUNU YUTUYORUZ

Okurumuz Hakan Kantaş, Çayyolu’nun bozuk yollarından şikâyet ediyor.
“Çayyolu bölgesinde yol tamiratı neredeyse yok gibi” diyen okurumuz, yolların bozulma/kirlenme nedenlerini ise bakın şöyle aktarıyor:

Haberin Devamı

KAMYONLAR, CADDELERİ REZİL EDİYOR

“Hacettepe ile Bilkent üniversitelerinin arasında kalan yol tam bir facia. İnşaatlardan çıkan ve tekerlekleri çamur içinde olan kamyonlar, caddeleri rezil ediyor. Biri(leri) inşaat yapıp para kazanacak diye biz tozunu yutuyoruz. Singapur’da görmüştüm. Elinde fırça ve hortum ile bekleyen bir bekçi, inşaattan çıkan kamyonun tekerleklerini tertemiz yıkıyor, kamyon ondan sonra yola çıkıyor. Bu yüzden Singapur’un caddeleri, sokakları tertemiz.”
SORUYORUM:
* Bu ülkelere benden çok seyahat eden yöneticilerimiz ne görüyor, ne öğreniyor?
* Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ne iş yapıyor?

 

10 AY OLDU ASFALT İSTİYORUZ

“Çankaya Öveçler Mahallesi Şeftali Sokak’ta, elektrik trafosunu yapmak için asfaltı kazdılar. 2017’nin mart ayında yapılan çalışma sonrası kazılan alanı 5 ayda kapattılar, ancak asfalt atmadılar. Şimdi tam 10 ay oldu. Asfalt istiyoruz.”
Abdurrahman KILIÇ

Haberin Devamı

AĞAÇLARIMIZ ÖLÜYOR!

“Anıttepe Yücetepe Mahallesi 85. Cadde’de, yetişkin ağaçların bulunduğu kaldırımın kenarları, toprağı tamamen kapatan naylon örtüler ve sentetik talaşlarla kapatıldı. Bu durum, ağaçların nefes ve yağmur suyu almasını engelliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin belki de estetik kaygılarla ve ortalık çamur olmasın diye yaptığı bu toprağı örtme çalışması, kaldırımlardaki doğal ortamı oluşturan ağaçlarımıza zarar veriyor.
TALEBİMİZ: Büyükşehir Belediyesi, bu sentetik örtüleri bir an önce kaldırmalı ve buraları doğal yeşilliğe kavuşturmalı.”
Prof. Dr. Kamil BİLGİN

Hastane yolu Ç’ile dolu

MAZGAL HIRSIZLARINDAN ARTIK BIKTIK!

Anıttepe Yücetepe Mahallesin’den okurumuz Kudret Kaatsız, mazgal hırsızlıklarına dikkat çektiği iletisinde, şunları kaydetmiş:
“Anıtkabir’in hemen yanı başındaki Yücetepe Mahallesi’nde yaşanan hırsızlıklardan artık bıktık. Gündüz vakti evlerimiz soyulduğu gibi yollardaki mazgallar da çalınıyor. Bunlara ‘Dur’ diyecek bir emniyet yetkilimiz yok mu?
TALEBİMİZ: Polis ekipleri gece-gündüz mahallemizde devriye gezsin.”

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Turan Güneş Bulvarı’ndaki (askeri lojmanların önü) üst geçidin basamak taşları kırık. Defalarca Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmemize rağmen ilgilenilmedi.
Yaman EREN

* Altındağ Karapürçek Mahallesi’nden, çevre yoluna bağlantıda (Karapürçek Spor Salonu’nun olduğu alan) aydınlatma yetersiz. İnsanlar büyük sıkıntı çekiyor.
Ferhat U.

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

ARMATÜR YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLDİ ARIZALANMA İHTİMALİ ORTADAN KALKTI

Okurumuz Murat Çelikoğlu, Sancak Mahallesi 515 Sokak’taki aydınlatmanın yanmadığını söylemiş, “Kasım ayından itibaren yanmayan sokak aydınlatması için Başkent EDAŞ’a defalarla müracaat etmemize rağmen netice alamadık. Son ümidimiz sizsiniz” demişti.
*
Geçen hafta Okur Köşesi’nde yer alan bu şikâyetin ardından, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’den çarşamba günü bir açıklama geldi.
Açıklamada -özetiyle- “Başkent EDAŞ ekiplerimizin Sancak Mahallesi’nde yaptıkları inceleme sonucunda, aydınlatma direğindeki armatürün kullanım ömrünü tamamladığı için yanıp sönme arızası yapmış olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine eski armatür yenisi ile değiştirilmiş ve arızalanma ihtimali ortadan kaldırılmıştır” ifadesi yer alıyor.

Kente, yaşadığınız mahalleye, sokağa dair tüm sorun ve taleplerinizi Burada Okur Yazar’a yazın... Yetkililer, çözüm üretsin.

Yazarın Tüm Yazıları